Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно телевизор Sony Bravia

Featured Replies

Изпратиха ми от Англия Sony Bravia и не мога да го задействам на кабелната. От настройки като избера аналогови ми хваща 5-6 програми без звук,а при дигитални - нищо. Моля за помощ!!!

Изпратиха ми от Англия Sony Bravia и не мога да го задействам на кабелната. От настройки като избера аналогови ми хваща 5-6 програми без звук,а при дигитални - нищо. Моля за помощ!!!

Прочети упътването на телевизора и погледни какъв тунер е вграден в него. Този който го е купувал, казал ли е на продавача, че телевизора ще се ползва извън Англия? Разбира се при нормален тунер всичко ще е ОК! Но забравяш, че в Англия телевизията е на......давай, чети сега. Дано аз да греша. Иначе тук също може да се смени тунера, но от добър техник, а не от ученик! И напиши точния модел на телевизора. Това е важно! А Sony Brawia на всекиго говори, че е телевизор. Повече - нищо!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Прочети упътването на телевизора и погледни какъв тунер е вграден в него. Този който го е купувал, казал ли е на продавача, че телевизора ще се ползва извън Англия? Разбира се при нормален тунер всичко ще е ОК! Но забравяш, че в Англия телевизията е на......давай, чети сега. Дано аз да греша. Иначе тук също може да се смени тунера, но от добър техник, а не от ученик! И напиши точния модел на телевизора. Това е важно! А Sony Brawia на всекиго говори, че е телевизор. Повече - нищо!

Не ми е изпратено упътване,но ще попитам какъв тунер е вграден. А възможно ли е да няма въобще тунер? Колкото до модела отзад на табелата намирам това- KDL-40D3500

В Интернет ще намериш упътване за телефона:) Как пускаш да търси-автоматично или бързо? Използвай бързото,а не автоматичното:cheers:

Има аналогов и 2 цифрови тунера-антенен и кабелен :blink:

Не ми е изпратено упътване,но ще попитам какъв тунер е вграден. А възможно ли е да няма въобще тунер? Колкото до модела отзад на табелата намирам това- KDL-40D3500

Телевизор без тунер е като човек - БЕЗ ГЛАВА!. Ако не си си свалил упътването до сега, намери ме на скайпа и ще ти го пратя във PDF формат.

А преди да започнеш да търсиш канали, сети ли се да му "кажеш" на телевизора, че вече не е в Англия? Избери от менюто за държава България. Ако няма избери Източна Европа. Ако пак няма, избери OTHER. Сега пусни едно автоматично търсене и виж какво ще хване. Ако ще гледаш през цифровия тунер избери за държава Швеция или Швейцария. Те са на нашият стандарт. Ако аналоговите канали отново са без звук, от настрйките на звука избери звукова система BG ИЛИ DK. Кажи какво е станало. Успех!

И да попитам нещо,което е най-важното:откъде получаваш сигнал? От кабелна,от антена,от сателитна чиния?

• Автор

И да попитам нещо,което е най-важното:откъде получаваш сигнал? От кабелна,от антена,от сателитна чиния?

От кабелна. Но имам и сателитна(Булсатком).

А преди да започнеш да търсиш канали, сети ли се да му "кажеш" на телевизора, че вече не е в Англия? Избери от менюто за държава България. Ако няма избери Източна Европа. Ако пак няма, избери OTHER. Сега пусни едно автоматично търсене и виж какво ще хване. Ако ще гледаш през цифровия тунер избери за държава Швеция или Швейцария. Те са на нашият стандарт. Ако аналоговите канали отново са без звук, от настрйките на звука избери звукова система BG ИЛИ DK. Кажи какво е станало. Успех!

Не, нищо не съм правип по този въпрос. Ще го направя.

Телевизор без тунер е като човек - БЕЗ ГЛАВА!. Ако не си си свалил упътването до сега, намери ме на скайпа и ще ти го пратя във PDF формат.

Благодаря за отзивчивостта, но вече го свалих упътването. А колкото до тунера - питам,защото пак от Англия ми пратиха по-рано един Philips,който няма тунер и се принудих да се включа към Булсатком.

Цифрови канали най-вероятно няма да хванеш. Този модел има цифров кабелен тунер, но е само за MPEG2. В България се ползва MPEG4 компресия.

Знам, че теоритично има CI модули, с които можеш да добавиш опция за разкодиране на канели с MPEG4, но не съм виждал такива все още.

С аналоговата не би трябвало да имаш проблем.

Най-добре ползвай цифрова с външен приемник /кабелна или сателитна/. Слагай един хубав Скарт или ако намериш приемник с HDMI и си гледай спокойно.

А колкото до тунера - питам,защото пак от Англия ми пратиха по-рано един Philips,който няма тунер и се принудих да се включа към Булсатком.

Неможе да е ТЕЛЕВИЗОР и да няма поне аналогов тунер. Пробва ли с настройките? Виж отзаде на етикета къде пише, че е произведен, че ми е интересно. Просто информативно :lick lips:

PS: kennyb може ефирна да хваща. В повечето големи градове вече излъчват DVB-T. Пък и кабелната цифрова без кам модул и карта от оператора нестава. Ако се сдобие с такъв модул и карта не би трябвало да е проблем. Ако не се лъжа MPEG4 е само за HD каналите. Другите са 2. Но това последното не съм сигурен на 100% и не споря.

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

Аналогова ефирна и кабелна трябва да може да хваща - аз съм го написал. Цифрова ефирна /DVB-T/ има само в София. Формата, на който се излъчва пак е MPEG4 и няма да може да ги хваща с тоя телевизор.

Цифровите кабелни също са MPEG4, поне при тези оператори, които знам. Така че само с карта и модул няма да стане.

• Автор

Благодаря на всички отзовали се. Дадох му да разбере,че вече е в България и всичко е ОК ! Пребара на автоматична аналогова всичките програми на кабелната.

Още веднъж благодаря.

Благодаря на всички отзовали се. Дадох му да разбере,че вече е в България и всичко е ОК ! Пребара на автоматична аналогова всичките програми на кабелната.

Още веднъж благодаря.

Най после да чуем една свяастна приказка, че е тръгнал.Не се обаждах, защото колегите преди мен достатъчно ясно и категорично са ти посочили всичко. Остава да си ги разбрал правилно. Всичко е толкова просто. Нали затова е направено за всеки човек от планетата, за да може да го ползва. Друг е въпросът за стандартите по света.А за Англия специално, знаеш че са малко по такива.Само си припомни допреди някоя година за бройната им система.А за тези работи има тема в която много добре са разгледани стандартите по света. Старият Ви телевизор, който също е от Англия, също може да работи. Сега , ако си поиграете и с него ръководейки се от постовете на колегите, току виж че е проработил. И още нещо. Телевизора понеже е от Англия, на него задължително има и "СКАРТ" букса.В Европа това е задължително по DIN стандарт.Използвай този вход по видео, а звука прати в аудиосистемата. Ще си още повече доволен. Успех, а на колегите - МНОГО благодаря!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.