Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да вържа Logitech X-540

Featured Replies

Здравейте снощи си купих Logitech X-540 5.1 буфер.

Обаче нещо не мога да го вържа.

И си мисля ... или на 1-во място ми е от звуковата карта която е SiS 7012 поддържа ли 5.1 буфер ?

Не можах така и да разбера.

На 2-ро място е ,че не мога да го вържа както трябва ... което не е на 100% гледах по цветове ала бала .. после извадих всичко пробвах по-упътването и пак нищо ...

Нито басиора от долу тръгва което не знам нормално ли е ?

Като вържа всички кабели както трябва всичко където уж му е мястото нищо не се чува не тръгва .. не издава никакъв признак за пуснатос/свързаност ?

Чак имам 1 друг жак за input(вкарване) .. тръгва със зелено и после с червено и бяло.Ръгам зеления кабел(той е за 'front'-a) който влиза в буфера в жака и после вкарвам и червения и белия кабел и тръгват 2 тонколони .... от там на сетне нищо...всичко както по старо му.

Някой може ли ми помогне?

това е чип , дай все пак модела на дъното и няма да е лошо да си купиш истинска звукова карта :cool:

• Автор

това е чип , дай все пак модела на дъното и няма да е лошо да си купиш истинска звукова карта :rolleyes:

ASRock K7S41GX

Аа..кое викаш е чип?

Да аз утре ще излизам така или иначе да поразпитам поддържа ли не поддържа ли 5.1 ... ще си взема нова ако е така което е 99,9% ...

То е ясно ,че проблема е от мен (надявам се да не е в буфера) но искам да разбера кой точно... не да си взема звукова карта а да се окаже,че предната ми е поддържала 5.1 а просто да не съм го вързал както трябва а уж съм 2-3 пъти гледах носех лаптопа на сестра ми и там не мога да накарам да тръгнат всички .. от ония жак коойто споменях с него карам само 2 да тръгнат другите не щът.. и там ли звуковата карта да е боклук не знам.

Моля Ви дайте ми съвети.

ASRock K7S41GX

Аа..кое викаш е чип?

Да аз утре ще излизам така или иначе да поразпитам поддържа ли не поддържа ли 5.1 ... ще си взема нова ако е така което е 99,9% ...

То е ясно ,че проблема е от мен (надявам се да не е в буфера) но искам да разбера кой точно... не да си взема звукова карта а да се окаже,че предната ми е поддържала 5.1 а просто да не съм го вързал както трябва а уж съм 2-3 пъти гледах носех лаптопа на сестра ми и там не мога да накарам да тръгнат всички .. от ония жак коойто споменях с него карам само 2 да тръгнат другите не щът.. и там ли звуковата карта да е боклук не знам.

Моля Ви дайте ми съвети.

Здравей,ясно ми е защо ти тръгват само две тонколони-Защото нямаш 5.1 звук на лаптопа!

По модела на дъното ти гледам,че нямаш 5.1 а и спомена,че си със лаптоп което ще означава,че варианта е един и той е външна звукова карта!

От суббуфера ти излизат три кабела:

Зелен-за предни(лява и дясна) колони

Черен-за суббуфер и централна колона

Жълт- за задни(лява и дясна) колони

Предлагам ти някой от тези звукови карти:

Това Това Това

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

• Автор

Здравей,ясно ми е защо ти тръгват само две тонколони-Защото нямаш 5.1 звук на лаптопа!

По модела на дъното ти гледам,че нямаш 5.1 а и спомена,че си със лаптоп което ще означава,че варианта е един и той е външна звукова карта!

От суббуфера ти излизат три кабела:

Зелен-за предни(лява и дясна) колони

Черен-за суббуфер и централна колона

Жълт- за задни(лява и дясна) колони

Предлагам ти някой от тези звукови карти:

Това Това Това

Мнее...лаптопа е на сестра ми просто иска хда го взема да видя дали ще тръгне на лаптопа буфера просто за да видя възможностите му ...иначе не съм с преносим pc... ;)

Начи и аз така си мислех и до това стигнах ... утре ще ида да поразпитам за някой по ефтинка .. до към 30 кинта.

А иначе има ли значение каква ще си взема смисъл зависи ли от дъно мъно нещо защото по-горе ме питаха за дъното?

Иначе цветовете са така от буфера - зелен -черен-оранжев (казано така под-ред: front,rear,sub center) и вече там на долу за тонколоните...

Така или иначе ще го вържа не е кой знае какво по цветове или по упътване :down:

Само да си зема звукова карта..

//Иначе всичко звукова карта и дъното дето съм дал хар.-те са от моето pc.

Редактирано от retaer (преглед на промените)

Мнее...лаптопа е на сестра ми просто иска хда го взема да видя дали ще тръгне на лаптопа буфера просто за да видя възможностите му ...иначе не съм с преносим pc... ;)

Начи и аз така си мислех и до това стигнах ... утре ще ида да поразпитам за някой по ефтинка .. до към 30 кинта.

А иначе има ли значение каква ще си взема смисъл зависи ли от дъно мъно нещо защото по-горе ме питаха за дъното?

Иначе цветовете са така от буфера - зелен -черен-оранжев (казано така под-ред: front,rear,sub center) и вече там на долу за тонколоните...

Така или иначе ще го вържа не е кой знае какво по цветове или по упътване :down:

Само да си зема звукова карта..

//Иначе всичко звукова карта и дъното дето съм дал хар.-те са от моето pc.

А не видя ли, че в комплекта на колонките имаш един сплитер-малка 4ерна кутийка. В този сплитер включваш трите кабела, а на входа му подаваш обикновен стерео сигнал. Така подкарваш всички колонки, обаче губиш пространственият ефект 5.1. Звукови карти които са 5.1 има и за 10 лв, зависи какво качество търсиш. Преди да тръгнеш да купуваш, виж дали имаш свободен PCI слот на дъното за можеш да "забодеш" новата карта.

ПС: Ако наистина ти е ТОВА дъното имаш 5.1 саунд и няма смисъл да купуваш нищо. Като ги свържеш по цвят отзаде буксите, пробвай като пуснеш филм с 5.1 звук. Ако звуковата ти карта е настроена да работи в 5.1 режим, ако пуснеш обикновенна МП3-ка много ясно,че няма да тръгнат всички колонки. Пускаш обикновен стерео сигнал. Като искаш да слушаш музика я пускаш в стерео режим и тогава трябва да тръгнат всички колконки и при обикновенна песен. Експериментирай. Успех!

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

На тези колони ако купиш ефтина звукова карта.Все едно да караш Ферари с възможно най-евтините гуми които има на пазара.Бих ти препоръчал поне такава карта :cool:

• Автор

А не видя ли, че в комплекта на колонките имаш един сплитер-малка 4ерна кутийка. В този сплитер включваш трите кабела, а на входа му подаваш обикновен стерео сигнал. Така подкарваш всички колонки, обаче губиш пространственият ефект 5.1. Звукови карти които са 5.1 има и за 10 лв, зависи какво качество търсиш. Преди да тръгнеш да купуваш, виж дали имаш свободен PCI слот на дъното за можеш да "забодеш" новата карта.

ПС: Ако наистина ти е ТОВА дъното имаш 5.1 саунд и няма смисъл да купуваш нищо. Като ги свържеш по цвят отзаде буксите, пробвай като пуснеш филм с 5.1 звук. Ако звуковата ти карта е настроена да работи в 5.1 режим, ако пуснеш обикновенна МП3-ка много ясно,че няма да тръгнат всички колонки. Пускаш обикновен стерео сигнал. Като искаш да слушаш музика я пускаш в стерео режим и тогава трябва да тръгнат всички колконки и при обикновенна песен. Експериментирай. Успех!

Ако говориш за сплитер т.е друг кабел само за input да има такъв..тръгва със зелено и трябва да хакна червения и бял кабел на колонките за тръгнат 2 те.

Нищо друго нямам.

А от къде да задам този стерео звук?Oт контролния панел sounds and device's ли?

От там на Speaker settings съм му задал 5.1.

По принцип трябва да имам и друга програма преди имах но не се сещам каква беше нещо от сорта на realitek ли бяха те но сега не съм инст нищо след преинсталл-а а и трябва ли ?

Сега се готвя да излизам да видя къде ще отида и какво ще питам защото няма смисъл да седя още 1 ден в нас ...пробвах всичко и в крайна сметка си мисля,ч евсичко е от звуковата карта.

Ще ида да питам сега в някой pc магазин да видя какво ще ми кажат и препоръчат.

Ти май не четеш какво ти казах?

РЕШЕНИЕТО ТИ Е ЗВУКОВАТА КАРТА описал съм ти кой кабел за кои колони е.Къде е проблема тогава? Немога да разбера.

• Автор

Да бе разбрах те ... ясно вече тръгна всичко зех си 1 карта за 30 лв.

Това ми стига. :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.