Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мастиленоструен или лазерен принтер

Featured Replies

Въпроса е дали си заслужава инвестицията (за сега съм се спрял на CANON MF4010) или някой цветен мастиленоструен принтер. Ще се използва за домашна употреба не повече от 20-30 листа месечно е може да се наложи някой път и повече, цветно рядко.

Въпроса е дали си заслужава инвестицията (за сега съм се спрял на CANON MF4010) или някой цветен мастиленоструен принтер. Ще се използва за домашна употреба не повече от 20-30 листа месечно е може да се наложи някой път и повече, цветно рядко.

Не си заслужава да е мастиленоструен без значение каква марка е принтерът. Скъпи консумативи и глави.Лазерните са за предпочитане. Вашият случай също не ми харесва. Като се строши скенерът или копирното устройство, оставаш въобще без принтер. 3 в 1 въобще избягвайте да си купувате. Но парите са си Ваши и в крайна сметка - Вие решавате.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И още един минус на мастиленоструйните-при период от време,когато принтера не се използва,мастилото изсъхва и има нужда точно от това,което говори чичо ти Стефан.

Според мен, колкото и противоречиви мнения да има, бих предпочел 3 в 1. Защо - пести МНОГО място. За домашни условия това е доста важно. Освен това месечно натоварване 20-30 листа е нищо, не вярвам скоро скенера или коиа да е част от машината да има проблем. Да факт е че като се повреди нещо по машината не работи нито едно от трите устройства, но мисля риска си заслужава. Освен това по-малко драйвери, възможност за копиране без компютър и т.н.... Освен това да си купиш принтер и скенер отделно излиза малко по-скъпо. Относно избора на машина - погледни също и Samsung SCX 4300 и Xerox 3100 MFP. Canon-а на който си се спрял също не е лош. Още малко инфо за MFD-тата можеш да видиш тук: http://www.arbikas.com/view/storage/articles/choose_mfd.pdf По въпроса дали мастилоструен или лазерен - ако не се налага цветно, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО лазерен... в пъти по-евтино е като консумативи.

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

Гледам цената, към която си се ориентирал и по-скоро бих избрал http://lotossolutions.com/bg/kyocera-fs-1100/. Имам по стария модел FS1000+, който преди 5-6 години купих като втора употреба и на него децата изкласиха. То не бяха реферати, доклади и т.н. Основно достойнство на тази марка е дългия живот на барабана - над 100 000 копия и касетата за 6000 копия, която е сравнително евтина. Тази, с която съм го купил, още не съм я сменявал. Изводите са за теб...

Според мен, колкото и противоречиви мнения да има, бих предпочел 3 в 1.

Защо - пести МНОГО място. За домашни условия това е доста важно. Освен това месечно натоварване 20-30 листа е нищо, не вярвам скоро скенера или коиа да е част от машината да има проблем.

Да факт е че като се повреди нещо по машината не работи нито едно от трите устройства, но мисля риска си заслужава. Освен това по-малко драйвери, възможност за копиране без компютър и т.н....

...

Не пести МНОГО място, освен ако под много се разбира мястото, което ти заема един албум със снимки, защото толкова място ми заема скенера, който ползвам (Canon Lide 90). Освен това мога да го държа легнал или изправен или дори да си го прибера в чекмеджето на бюрото. От друга страна, едно 3в1 устройство заема повече място от един лазерен черно-бял принтер.

Публикувано изображение

Устройствата не са три, а две - скенер и принтер. Съответно, драйверите също няма как да са по-малко, ако да не са и повече. Остава едно предимство, което си посочил, за възможността да копираш без компютър, което за мен не е кой знае какво предимство.

• 1 месец по-късно...

По-добре лазерен. Евтини консумативи и така нататък, а и П.Костадинов е прав за мастилото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.