Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за добавяне на втори аудиопоток

Featured Replies

Случаят е следният: Имам един видео файл с разширение (.avi) и следният кодек: Video: MPEG4 Video 720x480 8.33fps [stream 00] Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 64kbps [stream 01] Файла си има оригинално аудио, което искам да запазя и искам да добавя върху него друг аудио поток (друг звук към клипа, но да остане и оригиналния, тоест - да се припокриват един друг) Интересува ме лека и читава програма, която да може да направи това. Пробвах доста програми, но не успях да го направя. Освен програмата, искам да добавите и кратко инфо как да се направи въпросното нещо. Предлагайте на воля.

Случаят е следният:

Имам един видео файл с разширение (.avi) и следният кодек:

Video: MPEG4 Video 720x480 8.33fps [stream 00]

Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 64kbps [stream 01]

Файла си има оригинално аудио, което искам да запазя и искам да добавя върху него друг аудио поток (друг звук към клипа, но да остане и оригиналния, тоест - да се припокриват един друг)

Интересува ме лека и читава програма, която да може да направи това. Пробвах доста програми, но не успях да го направя. Освен програмата, искам да добавите и кратко инфо как да се направи въпросното нещо. Предлагайте на воля.

Предлагам Ви Sony Vegas - а за инфото съжелявам, но си има Help и можете да си го прочетете сам.

• Автор

Предлагам Ви Sony Vegas - а за инфото съжелявам, но си има Help и можете да си го прочетете сам.

Да благодаря за предложението но нито Sony Vegas, нито Adobe Premiere ще ми свършат работа, защото са тежки програми, които съм пробвал и не ми допадат. Иначе го могат това, което искам.

Ами VirtualDub/MOD разбира се. Защо се хвърляте веднага на платени/тежки приложения?

1. File, Open video file... избираш клипа.

2. Streams, Stream list... от Add добавяш аудиото и OК.

3. Преди да презапишеш файла задължително избери Direct Stream Copy.

3(a). При mod версията имаш и избор на контейнер (avi, ogm и mkv).

ps. С MKVMerge също става но крайния файл ще е mkv.

1. От Add избираш клипа.

2. Отново от Add но този път аудио файла.

3. Start muxing.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ами VirtualDub/MOD разбира се. Защо се хвърляте веднага на платени/тежки приложения?

1. File, Open video file... избираш клипа.

2. Streams, Stream list... от Add добавяш аудиото и OК.

3. Преди да презапишеш файла задължително избери Direct Stream Copy.

3(a). При mod версията имаш и избор на контейнер (avi, ogm и mkv).

ps. С MKVMerge също става но крайния файл ще е mkv.

1. От Add избираш клипа.

2. Отново от Add но този път аудио файла.

3. Start muxing.

Първото, което опитах беше точно с VirtualDub/MOD и знам от къде да го добавя - точно от там. Обаче, като се обработи клипчето освен, че не се чува оригинални си звук, но и второто аудио, което добавям също не се чува!? Чак към края на клипа се пуска само оригиналното и толкова. Опитах и с друго аудио и друг формат - същото се получава. Да не би от самото видео да става така, понеже е компресирано от кофти формат на .AVI?

Възможно е. За по точен отговор трябва да качиш клипа и аудиото в tranz.it например и да го пробваме. Нали си наясно че това са два независими потока и се чува само първия? За да чуеш втория трябва да го избереш.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Не разбирам много от обработка на видео, така че не знам дали ще стане. Пробва ли с Windows Movie Maker ?

Публикувано изображение

• Автор

Точно това е проблема, че не искам да са два отделни аудио потока а искам да се слеят в един или пак да са отделно, но да се чуват и двата. С Windows Movie Maker е абсурд да го направя. Нали си наясно с какви компресии и формати работи? И 1 терабайт хард диск няма да ми стигне. А и не мога да ти кача клипа, защото е повече от 100GB. Трябва да се измисли някакъв друг начин или програма, която да може да го прави.

А не може ли да си пуснеш филма с някой видео-плейър и едновременно с него аудиото, на някой аудио-плейър. Регулираш двата звука поотделно както е най-добре. И нямаш нужда от никакви програми.

Точно това е проблема, че не искам да са два отделни аудио потока а искам да се слеят в един или пак да са отделно, но да се чуват и двата. С Windows Movie Maker е абсурд да го направя. Нали си наясно с какви компресии и формати работи? И 1 терабайт хард диск няма да ми стигне. А и не мога да ти кача клипа, защото е повече от 100GB. Трябва да се измисли някакъв друг начин или програма, която да може да го прави.

Решението е да се извлече аудиопотока, да се смеси с другия и след това да се отвори видеото, да се раздели аудио от виде, аудиото да се изтрие от потка и да се добави новосъздаденото аудио. Всичко това може да се направи без предварително смесване на аудиото с комерсиални програми

• Автор

Решението е да се извлече аудиопотока, да се смеси с другия и след това да се отвори видеото, да се раздели аудио от виде, аудиото да се изтрие от потка и да се добави новосъздаденото аудио. Всичко това може да се направи без предварително смесване на аудиото с комерсиални програми

Ок, съгласен съм напълно с тебе. Ще извлека оригиналното аудио, обаче обясни ми как да го слея с второто, което искам!? После лесно ще премахна оригиналното и ще сложа слятото и ще стане.

Ок, съгласен съм напълно с тебе. Ще извлека оригиналното аудио, обаче обясни ми как да го слея с второто, което искам!? После лесно ще премахна оригиналното и ще сложа слятото и ще стане.

audacity

Втори поток се зарежда с импорт

• Автор

Благодаря ти много. Програмката е чудесна и ще ми свърши работа, освен това е свободна и изключително лека. Не случайно апелирам към всички потребители да ползват свободен софтуер: Моят блог

Но за съжаление, много малко хора си дават ясна сметка защо е толкова важно това!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.