Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на мишка

Featured Replies

Смятам да си взема нова мишка до 40-45 лв. Спрял съм се на Microsoft SideWinder x5 и A4 XL-760BH. Моля за препоръки.

Ами като те гледам търсиш "ламерска мишка". Първата аз под 60-70 лева не можах да я видя а ти искаш за 40. След като я търсиш за игри най важното е да ти е удобна лично на теб и не става със съвети - като я пипнеш ще разбереш дали е за теб или не. Аз лично за мишка повече от 15-20 лева не бих дал.

• Автор

Намрих я на едно място за 46 лева, другите фирми не са си продали залежалите бройки или не искат да свалят цената. В амазон е $25.

ЦЪК

30 лева струва, заслужава си - лазерна 400/800/1600, работи идеално. Гумата ще падне, ама не е кой знае каква загуба.

400/800 (default)/1600 dpi switching button Ха тази мишка има delay 2 sek което значи след като мръднеш мишката,стрелката на десктопа се мърда след 1 сек и така е много трудно да улучиш иконка.Точно такава си взех от МЕТРО,ужасни са.Марка Canyon (което е имитация на Canon) "Poin of view" е същата работа,пишат 1600 dpi а тя няма и 100. между другото в момента съм с Microsoft SideWinder x5 и като дължина е добре,но е ниска и отдясно малкият пръст стои постоянно сгънат защото има едно хлътване и много хора с такава се оплакват от това,че след продължителна игра 2 часа да речем ти омалява пръста а след 5-6 часа както играх аз на "МЕТРО 2033" след това направо боли. Има голямо значение колко инча ти е мониторът. 800 dpi за 10 инча монитор 1600 dpi за 14 инча монитор 2000 dpi за 17-19 инча монитор 2400 pdi за 20-24 инча монитор 3200 dpi за 32 инча монитор 5000 dpi за 42 инча монитор За такава цена ти препоръчвам "X7 Oscar" серията,учудващо качествени са,лазерни,удобни и прецизни.

Редактирано от KoiAzLiWe (преглед на промените)

Извинявам се за спама, но въобще не мога да се съглася с твърдението че Canyon е имитация на Canon Публикувано изображение

Иначе подкрепям идеята за X7 :) Има няколко вида, отиди в магазина и разгледай. :)

• Автор

Монитора ми е 17". Сега съм с Canyon, но от по-евтините, отвратителна. Сякаш клоня малко повече към Х5, но страничните бутони ми изглеждат много неудобно разположени. Искам да ползвам palmgrip, не ме интересува много DPI, стига да е прецизна.

400/800 (default)/1600 dpi switching button

Ха тази мишка има delay 2 sek което значи след като мръднеш мишката,стрелката на десктопа се мърда след 1 сек и така е много трудно да улучиш иконка.

Интересно как тогава се справям с дота и гънгейм? Мишката си е идеална. Освен това DPI-то на мишката няма много общо с размера на монитора.

Да не ти показвам колко мишки имам и се отказах да си купувам евтини а на скъпите има информация на кутията с скоростта която притежава колко инчов монитор поддържа.Поразрови се в нета. При условие,че имаш само една мишка и не си пробвал други няма как да знаеш как работят останалите нали?Ти си от онези с ГОЛФ-2 дето си мислят,че това е най великата кола на света а даже не са се качвали в Дачия-Фиат-Шкода да видят,че те ще им се сторят като космически кораб.

И аз съм за A4Tech в тази ценова категория са абсолютен лидер, други марки с геймърски мишки на подобна или малко по скъпа цена са Trust, Genius, MSI и Gigabyte но по-трудно се намират. Така че си избери от оскар серията според размера на ръката ти. И аз съм за A4Tech в тази ценова категория са абсолютен лидер, други марки с геймърски мишки на подобна или малко по скъпа цена са Trust, Genius, MSI и Gigabyte но по-трудно се намират. Така че си избери от оскар серията според размера на ръката ти.

Да не ти показвам колко мишки имам и се отказах да си купувам евтини а на скъпите има информация на кутията с скоростта която притежава колко инчов монитор поддържа.Поразрови се в нета.

При условие,че имаш само една мишка и не си пробвал други няма как да знаеш как работят останалите нали?Ти си от онези с ГОЛФ-2 дето си мислят,че това е най великата кола на света а даже не са се качвали в Дачия-Фиат-Шкода да видят,че те ще им се сторят като космически кораб.

Да не ти казвам, че когато аз съм ползвал мишка, ти си ходил прав под масата. Явно не правиш разлика между размер на монитора и разделителна способност. Цената не винаги съответства на качеството. И последно - това значи ли, че не мога да ползвам всяка мишка с всеки монитор?

Смятам да си взема нова мишка до 40-45 лв. Спрял съм се на Microsoft SideWinder x5 и A4 XL-760BH. Моля за препоръки.

Виж тук http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=174178, цените ми се струват нормални!

За тези пари бих си взел класиката Microsoft Intel 1.1. Най-добрата мишка за цената си.

• Автор

Някакви отзиви за Intellimouse Explorer 3.0 ? В по-горния линк я има за 34 лева. Какво значи Refirbished ?

• 3 месеца по-късно...

Да не пускам нова тема, ще питам тук. Мисля да пенсионирам досегашния мишок (Deluxe, с грижовно изчегъртан в момент на яд модел). Бюджета, който съм заделил е 100 лева. Желанието ми е да е лазерна, ергономична, смятам да я ползвам доста за игра на компютърни игри. Настоящата я измерих (с рулетка от магазин за един лев) с размери 13/7/4 см (дължина, широчина, височина). Ще ми се новия плъх да е по-голям. До момента са ми препоръчали Logitech MX1100. Надявам се и на други идеи. Благодаря предварително. _______________ Редакция: Аз блъскам клавиатурата :D Тя ми е евтина :]

Редактирано от Lesath (преглед на промените)

Като се закучат някъде игрите обикновено го отнася мишката (понякога и клавиатурата) и затова неми се дават много пари за мишок.

Доскоро ползвах XL-760H ама в момент на яд я счупих, и сега съм със X6-287D и за двата мишока мога да кажа само добри думи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.