Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтиране с MS Word

Featured Replies

Здравейте!

Имам проблем. Какви трябва да са настройките за да принтирам, чрез MS Word, на формат A4 две страници от едната страна и две от другата и как трябва да обърна листовете в последствие. Принтирам си книга, която няма тираж.

Публикувано изображение

Здравейте!

Имам проблем. Какви трябва да са настройките за да принтирам, чрез MS Word, на формат A4 две страници от едната страна и две от другата и как трябва да обърна листовете в последствие. Принтирам си книга, която няма тираж.

%7Boption%7Dhttp://img218.imageshack.us/img218/4935

Здравей, аз го правя през properties на първия прозорец който си показал. Дай снимки от всеки таб там, че предполагам че се различават според принтера.
  • Автор

Здравей, аз го правя през properties на първия прозорец който си показал. Дай снимки от всеки таб там, че предполагам че се различават според принтера.

Ето ги :P

Публикувано изображение

Ето ги :P

1. не е учтиво да се плезите на хора, които се опитват да ви помогнат

2. как очаквате да печатате двустранно на този виртуален принтер чийто изход е файл?

3. Инсталирайте си драйвер за принтера с който ще печатате фактически и търсете дуплекс опция (автоматична или ръчна)

4. За събирането на две А5 на една А4 се иска специфичен драйвер/софтуер, не всички го могат

Да принтираш повече от една страница на лист е лесно - Pages per shit. Да принтираш книга обаче, capnemo е прав, трябва друг софтуер, например, Atlantis Word Processor има тази опция. Друг вариант е да обърнеш книгата в PDF и там вече примерно с PDF-XChange Viewer или друг подобен пак имаш опция за принтиране на книга. Съветвам те преди това да си направиш макет, защото почти сигурно ще ги объркаш...

п.п. Умишлено не споменавам малко по-професионалните решения, например InDesign, PageMaker и т.н., защото не е толкова лесно да монтираш книгата с тях, доколкото разбирам не ти трябва много професионално решение.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Хммм. На моя НР 1020 съм разпечатал не една книга точно както автора иска, по 4 страници А5 на лист А4. И съм го правил само с драйвера на принтера. Не казвам "софтуера", защото никога не съм го инсталирал. Та, да видим като си сложи драйверите какви опции ще изскочат. Ще напиша едно допълнение сега ,че после може да забравя: Добре е да си решил предварително как ще ги подвързваш листите - ако ще е в хоризонтална папка А4 със спирала примерно е добре да провериш дали бялото място е достатъчно за захващането. Същото се отнася и ако ще ги сгъваш като книга, през средата. От Word може да се избере по колко см/мм да оставя във всеки край на листа.

Не че не става с Office Word, става, но опитай се да печаташ по този начин, примерно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и т.н. Тоест, да печаташ така, че едно да не объркаш страниците, второ, да ги разположиш последователно, след като сгънеш и разрежеш листа и т.н. Затова и предлагам Atlantis или другите софтуери, защото те имат подходящите опции за страниране, а с MS Word доста ще се поизмъчиш да ги нагласиш...

Публикувано изображение

Да оставим настрана и това, че MS Word не е софтуер за предпечат, а за офис работа...

Сори, ама едната книга беше 1000 страници, да не мислиш че съм ги нареждал една по една? Драйвера за какво е сложен там? Нямаше да предлагам варианта, ако не работи. Резултата който автора иска при мен се получава така: Изпечатват се всички листи веднъж. Хващаш купчината, обръщаш я/на монитора се появяват картинки като за средностатистически американец/ и пъхваш листите обратно. Може и като за книга да ги сортира/странира, може и като за това с папката което писах. Предполагам че всеки не-праисторически принтер има такива възможности. П.П. Това бях тръгнал да го пиша в горния пост, но реших че се подразбира, моя грешка. Остава да видим какви опции има при него.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Май аз нещо не те разбирам... Автора иска да печата на един лист 4 страници, доколкото го разбрах. При това положение не принтера, а или ти или софтуер трябва да ги подреди по подходящия начин. За да не изчислява и да не се обърка, за тази работа има софтуер, който го прави вместо теб. Примерно, една печатна кола е 16 страници и ако само обърне листата от другата страна, нали се сещаш, че след примерно втора страница ще следва 15-та.

...на формат A4 две страници от едната страна и две от другата и как трябва да обърна листовете в последствие.

Май аз нещо не те разбирам... Автора иска да печата на един лист 4 страници, доколкото го разбрах. При това положение не принтера, а или ти или софтуер трябва да ги подреди по подходящия начин. За да не изчислява и да не се обърка, за тази работа има софтуер, който го прави вместо теб. Примерно, една печатна кола е 16 страници и ако само обърне листата от другата страна, нали се сещаш, че след примерно втора страница ще следва 15-та.

Може да не съм се изразил добре. Аз нали си разбирам :rolleyes:

Той иска на един физически лист А4 да има 4 страници с размер А5 - т.е. двуколонен текст от двете страни на листа - нещото от първата ти снимка, двустранно. Съответно поне моя драйвер ми позволява да задам такъв печат. Т.е. драйвера смята страниците и след като се разпечата купчината/колата/ си я прегъваш централно и страниците са наредени последователно. НО! Ако реши да печата в коли ще трябва да зададе примерно за първа кола да се изпечатат 1-16 стр/примерно/, после да даде принт отново и да пусне 17-36стр и т.н. като всяка кола се третира като отделна книга. Все пак това наистина не е програма за печатна подготовка, и да смята и всички коли в една книга й е над възможностите. Но като за един прост драйвер е повече от достатъчно.

Успях ли да се изразя разбираемо?

Принципно въпроса е интересен и съжалявам, че след малко излизам и няма да мога да пиша днес в темата, поне до 23h. ... Разбираемо си се изразил, но нещо пак не можах да си го представя, а моите принтери никак не са допотопни - цветен лазерен на Canon и черно-бял на HP - принтерите ми нямат такава опция за booklet печат, въпреки че имам три виртуални принтера (priPrinter, FinePrint и pdfFactory Pro), от които само два имат подобна възможност. Мога да снимам по-късно моите драйвери - настройките и да ми покажеш как ти го правиш - ще ми бъде интересно да науча нещо.

Принципно въпроса е интересен и съжалявам, че след малко излизам и няма да мога да пиша днес в темата, поне до 23h. ... Разбираемо си се изразил, но нещо пак не можах да си го представя, а моите принтери никак не са допотопни - цветен лазерен на Canon и черно-бял на HP - принтерите ми нямат такава опция за booklet печат, въпреки че имам три виртуални принтера (priPrinter, FinePrint и pdfFactory Pro), от които само два имат подобна възможност. Мога да снимам по-късно моите драйвери - настройките и да ми покажеш как ти го правиш - ще ми бъде интересно да науча нещо.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

След като този принтер има таквиа опции очаквах че едва ли не всички други ще ги имат. Все пак не е нещо особено.

Публикувано изображение

На единия, а на другия опциите са ми като при теб (със същия софтуер съм на HP).

Съжалявам, трябва да излизам, но по късно ще пиша.

п.п. Признавам си, не съм използвал тази опция на принтера (Booklet printing), но довечера ще си направя един опит да видя това ли е...

• Автор

Благодаря за отзивите. Утре ще отида на принтера с който ще принтирам и ще видя до къде ще стигна.

Това ли са точните настройки, които ще ми свършат работа?

%7Boption%7Dhttp://img209.imageshack.us/img

Ще свършат, ама защо пак си с виртуален принтер???? Така не виждам как ще го изкараш на хартия това нещо.
  • Автор

С виртуален съм, защото ти показвам настройките от моят компютър. А принтирам на друг.

С виртуален съм, защото ти показвам настройките от моят компютър. А принтирам на друг.

настройките са различни при различните принтер!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.