Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рестартиране

Featured Replies

Здравейте имам следния досаден проблем.Когато искам да изключа компа от менюто "Старт" не се изключва а се рестартира.И се налага да го изключвам от бутона,което не е много добре май?!Ако имате някакви идеи ще съм ви благодарен.

Control panel > Power options и гледаш какво е настроено да прави при команда Shut down.

Там има настройка какво да се прави при натискане на бутоните power и sleep, а не при команда shut down

По скоро иди на My computrt/properties/advanced/startup and recovery и там махни чека на automatically restart в раздела system failure. Така ще видиш каква грешка предизвиква рестарта.

• Автор

Там има настройка какво да се прави при натискане на бутоните power и sleep, а не при команда shut down

По скоро иди на My computrt/properties/advanced/startup and recovery и там махни чека на automatically restart в раздела system failure. Така ще видиш каква грешка предизвиква рестарта.

Направих го това нещо и пак се рестартира.Уиндоуса ми е ХР.Възможно ли е да е от настройките на БИОС-а нещо?

Направих го това нещо и пак се рестартира.Уиндоуса ми е ХР.Възможно ли е да е от настройките на БИОС-а нещо?

Не е от БИОС-а. Между шътдауна и рестартирането не се ли показва син екран с разни грешки ? В сейф мод прави ли го това и винаги ли се рестартира?

• Автор

Не е от БИОС-а. Между шътдауна и рестартирането не се ли показва син екран с разни грешки ? В сейф мод прави ли го това и винаги ли се рестартира?

Нищо не се показва между шътдаута и рестартирането.Просто започва да си стартира наново.Прави го и под Сейф мод.

Нищо не се показва между шътдаута и рестартирането.Просто започва да си стартира наново.Прави го и под Сейф мод.

Аз бих бутнал от някакво Live CD с Линукс или Уиндоус. Ако и там се получава така е хардуерен проблема. Захранване, дъно, даже и кутията (бутони, кабели). Ако е добре - нещо в уиндоуса се е омазало и трябва сериозно да се порови с гуглето или да си караш така до следващата преинсталация.

Ето какво казват от Майкрософт по въпроса ТУК

Да не си инсталирал Roxio Easy CD Creator :question:

Редактирано от tihman (преглед на промените)

Здравейте имам следния досаден проблем.Когато искам да изключа компа от менюто "Старт" не се изключва а се рестартира.И се налага да го изключвам от бутона,което не е много добре май?!Ако имате някакви идеи ще съм ви благодарен.

Този проблем може да се получи от някакъв софтуер.Най често такива проблеми правят Roxio Easy CD Creator 5.0 или Direct CD 5.0, може и от други.Препоръчвам ти да изключиш първо опцията Wake up on lan(USB).

Отваряш Device Manager->Network Adapters->Properties->Advanced->Shutdown Wake-on-Lan->Disable.Също така от Power Management->Allow the computer to turn off this device to save power->махаш отметката.Провери и в биоса , дали имаш такава опция за "събуждане" от Lan.Ако имаш изключи я .Не помогнат ли и тези настройки , почваш да деинсталираш софтуера който имаш , като след всяка деинсталация рестартираш и пробваш Shutdown.След като деинсталираш всичко и проблема продължава , следва сканиране за гадини.

Между другото да си сменял някакъв хардуер скоро ?Или input device (клавиатура , мишка ) , въобще всичко което е вързано към компютъра , колони , камера......и т.н.Изключи новите компоненти , ако си добавял или заменял нещо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.