Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Небесната Дъга

Featured Replies

Дъга - небесният подарък

Публикувано изображение

И малки и големи се радват на така прекрасното природно явление, наречено дъга...

Хора от различна народност и религия вярват, че мине ли човек под дъгата, всички негови желания се сбъдват, според други пък, се сменя пола, но ние предпочитаме да вярваме на първото твърдение :cool:

Тук сме ви приготвили специална компилация от снимки на красиви дъги, с пожеланието всички ваши копнежи и мечти да се сбъднат ;)

Според поверията, дъгата представлява пътят и връзката между небето и земята. Тя е и своеобразен мост, който поставяли боговете, за да свържат техния и нашия земен свят.

Пигмеите от Централна Африка вярват, че Бог им показва добронамереността си посредством дъгата.

А хората от племето Догони считат дъгата за пътят на Небесния Овен от небето до земята.

Според древногръцките митове и легенди, дъгата е символ на Хермес – бързият вестоносец на боговете, символизиращ отношенията между небето и земята, между хората и висшите сили.

В Китай обединението от цветовете на дъгата се свързва с ИН-ЯН, знакът за хармония и плодородие, мъжкото и женското начало.

В Индия и Месопотамия седемте цвята на дъгата се разглеждат като символи на 7-те небеса.

В Тибет дъгата е олицетворение на душата, издигаща се към небето.

Според други поверия, когато небесната вода свършила, дъгата се появила, за да вземе вода от земята.

По цветовете на дъгата стопаните предсказват каква ще е реколтата. Ако преобладава зеленият цвят, това означава, че ще има много трева за добитъка. Ако преобладава жълтият цвят, ще има много добър добив на жито и царевица.

Ако най-ярък е червеният цвят – ще има много грозде и бъчвите ще се напълнят с вино. Когато грее слънце и вали дъжд българинът казва, че дяволът ( мечката, лисицата) се жени.

http://www.belladonna-bg.com/2010/10/dyga-poveria-snimki.html

Редактирано от agr (преглед на промените)

Хората във всичко търсят надежда... Жалко, че дъгата е така мимолетна.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Хората във всичко търсят надежда...

Жалко, че дъгата е така мимолетна.

Казват, че дъгата си мие нозете в реката, а косите в морето.

Казват, че ако минеш под дъгата от момиче ставаш момче, а от момче - момиче.

Хареса ми споделеното в друг форум:

"Никога няма да забравя, може би един от най-ярките спомени от детството си. Като повечето градски деца всяко лято родителите ми ме пращаха на село. Била съм може би 6-7 годишна. Валеше красив летен дъжд и разхлаждаше приятно красивата природа. Тогава баба ме извика и ми каза - Виж има дъга, тичай да я минеш за да станеш момченце! И когато понечих поглед към небето, пред огромната наситено зелена ливада пред мен се простря една чудна и пъстра дъга! Цветовете и бяха толкова ярки и пъстри, че веднага завладяха детското ми въображение. Аз се втурнах и започнах да тичам към нея със всичка сила. Тичах и тичах докато не почувствах умора в краката си. Натъжих се и се върнах при баба, питайки я наивно защо не мога да я стигна тази пуста красива дъга! А тя тихо се усмихна - Господ я дърпа мило дете, защото си тъй красива и миличка,че на теб ти е отредено да бъдеш момиченце, а от другата страна на дъгата ей там на край село има друго дете, но момченце, което също тича след нея. А дъгата всъщност са вашите мечти и ако достатъчно силно вярваш в тях, някой ден ще се срещнете!

И сега като видя дъга винаги ме кара да се усмихвам Публикувано изображение"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.