Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WD 640 GB Black или WD 1TB Blue

Featured Replies

Здравейте , преди малко гледах прайс листата на Скай и силно ме впечатли едно нещо - значи за 100-тина лева мога да си взема WD 640 GB Black или WD 1TB Blue (разликата м/у двата е 1-2 лева) . Навремил съм така да се каже - че "старото" Хитачи 160 Гб вече се понапълни. Понеже от четене по специализирани сайтове и форуми кой какъв е и защо такъв е ми се напълни главата и съвсем се обърках имам молба към спецовете от форума да ми окажат съдействие - основно ще се използва за съхранение на музика(във FLAC и др.подобни losless) , няколко десетки любими филми , програми от рода на аутокад , фотошоп , разни други за уеб-разработка , игрички за детето - абе обикновен домашен комп. Процесора е Атлон64 4600+ Рамта е 2ГБ, видеото е вградено на дъното асус m2n-vm, с тенденция да се забучи някое АМД 5670-5750 или ЕнВидия 450 :( ,

1 TB на Hitachi от Sky е 106 лв.Не си ли доволен от тях,макар че аз бих избрал синият WD.

Hitachi, Seagate 7200.12 или WD Blue - все едно. Не може да се каже, че някой от е по-надежден от останалите, така че каквото и да вземеш все едно.

Samsung никои не е предложил, няма и аз да ги коментирам :( Hitachi според мен дрънчат, шумни са. Не е нормално харда да заглушава вентилаторите. бих взел Seagate или WD Blue размера според нуждите и наличните средства. По принцип клоня към Seagate заради 5 годишната гаранция.WD дават "само" 3г.

Аз също се колебаех какво да избера до преди няколко дни.Взех синия WD и не съжалявам.

• Автор

към pataran: Еми захранването пропуснах -то е Fortron - FSP400-60GLN . Взех го преди повече от две години и съм много доволен - то пък какво има друго на дъното - процесора съм го клокнал до 2.7 GHz :tease: В момента съм с HITACHI 160GB и съм "без забележки" ( с изкл. на обема :wors: ) , което всъщност провокира темата Въпроса се свежда горе-долу така : HITACHI или WD Blue 1 TB и май нещата отиват към Синия ...

По принцип клоня към Seagate заради 5 годишната гаранция.

Къде това?

Къде това?

Хммммм, явно информацията ми е стара и съм в грешка.

Доскоро даваха гаранция от 60 месеца (5години) за всичките си дискове.

Но вече изглежда не е така, по нашенските сайтове с 5 годишна гаранция са само по-скъпите модели.

2006г. взех Seagate и найстина беше с 5г. гаранция!Лично бих се насочил към този с 1TB!Относно надеждността имам Exelstor от 2004г. не е мръднал!Може би има значениие и на каква бройка ще попаднеш!Една фирма като Samsung,която прави почти всичко едва ли качеството й на даден продукт е като на тясно специализирана такава!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Да, Black и RE серията на WD са с 5год. гаранция, но всички останали масови продукти на обсъжданите производители са с 36м. гаранция. А политиката на Seagate реално беше 3+2 години, като ако дефектира след третата година не го сменят а ти връщаха някакви пари(не помня колко точно). Друг е въпроса, че наш'те търговци не бяха наясно с това и пишеха "60 месеца" в гаранционните карти. А недеждността е въпрос на чист късмет и ако няма някоя дефектна партида/серия никой не може да каже кой модел диск на кой производител е най-надежден. Нали знаете, че статистиката е верен сбор от неверни данни. 10 дефектни диска от 1000 продадени е едва 1%, но 10 от 100 вече е съвсем друго. ;) Та изказавни от рода на:"аз имам едикаква си марка и съм много доволен" ги запазете за себе си. Някой каза, че Хитачи са шумни - явно не си чувал WD Black тогава. :P

2006г. взех Seagate и найстина беше с 5г. гаранция!Лично бих се насочил към този с 1TB!Относно надеждността имам Exelstor от 2004г. не е мръднал!Може би има значениие и на каква бройка ще попаднеш!Една фирма като Samsung,която прави почти всичко едва ли качеството й на даден продукт е като на тясно специализирана такава!

То това важи и за Hitachi по твоята логика, продуктовата им гама е доста богата. А на екселстора ти, като му минеш с коректор името и напишеш Hitachi и китайците няма да се усетят.

За 5те години Людмил е обяснил.

Споменах,че си е до късмет да попаднеш на бройка!За Хитачи нищо лошо не сам казал!Споменах Екселстор,който не е в топ 3 и се оказа читав много диска!Не е блек едишън и какво от това!

Екселстор си е чисто Хитачи, btw. Не знам точно каква им беше далаверата, ама май продаваха премаркирани и рециклирани хитачита с марка Екселстор на по-ниска цена. Та няма нищо лошо в Екселстор, макар и да имаха една проблемна серия. А с последното изречение си 100% прав - напоследък е тръгнала една мания по бързи дискове на доста високи цени и всеки лети да купува, а реално приложенията които могат да се възползват от бърз диск и наистина се усеща разлика никой не ги ползва в домашен компютър. Също като манията по свръх-мощните захранвания. :P

Просто сам бил в заблуда явно!Като го купувах прочетох някъде че е дъщерна компания на Maxtor!В такъв случай моя избор преди два месеца нямаше да бъде WD а Хитачи!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

Абе днес докато търсех инфо колко плочи имат новите 1ТБ дискове попаднах на следната статия : http://www.overclockers.ru/lab/37513/Sravnenie_nadezhnosti_zhestkih_diskov_osnovnyh_proizvoditelej.html ами сега , какво да правим :) - това в кръга на майтапа естествено , просто материала може да е интересен за някой

На машината си имам 2 диска Samsung 250 SATA и Seagate 500 SATA ,като втория е на 2 месеца и е с цели 6 градуса по топъл от 2 годишния Самсунг.На старата машина имам 120 SATA Samsung на 5 години и не е мръднал.Може да са най евтините на пазара дискове "Samsung" но проблеми аз не съм имал с тях,което неможе да се каже за Seagate"най умрялата фирма за дискове" страшно много ме е яд ,че се прекарах да си купя тоя диск за 95лв можеше да си взема 1TB Western Digital Green.

• Автор

Изцяло съм съгласен че сигейт-а са най смотаните и умрели дискове . Преди 10-тина дена , както се казва "след дълго и продължително боледуване" стария комп - в сервиза- почна да дава ядове - след няколко дни престана изобщо да зарежда и да показва съобщение че няма диск и т.н. Лошото беше че диска беше Сигейт 40 Гб U6 и на него имаше важни сервизни документи , схеми , и т.н. Хубавото беше че на почти цялата информация съдържаща се на скапания Сигейт си бях направил бекъп ( е няколко схеми свалих отново от нета за минути -заключение :) осввен бекъп си водете и записки откъде какво сваляте ) . Е изтупах от прахта още по-предишния който имаше също такъв 40 ГБ Самсунг - за два три-часа си имах вече всичко каквото ми трябваше А онова животно Сигейта - на стенда и - Victoria, MHDD, Spin Rite - след 48 часа тестове и 678 realocated sectors съвсем откачи :speak: (тотално) и повече в живота си не искам да чувам за разни "МорскиВрати" . Сега скалпа му (гуменото калъфче в което беше облицован ) виси редом до едно дъно ABIT BF6 със Селерон500 - класика , само да му лепна малко sdram и пали кат пушка

Още едно доказателство за надеждността на Хитачи!Exelstor-a,който имам е с чипове на IBM отдолу!

• Автор

Съвсем нормално е да е с чипове на IBM , защото той просто си е такъв. До 2003г. IBM сам си правеше дисковете т.н. серия Deskstar, при което имаше и уникални дискове - със стъклени плочи и GMR- глави (не че сега почти всички дискове не са с такива). Просто девиза на IBM - "Think!" (Мисли!) е такъв - повече ги бива в мисленето , отколкото в маркетинга, не че са мързеливи, но голяма част от изобретенията (или иновациите - по-новому )са тяхно дело, ама други да ги правят - примери дал господ - като най фрапиращ за мен (пък и не само за мен) е случая с OS/2 - една чудесна истинска операционна система, превъзхождаща във всичко тогавашния Win 3.11 и т.н. , само че чичко Бил извика Ролинг Стоунс да свирят на представянето на така наречения Win95 -една "чудесна" графична среда неумело скрила ДОС-а , докато IBM нищо не правеше за популяризирането на истинската О.С. и т.н. Нещо се отплеснах от основната тема - през 2003 IBM си продаде на Hitachi подразделението за производство на твърди дискове заедно с технологиите , и Хитачи образуваха предприятието H.G.S.T. (Hitachi Global Storage Technologies), коеот и до днес си произведжа дисковете Hitachi Deskstar и т.н. , а Екселстор-а си е чист и истински оригинален IBM Deskstar GXP , само че произведен в Китай :) и с лепенка EXCELSTOR

....

Нещо се отплеснах от основната тема - през 2003 IBM си продаде на Hitachi подразделението за производство на твърди дискове заедно с технологиите , и Хитачи образуваха предприятието H.G.S.T. (Hitachi Global Storage Technologies), коеот и до днес си произведжа дисковете Hitachi Deskstar и т.н. , а Екселстор-а си е чист и истински оригинален IBM Deskstar GXP , само че произведен в Китай :P и с лепенка EXCELSTOR

Добре написано и полезно за младежта във форума :cool: Помня около 3 черни периода за Сийгейт през последните десетина години, около два черни периода за ВД и сякаш нито един за Хитачи. Имам в предвид пускането на пазара на големи серии и количества с фабрични дефекти по механиката и/или електрониката. Имам много положителни впечатления и от някои други имена, които рядко се появяват във форума. Например Фуджитсу. Т.е на около 7-8 техни скъзита жестоко експлоатирани по разни сървъри през годините. Едно време имах 24 иглен принтер Фуджитсу, това беше и си остава най-голямата фурия в областа на печата, до която съм имал достъп. Не мога да го забравя. Изпревари големия ми фаворит до момента - един 100% оригинален джапански Сейко сейкоши (Сергейко по нашенски). Принтер убиец просто, с недостижима и до момента механика но Фуджитсуто му взе все пак първото място с още една идея по-иновативна механика и конструктивно изпълнение в графичен режим на печат, както и като скорост, нямаше равен на себе си.

Та, както е казал Людмил, по-важен е късмета, не толкова марката. За шума е много по-важна кутията на щайгата. Моля да бъда извинен за спама http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

А помниш ли унгарските IBM-и? :whist: После си продадоха подразделението за дискове на Хитачи и от тогава наистина и аз не съм чувал за лоша серия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.