Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетен лаптоп

Featured Replies

Става въпрос за мултимедиен лаптоп в ценовия диапазон 1200 - 1300лв.Главното му приложение ще сърфиране в интернет и гледане на филми,пускане от време на време на някоя игра от рода на Need For Speed,Fifa 10,Pro Evolution Soccer 2010...

Спрял съм се на следните два лаптопа

1.Fujitsu Amilo Pi3560 -http://www.speedcomputers.biz/product/27003/

2.Acer Aspire 5738ZG - http://www.speedcomputers.biz/product/acer-aspire-as5738zg-444g64mn-linuxddr3-4650-156-nov-model-lxpq10c004/

Имаше писано във няколко теми за тези два модела,добих извесна представа.Както се вижда и двата са със еднакви процесори,разликата идва от там че Acer-a е със DDR3 памет,но това не е кои знае какъв "+" при положение че процесора е с честота 800 Mhz и не може да се използва пълния капацитет на 3-ката,другото което е 140-те гигабаита повече хард,което също не смятам че е чак такова предимство и третата последна разлика е в цената Acer-a е със 100лв по-евтин от Fudjitsu-то?Та тези разлики достатачни ли са за да наклонят везните към Acer-a или Fudjitsu-то е по удачни вариант?Другото което е,първия е модел от края на 2009г. а втория от началото на 2010,така че в момента на пазара може да има нещо по актуално в същия ценови диапазон като модел лаптоп?Благодаря предварително...

Това тук ще ти свърши чудесна работа за приложенията, които си споменал :)

А ако ти се струва малко RAM-та и харда ще трябва да направиш компромис със видеото като погледнеш този модел :)

Става въпрос за мултимедиен лаптоп в ценовия диапазон 1200 - 1300лв.Главното му приложение ще сърфиране в интернет и гледане на филми,пускане от време на време на някоя игра от рода на Need For Speed,Fifa 10,Pro Evolution Soccer 2010...

Спрял съм се на следните два лаптопа

1.Fujitsu Amilo Pi3560 -http://www.speedcomputers.biz/product/27003/

2.Acer Aspire 5738ZG - http://www.speedcomputers.biz/product/acer-aspire-as5738zg-444g64mn-linuxddr3-4650-156-nov-model-lxpq10c004/

Имаше писано във няколко теми за тези два модела,добих извесна представа.Както се вижда и двата са със еднакви процесори,разликата идва от там че Acer-a е със DDR3 памет,но това не е кои знае какъв "+" при положение че процесора е с честота 800 Mhz и не може да се използва пълния капацитет на 3-ката,другото което е 140-те гигабаита повече хард,което също не смятам че е чак такова предимство и третата последна разлика е в цената Acer-a е със 100лв по-евтин от Fudjitsu-то?Та тези разлики достатачни ли са за да наклонят везните към Acer-a или Fudjitsu-то е по удачни вариант?Другото което е,първия е модел от края на 2009г. а втория от началото на 2010,така че в момента на пазара може да има нещо по актуално в същия ценови диапазон като модел лаптоп?Благодаря предварително...

Здравей, инсталирал съм ОС 7 и на двата модела. Впечатленията ми са следните:

1. ВК на Фуджицуто е малко по-добра и универсална (в смисъл по - добри драйвери, по- малко настройки, екстички като Куда и т.н)

от на Ейсъра. За сметка на това на сайта и няма драйвер за 32 битова Виста/7.

2. Ейсъра като интерфейс е много по потребителски направен - има дребни благинки по клвиаурата, които правят мултимедийната му експлоатация истинско удоволствие. Няма следи от огъването на клавиатурата при натискане на произволен клавиш (което съм наблюдавал при близки модели неотдавна)

3. Корпуса на Фуджицу е по - здрав - нещо характерно за марката . ..

Като обща производителност са на кантар, с минимален превес на Фуджицуто

Ако ще използваш 32 битова ОС вземай Ейсъра (поради липса на драйрера на Фуджицу - актъуалнос преди месец), Ако слагаш 64 бита ОС и търсиш макс производителност - за игри и други - Фуджицуто (носи на блъскане по клавиатурата повече). Ако използваш последно поколение графични програми - задължително Фуджицу (новите версии подържат Кудата на тази карта). Ако ще използваш за обща мултимедийна употреба, Ехсъра е твоя лаптоп - както казах Фуджицуто е направо "дървено" сравненение с него. Дори и като отчетем всички светлинки и др, които не ми допадат особено.

• Автор

Много не ме вълнува вида на корпуса,подсветки,мултимедиини бутони,hot keys и т.н. важно за мен е какво има под цялата тази пластмаса и дали то е направено така че да изкарва производителноста която се очаква от него.Наистина като параметри двете устроиства са на кантар,така че решението е на място в магазина и което ми хареса на първо впечатление (: ... но сега като се загледах във другите серии на Acer ми попадна това: http://ardes.bg/laptop/laptop/ACER+TM5740G-334G50MNSS_215.6-29725 мисля че от трите изброени от мен този Acer TM5740G е най-добрия вариант?

Много не ме вълнува вида на корпуса,подсветки,мултимедиини бутони,hot keys и т.н. важно за мен е какво има под цялата тази пластмаса и дали то е направено така че да изкарва производителноста която се очаква от него.Наистина като параметри двете устроиства са на кантар,така че решението е на място в магазина и което ми хареса на първо впечатление (: ... но сега като се загледах във другите серии на Acer ми попадна това: http://ardes.bg/laptop/laptop/ACER+TM5740G-334G50MNSS_215.6-29725 мисля че от трите изброени от мен този Acer TM5740G е най-добрия вариант?

Този TM5740G наистина е по - добър и от двата, с по-нов процесор (минимално по бърз и по-икономичен) и видео с една идея по - бързо. Въобще си заслужава и като цена. . . Успех!

• Автор

Колега да,наистина този TM5740G е по-нов модел,очаквано по-добър и бърз процесор,видето с по-добра производителност,и като цена влиза в бюджета ми напълно.Искам само да се уверя още веднъж дали за парите си това е най-доброто..за целите които съм изброил ми е иделен,но все пак ако има някое друго моделче,чакам предложения..

Само да добавя Делл отпада,компромисен вариант е да купиш Делл за 1000-1200лва

Няма какво да му мислиш това е оптимума за тези пари, а и ще ти служи вярно поне 3-4 години (а може и повече) :cool:

А тук едно видео ревю на

:clap:

Успех :cool:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.