Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Canon Ixus 100 Is vs. SOny CYbershot W350..

Featured Replies

Кой от двата да избера се чудя.. В този ценови клас си харесах тези два модела и се чудя някой ако е по-компетентен да изкаже мнение, че не съм чак толкова на ти с апаратите. А бюджета ми е ограничен до 350 лева.

Canon Ixus 100 IS

http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/IXUS/Digital_IXUS_100_IS/

Sony Cybershot DSC-W350

http://www.sony.bg/product/dsc-w-series/dsc-w350

Сонито е по-добро .

• Автор

Имате ли конкретни впечатления от апаратите ?

Защото са с еднакви хараткеристики освен Мегапикселите (което не ми е сред приоритетите) и ISO, където над 200 се появява неизбежно шумът на снимката..

И затова питам, някой има конкретно или е снимал с такъв апарат, интересува ме на слаба светлина и в тъмни помещения как се справят..

И аз предпочитам СОнито засега..

Здравей, Paranoid!

Аз лично давам един глас за КАНОН-а. Лично съм ползвам ниско-бъджетни фотоапарати на Сони и Канон. Първият ми апарт беше СОНИ, правеше много добри снимки и бях доволен от него, но беше с оптика на карл-цайс.

Втория ми фотоапарта е Канон и от тук нататък не мисля да сменям марката - много добра марка за фотоапарати, функции и качество на снимките, а и всички професионални апарати са КОНОН, НИКОН и т.н. Бих пробвал НИКОН някой ден.

Поздрави и да се похвалиш с новата придобивка,

А3

Редактирано от mixoff (преглед на промените)

При мен (канон сх 120 ис) шум се появява само след ИСО 800 .При 1600 е много, а при 3200 непоносимо.

Редактирано от ФодоР (преглед на промените)

ФодоР, не съм съгласен с теб :) . Шум има в снимките от всеки апарат, дори и на ниски стойности на ISO. И като правило, колкото повече са мегапикселите, и колкото по-малка по размер е матрицата на апарата, толкова повече е шумът. Особено на слаба светлина.

IXUS 100 IS и W350 са с малки матрици (диагонал 1/2.33") и съответно 12 и 14 MP. Така че и при двата ще има шум, неизбежно е.

А иначе SX 120 e за предпочитане пред тези два модела. Но и цената му е малко по-висока.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

• Автор

ФодоР, не съм съгласен с теб :blink: . Шум има в снимките от всеки апарат, дори и на ниски стойности на ISO. И като правило, колкото повече са мегапикселите, и колкото по-малка по размер е матрицата на апарата, толкова повече е шумът. Особено на слаба светлина.

IXUS 100 IS и W350 са с малки матрици (диагонал 1/2.33") и съответно 12 и 14 MP. Така че и при двата ще има шум, неизбежно е.

А иначе SX 120 e за предпочитане пред тези два модела. Но и цената му е малко по-висока.

Suggs а ти от тези за които аз съм питал, кой би предпочел лично..

Suggs а ти от тези за които аз съм питал, кой би предпочел лично..

Писах ти по-нагоре:

Sony W350 е с по-добри параметри.

Иначе аз лично не бих си взел нито един от двата. Доскоро бях собственик на малко по-стар модел (IXUS 85IS), но го продадох на символична цена. Имам си два DSLR-a, снимам си с тях, и вече не мога да търпя такива джобни апаратчета.

И двата модела са надценени за това, което предлагат: IXUS 100IS - защото е IXUS :cool: , a W350 - защото е "SONY" . И с двата съм правил тестови снимки (един приятел търсеше нещо подобно за дъщеря си, и му помагах в избора), и не съм доволен нито от качеството на снимките, особено на слаба светлина, нито от възможностите за контрол, които предлагат. Ако можеш, събери малко повече пари за Canon от SX серията. Там вече имаш по-сериозна оптика, възможност да задаваш време на експониране (което е важно за нощни снимки), а мисля, че за някои модели е възможно със софтуерен хак да снимаш и в RAW.

Доп.: Гледам, че от утре (14.08.2010) има промоция на Canon SX 120 IS със зарядно с 2 батерии и 2 GB SD карта в Техномаркета за 349 лв. Възползвай се - за предпочитане е пред тези двата.

Редактирано от Suggs (преглед на промените)

• Автор

А за Nikon S3000 какво бихте казали ?? ВЪпреки липсата на отпичен стабилизатор... Дават софтуерна четворна система против размазване, а гледайки снимки от него в нета, доста добри ми се струват, а е със 100 лева надолу...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.