Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне с Fire Wire 1394?

Featured Replies

Привет :clap: Имам настолен и преносим компютър съответно с Xp и Win 7. Имам си и кабел 1394 и искам да прехвърля едни файлове от настолния към лаптопа. Но като вкарам кабела не се появява нищо, нито намерено ново устройство , нищо. То не бяха форуми, клипчета, шервах файлове, писах IP-та, никакъв ефект. Ако някой има представа, или готово описание, къде какво да цъкна и напиша, ще съм му благодарен за споделената информация :clap::clap::clap:

• Автор

А защо не пробвате с обикновен мрежов кабел?

Честно казано, заинатил съм се с 1394 и искам да стане с него :clap: иначе мрежов нямам под ръка в момента, но ако е по-удобното и лесно , няма да се противя на информация относно него :clap:

Честно казано, заинатил съм се с 1394 и искам да стане с него :biggrin: иначе мрежов нямам под ръка в момента, но ако е по-удобното и лесно , няма да се противя на информация относно него :giggle1:

Ако сте инсталирали драйверите би трябвало да го виждате като мрежов интерфейст. От там нататък ИП, маска, на другата машина също, като двете машини трябва да имат различни ИП адреси, но еднакви маски и да са в една мрежа. СЛед това шервате папка и пробвате от другата машина да я достъпите. Поне така е според Майкрософт

П.П. Хубаво е че се интересувате, но ако знанията ви в областта на ИТ не са много ви препоръчвам да избягвате нестандартни и ексцентрични решения като горното

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за информацията. Знам, че винаги има опасност да прецакам нещата, затова и внимавам какво точно правя и питам :biggrin: Доколкото прочетох уж трябва да си има драйвери вградени, но сега ще изтегля и ще пробвам отново :giggle1: Мерси и лека вечер

Благодаря за информацията. Знам, че винаги има опасност да прецакам нещата, затова и внимавам какво точно правя и питам :biggrin: Доколкото прочетох уж трябва да си има драйвери вградени, но сега ще изтегля и ще пробвам отново :giggle1: Мерси и лека вечер

Не, има вградена поддръжка, но относително къс списък с драйвери

Привет :) Имам настолен и преносим компютър съответно с Xp и Win 7. Имам си и кабел 1394 и искам да прехвърля едни файлове от настолния към лаптопа. Но като вкарам кабела не се появява нищо, нито намерено ново устройство , нищо. То не бяха форуми, клипчета, шервах файлове, писах IP-та, никакъв ефект. Ако някой има представа, или готово описание, къде какво да цъкна и напиша, ще съм му благодарен за споделената информация :):):ph34r:

Здравей, 1394 се разрешава/забранява от биоса. Провери дали си го пуснал и на двата компютъра.След това отиваш на мрежовите устройства и на двата компа и гледаш какъв е статуса на 1394 устройството. Ако не е свързано можеш да пробваш да зададеш ръчно ай-пи. Също така, ако си споделил съответните папки а не получаваш достъп, ще се наложи да сложиш еднакво име на работните групи на двата компютъра. Накрая, ако успееш да подкараш цялата еквилибристика можеш да удариш и джакпота - по бърз трансфер. Ако не ме лъжи паметта 1394 можеше да пренася с 400+ мегабита, т.е. ако някоя от ланкартите ти е 100 мегабитова, ще прехвърляш 4 пъти по - бързо. Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.