Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MySQL update на всеки 24 часа

Featured Replies

Здравейте! Търсих доста из google, но не намерих точно каквото ми трябва, затова се обръщам за помощ към вас :down: Ситуацията е следната: Два сайта с отделни бази данни на отделни хостинги (провайдъра е един и същ). В първия сайт се добавя съдържание в много различни таблици. Вторият сайт ще ползва съдържанието само на някои от тези таблици. За да не се затормозява излишно първия искам да направя така, че "дъщерният" сайт веднъж на 24 часа (примерно към 2:00 - 3:00 АМ)да parse-ва съдържанието на базата данни на първия и да копира на своята база съдържанието на тези определени таблици. Лошото е, че и идея си нямам как да стане номера. Предположенията ми са, че ми е нужен отделен скрипт, който в определен момент да се "събужда", да извиква друг скрипт, който да направи кеално копирането и след това отново да "заспи". Може ли ако сте по-наясно от мене по този въпрос да ме светнете ? ;) P.S.: и двата сайта са хостнати на Linux платформа. Предварително много благодаря :help:

Здравейте!

Търсих доста из google, но не намерих точно каквото ми трябва, затова се обръщам за помощ към вас :blink:

Ситуацията е следната:

Два сайта с отделни бази данни на отделни хостинги (провайдъра е един и същ).

В първия сайт се добавя съдържание в много различни таблици.

Вторият сайт ще ползва съдържанието само на някои от тези таблици. За да не се затормозява излишно първия искам да направя така, че "дъщерният" сайт веднъж на 24 часа (примерно към 2:00 - 3:00 АМ)да parse-ва съдържанието на базата данни на първия и да копира на своята база съдържанието на тези определени таблици. Лошото е, че и идея си нямам как да стане номера. Предположенията ми са, че ми е нужен отделен скрипт, който в определен момент да се "събужда", да извиква друг скрипт, който да направи кеално копирането и след това отново да "заспи". Може ли ако сте по-наясно от мене по този въпрос да ме светнете ? :cool:

P.S.: и двата сайта са хостнати на Linux платформа.

Предварително много благодаря :lol6:

Опитай с репликация, ще става в реално време :)

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/replication.html

• Автор

Аааа, не! :rolleyes: Не бива да е в реално време - трябва да е веднъж днено, че с това реално време сайта ще падне - и без това дори и в сегашното положение в пиковите часове посещенията му идват в повече... :wors:

Аааа, не! :rolleyes: Не бива да е в реално време - трябва да е веднъж днено, че с това реално време сайта ще падне - и без това дори и в сегашното положение в пиковите часове посещенията му идват в повече... :wors:

???? товара от тази репликация е в копиране през мрежата на двоичните логове до другия хост и прилагането им (поодбно на редо логовете при оракъл) И това става автоматично

Иначе се сещам за дъмп на базата, трансфер до новата локация и импорт

• 1 месец по-късно...

Другия вариант е да си напишеш скрипт на PHP който да прави това и да го пуснеш с cron, или да използваш events на mysql. Мисля, че най-гъвкавия вариант ще ти е PHP и CRONJOB

• Автор

Другия вариант е да си напишеш скрипт на PHP който да прави това и да го пуснеш с cron, или да използваш events на mysql.

Мисля, че най-гъвкавия вариант ще ти е PHP и CRONJOB

Последно така го реших и го ползвам успешно от месец сигурно вече :)

Но мерси все пак

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.