Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

9600 gt pny евтино охлаждане

Featured Replies

Здравейте, картата е 9600гт pny и искам да махна охладителя, тоест само вентилатора(който е малък и доста шумен)и пластмасовата част, и да сложа върху heatsinka(който покрива само ядрото и паметта) една 120мм перка за 10 лв.Мислите ли ,че врътката ще стане, или да сложа направо 2 ? http://plesio.bg/120-mm-c-69977831/c...tml(вентилатор 120мм

• Автор

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814133216

Това ли представлява картата? Дай някакъв линк или снимка.

почти на 90% същата, и под тази пластмаса има алуминиев heatsink.Значи мисля си да махна пластамасата и да сложа 1,2 120 мм перки за heatsinkа.Дали ще стане номера,аko перките се захранват от дъното, което е GIGABYTE GA-EP35-DS3

Редактирано от sava_s (преглед на промените)

• Автор

http://www.dekada.com/catalog/vga-cooler-turbo-2-p-296.html

Защо не пробваш това, пише че е тихо.

Ami da ясно е, че има и такава алтернатива, но мен ме интересува дали по този наачин с тези перки ще стане???

Ami da ясно е, че има и такава алтернатива, но мен ме интересува дали по този наачин с тези перки ще стане???

По принцип ако има място да се захване добре, няма проблем. Трябва добре да премериш радиатора, за да не увисне и да вибрира. Тогава тишината ще е мираж. Освен това, трябва да видиш за какви децибели става въпрос в спецификациите на вентилаторите. Аз например за моята кутия взех огромни перки и не може да се чуят.
  • Автор

По принцип ако има място да се захване добре, няма проблем. Трябва добре да премериш радиатора, за да не увисне и да вибрира. Тогава тишината ще е мираж. Освен това, трябва да видиш за какви децибели става въпрос в спецификациите на вентилаторите. Аз например за моята кутия взех огромни перки и не може да се чуят.

Да има място, иначе характеристиката на вентилатора е следната:

Rated Fan Speed: 1000 RPM

Air Flow: 37.0 CFM / 62.8 m3/h

Noise Level: 22 dB(A), 0.4 Sone

Power Consumption: 12 V, 0.15 Amp.

Значи, като се махне пластмасовата част радиатора си остава залепен за ядрото и паметта на картата.И друго, как да настроя вентилатора?- да вкарва въздух или да изкарва(кутията е постоянно отворена)

Като е отворена постоянно, какъв е смисъла от допълнителното охлаждане?! Вкарването и изкарването е важно, когато е затворена кутията. по принцип трябва да вкарва към картата.

Не, обратното е - трябва да отнема топлия въздух от радиатора на картата и да го издухва към кутията. М/у другото не е лошо да се замислиш да я затвориш тази кутия. Дори да ти се струва невероятно, когато е затворена кутията елементите в нея се охлаждат по-добре. Трябва да има осигурен добър въздушен поток - от предната част се засмуква студен въздух, той охлажда елементите като през това време се загрява и след това напуска кутията през задната страна. Ако имаш много неща, които загряват вътре се поставят допълнителни вентилатори.

• Автор

Като е отворена постоянно, какъв е смисъла от допълнителното охлаждане?! Вкарването и изкарването е важно, когато е затворена кутията. по принцип трябва да вкарва към картата.

В този конкретен случай има , защото при игри картата се рестартира и трябва да пускам голям вентилатор да обдухва.Мерси за инфото, утре ще пробвам и ще пиша.

• Автор

ok, значи купих перка 120мм,махнах пластмасовия панел и сток вентилатора.Остана само радиатора, към който прикрепих някак си вентилатора.Температурите са същите като с малкия, но за сметка на това е безшумна.Нормално ли е 65 градуса при натоварване(старкрафт 2) и колко е макса?Иначе idlе си е към 44 градуса.Направи ми друго впечатление,че вече не се ресва.Преди това ставаше и за да не се случва прикрепях стаен вентилатор да духа, докато играя нещо. Чудя се дали да не махна радиатора и да оставя перката директно да обдухва ядрото и рамта.Какво мислите??? Пробвах без радиатор и се гаси, затова реших да не си играя допълнително ,за да не прецакам нещо.Иначе всичко заспа. Мерси много за помощта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.