Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на CPU и даунклок на GPU

Featured Replies

Здравейте, Искам да попитам има ли връзка при овърклок на процесора и даунклок на видео картата. По точно съм овърклокнал Е6300@2,80 GHz на 3,5 GHz и съм намалил честотата на видео картата през ATI Catalyst ядро 750 на 600 и памет 900 на 450 MHz. Може ли затова да е нестабилен процесора или рам паметта или няма никаква връзка с видео картата.

Няма връзка между честотите на картата и честота на процесора. В случая няма смисъл да даунклокваш картата това няма да добеде до по-голяма стабилност. Защо намаляш паметта на картата от 900 на 450? То това направо я "убива", като производителност.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

• Автор

Намалявам честотите на карта защо държи много високи температури (Idle 58-60) а и не я ползвам. Работя с програми като Photoshop, COREL и ми трябва повече процесор. Преди 1 година процесорът работеше стабилно на 3,80 GHz с 1,38v а сега не иска и на 3.50 с 1,38v и не мога да разбера къде е проблема дали е в паметта. И затова се замислех дали може да има някаква връзка с видео картата.

Я почисти хубово компютъра и смени термопастата. Захранването какво е и на колко годинки? Няма да е лошо да кажеш цялата конфигурация...?

• Автор

Почистих го много хубаво преди 1 седмица без да сменям термо пастата. Преди почистването картата държеше около 65 градуса. Компютъра е точно на 1 година, дъно GB EP35-DS4 /P35/LGA775, процесор E6300/2.8G/1066/2M + Freezer 7 Pro PWM, рам Corsair TWIN2X2048-8500C5 , видео Sapphire Radeon HD 4730, хард WD5001AALS 500GB 7200 RPM 32MB, захранване Point of View - 450 W.

Дъно - 48-50 градуса

Процесор - 28 -30 градуса

Видео карта 58-60 градуса

Хард 42 градуса

Всички температури са в Idle. Видео картата в Load държи 80-85 градуса. Това е без никакъв клок след почистването. Кутията е тази с една перка отпред да вкарва въздух и отзад да изкарва и пак нещо не е наред с въздушния поток защото като махна капака на кутията всички температури падат.

• Автор

Здравейте, След овърклок на процесора тествам с S&M 1.9.1 като преминава всички тестове с изключение на Power Supply. Когато започне този тест след няколко минути дава син екран и компа се рестартира. Какъв може да е проблема, недостига ток на процесора или някъде другаде?

S&M 1.9.1 - 28.12.2007г. Тествай с нещо по-съвременно като Prime95 или OCCT, и MemTest 4.0 за паметта. Какви са ти точно настройките при овърклок? FSB, strap, множител на процесора, напрежения и т.н.

• Автор

Процесора е Е6300 3.50 GHz(333*10.5) с 1.3625v паметта Corsair TWIN2X2048-8500C5 е с множител 3.2 на 1066 MHz +0.3v. Тествал съм и с Prime95, Intel Burn Test и LinX. Пускам LinX на стандартни настройки минава 20 цикъла за 12 мин. като вдига 74-76 гр. и няма грешки. След това пускам Intel Burn Test на макс стрес левел вдига 65 гр. но на 2 цикъл спира. Имам някакъв проблем с процесора или паметта поне така си мисля. Преди няколко месеца процесора работеше на 3.80 GHz с 1.38v паметта на 1140 MHz +0.3v, FSB и северния мост + 2 деления. Тогава минаваше по 20 цикъла на LinX и Intel Burn Test, 12 часа Orthos. Не знам дали нещо на захранването му стана Point of View - 450 W.

Пусни един Memtest, за да се увериш, че е от РАМ-та ( или че не е от нея ). Захранването можеш да го тестваш или под товар с мултицета, или може да пробваш с друго захранване.

• Автор

Здравейте, Имам следния проблем, ако някой може да помогне ще бъда благодарен. След овърклок тествам с S&M и още на първия тест дава съобщение за внимание и след няколко минути спира програмата. Ето тук се вижда. Въпросът ми е дали захранването нещо не наред или на процесора Е6300(450*8.5) 1.41V не му стига ток, а може и от нещо друго да е.

Редактирано от cipollini (преглед на промените)

Напрежение се мери с уред, а не с програма. Много е вероятно самата S&M да не отчита правилно напреженията и за това да дава въпросната грешка - писах вече, че е стара версия, но упорито продължаваш да тестваш с нея. Пусни Prime95 едновременно с Furmark - така компютъра ще е натоварен на макс и ще консумира възможно най-много ток, и докато въртят тестовете мери напрежението с мултицет на някой свободен конектор на захранването. Ето къде се мерят 12V:

Публикувано изображение

Допустимото отклонение е 5%.

• Автор

Измерих напреженията на 12V-11.87 на 5V-5.11 като бях пуснал заедно Prime95 и Furmark, смятам че всичко е ок. Процесора E6300 обаче е с 1.39V на 3.80(362*10.5) дал съм и +2 деления на FSB и северния мост а паметта +0.3V по надолу от тези напрежения не мога да ги сваля. Тествах с IntelBurnTest v2.3 стрес левел на макс и 30 цикъла. Мога ли да го оставя така или са високи напреженията. При теста държи 72-73 градуса.

Редактирано от cipollini (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,

Искам да питам има ли смъсъл от функцията Подобряване на ефективността когато е на Extreme без никакъв овърклок на дъно GA-EP35-DS4 и ако има как да тествам разликата от дефолт настройките.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.