Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ИЗбор на климатик

Featured Replies

3. FUJI RS 12LGC

от тези имаме доста сложени - доволни са хората... ама нали е инвертор ( макар и хубав) - лично аз се бях насочил към такъв, обаче размислих дълбоко и се насочих към Fuji RS-12UC - ako се замисляш за обикновен , клас А и много тих - препоръчвам го ( то май последния - номер 4 е другото му име) ...
  • Отговори 64
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Доста климатици имаме. Бракувани имаме едно фуджицу и един хайер. Пълни боклуци. И двата са супершумни и докато работят правят големи вибрации. Изкараха по няколко години и проблемите им струват колко

• Доскора бяха на промоция в Сливен за 1230 лева с монтажа, същия модел, един колега се възползва - цък Подобните Дайкини са с около 150 до 200 лева по-скъпи според зависи. А ако лимита е твърдо д

• D-Link, когато се избира климатизатор, освен с финанси, се подхожда и с малко сметки какво точно ти трябва спрямо условията на помещението и твоите изисквания. Изказвания от този род "климатикът може

Публикувани изображения

Да замислям се за по-малкото помещение за Fuji 12UC но се питам осезаема ли ще е разликата в консумираната електроенергия между него и Fujitsu 12LGC. Ако ще харчи много повече ще е по-добре да дам 300 кинта повече за 12LGC.

Да замислям се за по-малкото помещение за Fuji 12UC но се питам осезаема ли ще е разликата в консумираната електроенергия между него и Fujitsu 12LGC. Ако ще харчи много повече ще е по-добре да дам 300 кинта повече за 12LGC.

Ами всичко опира до някакви предположения. Разбира се, че инвертора работи по хубаво и по икономично от конвенционалния. Въобще, както вече опявам сумати време инвертора винаги е за предпочитане когато работи Много е важен обаче термина когато работи Защото, след гаранцията всеки сериозен токов удар и последвалия ремонт може да обезсмисли всичките икономии , направени преди това а ако се случи нещо с компресора е почти неизгодно да се ремонтира климатика въобще предвид цените на частите и труда. Така че всеки си решава. Аз съм хладилен, за мен труда няма никаква стойност и все пак много бих се замислил какво да направя с 4 годишен инверторен климатик и изгорял/блокирал компресор. В моя случай залагам на простотата стабилен конвенционален модел с умерен COP и възможноста при проблем след гаранция да реша какво да сложа - хубав компресор на Мацушита или ако нямам пари - боклук като Rechi, но избор ще имам , а друго какво може да се повреди ...някое реле за 10 лева..кондензатор за още 15 .... докато при инверторите бирата вече е съвсем друга. Така мисля аз - другите имат право на собствено мнение. И всичко е въпрос на наблюдения. Моя панасоник инвертор е на 10 години вярна и безупречна работа - преди да умре преди няколко дена. какво да кажа против него? Но съм виждал и друго и ме е страх - няма никакви гаранции от никого и за нищо :cool:
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте колебаясе между два модела http://www.daricclima.com/PROMOCII-do-15-avgust-2010g/Klimatik-DAIKIN-FTX25JV-Comfort/flypage.tpl.html и http://www.daricclima.com/PROMOCII-do-15-avgust-2010g/Klimatik-FUJITSU-GENERAL-ASHA9LGC/77flypage.tpl.html и тук ги намерих на най-добри цени моля за съвет

• 5 седмици по-късно...

Изчетох цялата дискусия ти трябжа да си луд за да се спреш на Самсуг Хаер LG или Панасоник вземиси Дайкин или подов или стенен ето линк да ги разгледаш

Подов

Стенен

другия сериозен вариант е GENERAL стенен

или вариант е Тошибата тя е много серозна машина

Изчетох цялата дискусия ти трябжа да си луд за да се спреш на Самсуг Хаер LG или Панасоник вземиси Дайкин или подов или стенен ето линк да ги разгледаш

Подов

Стенен

другия сериозен вариант е GENERAL стенен

или вариант е Тошибата тя е много серозна машина

Здравейте!Предстои ни избор на климатик,предимно за отопление за 26кв.м.или 65куб.м. първи етаж,с обикновена дограма и без изолация,но незнаем какъв да изберем.Бюджетът ни е около 1600 лева без монтаж.Да смогва зимата при минусуви температури и да е икономичен и безшумен инвертор,може да е и с някоя екстра. Чула съм добри отзиви за Micubishi electric,Toshiba i Daikin.Посъветвайте ме моля ви.Благодаря ви!

Здравейте!Предстои ни избор на климатик,предимно за отопление за 26кв.м.или 65куб.м. първи етаж,с обикновена дограма и без изолация,но незнаем какъв да изберем.Бюджетът ни е около 1600 лева без монтаж.Да смогва зимата при минусуви температури и да е икономичен и безшумен инвертор,може да е и с някоя екстра.

Чула съм добри отзиви за Micubishi electric,Toshiba i Daikin.Посъветвайте ме моля ви.Благодаря ви!

Аз съм с Fujitsu General 12 LDC,с плазма филтър е и топля стая 20кв.м+6кв.м бокс,квадратрура като при вас,но съм с ПВЦ дограма и междинен етаж.Климатикът се справя великолепно през зимата,сметките са напълно поносими,поддържа без проблем 22-23 градуса и в най-големите студове,а в Русе през зимата си е доста студено,вятърът е много силен.Смятам обаче,че при вас ще трябва 14ка,не 12,защото нямате дограма,а и 1ви етаж си е студено.Марките,които харесвате,са много реномирани,но дали ще ви стигнат парите,защото моделите им не са никак евтини.Може би 2ра употреба или нов японец,но нека там ви посъветват колегите,ползватели на такива модели.

Благодаря Ви!Посъветваха ме да взема климатик Daikin FTX50JV/RX50J,но аз се притеснявам,че с този мощен модел ще ми бъде завишена сметката за ток.

Благодаря Ви!Посъветваха ме да взема климатик Daikin FTX50JV/RX50J,но аз се притеснявам,че с този мощен модел ще ми бъде завишена сметката за ток.

Във вашия случай човекът,препоръчал този дайкин,се съобразява с това,че вероятно ще имате големи топлозагуби(нямате хубава дограма и изолации).Затова ви насочва към климатик със запас от мощност,който да работи безпроблемно и при много екстремно ниски температури.Още повече,че този модел е инвертор(доколкото видях) и когато затопли стените,ще си регулира работата.т.е. ще влезе в оптимален режим.Не би трябвало да са ви високи сметките за ток,но все пак климатикът трябва да е постоянно включен през зимата;да работи денонощно.Ако все пак сте притеснени за сметките,то може би трябва да отделите повече пари за по-маркова машина или си помислите за друга алтернатива на отопление с климатик.

до дест дена трябва да  си купя климатик ,размери 24 кв.м  и кубатура 65 кубика стаята е с две вътрешни стени , на втория етаж,тухла ,пвц  дограма,няма външна изолазия  но с опция да има най късно до пролетта   при нас  често прекъсва тока и пада напрежението  та затуи въпроса ми е  какъв да бъде климатика  ;инвертор или конвенционален  и от 1500-1800    

Здравейте, Решил съм да си купя климатик,но понеже не разбирам много реших да се допитам до вас.Климатика ще ми трябва за стая която е 24кв/м. Предложете ми модел на добра и надеждна марка климатици до 1000лв.

По-горе вече е коментиран - Fujitsu General ASH12UB - с монтажа ще е към 1000 лв.

По-горе вече е коментиран - Fujitsu General ASH12UB - с монтажа ще е към 1000 лв.

...или съответния модел Fuji - абсолютно същия климатик но на малко по- ниска цена :baby::smash:
  • 4 седмици по-късно...

Здрауейте, искам да закупя климатик за отопление на голямо помещение около 130 квадрата нормална височина в приземен етаж, посаветвахаме да се спра на климатик от колонен тип носе чудя за марката МОЛЯ ЗА СЪВАТ

post-284243-0-23220300-1289287079_thumb.

Редактирано от miloto300 (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Здрауейте,

искам да закупя климатик за отопление на голямо помещение около 130 квадрата нормална височина в приземен етаж, посаветвахаме да се спра на климатик от колонен тип носе чудя за марката

Никак не е комфортен тоя съвет, който го е дал не е мислел, че ще се живее в тези помещения ? Освен очевадното неудобство от силната струя въздух и шума е трудно да се отоплят отдалечените от климатика места. Затова и с оглед на несподелените данни като цена, вид изолации и т.н. на първа идея предлагам два броя от този вид - цък разположени в два отдалечени края на помещението. Ако изолация липсва може да се вземат и 48-ки, успех в избора ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.