Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с перката ?

Featured Replies

Здравейте . Компютърат ми е нов ( зел съм го преди 8-9 месеца ) . Параметрите му са :

3gb Ram

2.8GhZ

Nvidia Ge Force 7025 / nvidia nforce 630a

Когато започна да играя ГТА например , всичко запецва на едно място дори и мишката и клавиетурата понякога ( но най често само играта ) . И така аз трябва да си рескам компа . Понякога ми се появявя и грешката "3rd master hard disk error press f1 to resume" на чисто черен екран когато пускам копмпютърат . Той още е в гаранция и ме е страх да му махна стената за да се охлади ( и да добавя , че досега не съм го правил ) . Е как мислите какво трябва да направя ? Проблем с перката и охлаждането ли е ?

Картинка от Everest ( когато играя тези температури стават над 70 градуса )

Публикувано изображение

Повече подробности за компа от cpu-z

Публикувано изображение

Моля помогнете възможно най бързо

КомпютърЪт сглобен ли е взет? Ако е взет сглобен от къде и кой модел е? Имаш ли гаранционни лепенки?

• Автор

Взет е готов ( сглобен ) от "Метро" , до сега не ми е правил проблеми , от около 2-3 дни започна това . В гаранция е 2 години и вече един път съм го давал на поправка ( от гаранцията ) , защото имаше проблем със занхранването . За лепенките - мисля , че имам

Техномаркет вероятно.

С вградена видео карта си забрави за игри.

Процесора ти е прекалено горещ :baby: занеси го в някои читав сервиз да ти сложат едно хубаво охлаждане.

над 70градуса става опасно.

"3rd master hard disk error press f1 to resume"

а това хич не е на хубаво или е хлабав сата кабела или харда заминава.

Възможно е да прегрява и той, кажи каква му е температурата.

Редакция:

Почти се оказах прав метро още по зле.

Не се ли научихте че компютър се купува от магазин за компютри не от бакалия.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Значи трябва да занесеш компютъра и да кажеш, че прегрява. Още повече, че ако го отвориш /за да оправиш проблема/ шанса да скъсаш лепенките е голям и ти отпада гаранцията. Петьо - не мисля, че трябва ново охлаждане. Може да се спестиил от термопаста и/или да не са го закрепили добре охладителчето.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Значи трябва да занесеш компютъра и да кажеш, че прегрява. Още повече, че ако го отвориш /за да оправиш проблема/ шанса да скъсаш лепенките е голям и ти отпада гаранцията.

Петьо - не мисля, че трябва ново охлаждане. Може да се спестиил от термопаста и/или да не са го закрепили добре охладителчето.

Между другото дънцето е бюджетно и супер орязано но пък подържа UCC. Не че на автора ще му трябва с този процесор.

Занеси го в сервиз ако трябва доплати някои лев но сложи едно читаво захранване.

Фортрон 350W e към 48-50лв може да грее и заради гадното захранване с което върви компа.

• Автор

Значи да го дам на гаранцията ? Ами един мой фр също е със вградена видео карта и игрите му вървят супер . Чакам още коментари ако някой ще пише : ) Сигурно ще го дам на поправка при тези от фирмата ( гаранцията ) да го оправят

Значи да го дам на гаранцията ? Ами един мой фр също е със вградена видео карта и игрите му вървят супер . Чакам още коментари ако някой ще пише : ) Сигурно ще го дам на поправка при тези от фирмата ( гаранцията ) да го оправят

Виж сега от вградена карта до вградена карта има балкан разлика.

Има вградени карти със собствена DDR3 памет и те почти стават за игри, но за съжаление твоето дъно не е с такава.

Integrated NVIDIA® GeForce 7025 graphics

- DX9.0 VGA, Pixel Shader 3.0

- Max. shared memory 256MB

- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1440 @ 60Hz

Не го приемаи като заяждане от моя страна но от опита ми досега с метровски компютри мога да ти кажа че рядко изкарват до края на гаранцията.Обикновенно се скапват доста по рано.

Трябвало преди 9 месаца да попиташ преди да го купиш.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

За кои игри ста въпрос?

На каква резолюция и с какви детайли?

Шанса да не свършат нищо в Метро е голям, а на всичкото отгоре може да ти вземат пари за охлаждания/захранване и тн.

Ако пък го занесеш на хубав сервиз губиш гаранцията. Да знаеш, че захранването си е за смяна, а може и охлаждането на процесора да не е закрепено добре.

----

Какви коментари чашаш? Този проблем не се оправя софтуерно, а само с бърникане по кутията. И така като гледам имаш да се решат няколко проблема...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.