Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

htaccess file проблем с домейн

Featured Replies

Здравейте ;)

Мисля, че темата е за тук, защото проблемът е свързан с домейни.

В момента имам 2 сайта на рс-то - единия се намира в www root директорията, а другия - в друга папка, подпапка на apache root directory.

С помощта на .htaccess file съм направил система за виртуални subdomain-и за този, който е в подпапката.

Иначе казано:

Options +FollowSymLinks -Multiviews
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteCond www.%{HTTP_HOST} ^(www)\.(base-bg\.info) [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.([^.]+)\.(base-bg\.info) [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+)\.www\.(base-bg\.info) [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+)\.(base-bg\.info). [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+)\.(base-bg\.info):[0-9]+
RewriteRule (.*) http://%1.%2/$1 [R=301,L]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.base-bg\.info [NC]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+)\.base-bg\.info$
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}./search/host/%1/$1 -f [OR]
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}./search/host/%1/$1 -d
RewriteRule (.*) ./search/host/%1/$1 [L]

Как мога да направя така, че когато зареденият домейн е base-bg.info да зарежда

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}./search/host/%1/$1 -f [OR]
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}./search/host/%1/$1 -d
RewriteRule (.*) ./search/host/%1/$1 [L]

тази част, а когато домейнът е mysite-bg.info

да зарежда нещо такова

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}./host/%1/$1 -f [OR]
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}./host/%1/$1 -d
RewriteRule (.*) ./host/%1/$1 [L]

Благодарности ;)

Редактирано от SK0RP10N (преглед на промените)

А защо просто не направиш виртуални хостове в апаш, а трябва да правиш толкова комплицирани конфигурации?

• Автор

Защото принципът е всеки потребител да може да си слага subdomain-и А при слагане на vhosts в апачаврата работата става доста тегава - голям конфигурационен файл + нужда от restart/refresh при всяко едно добавяне/премахване/прехвърляне на subdomain ;) п.п. аз се оправих, повтаряйки леко променен кода под този, който е изписан горе. Просто предния път като съм се опитал да го правя или аз нещо съм бил омазал, или е дало конфликт със сървъра. Поздрави ;)

Редактирано от SK0RP10N (преглед на промените)

Защото принципът е всеки потребител да може да си слага subdomain-и

А при слагане на vhosts в апачаврата работата става доста тегава - голям конфигурационен файл + нужда от restart/refresh при всяко едно добавяне/премахване/прехвърляне на subdomain ;)

п.п. аз се оправих, повтаряйки леко променен кода под този, който е изписан горе.

Просто предния път като съм се опитал да го правя или аз нещо съм бил омазал, или е дало конфликт със сървъра.

Поздрави ;)

А сещаш ли се колко е идиотско и опасно да разрешиш такива неща на потребителите?
  • Автор

Би ли дал пример (просто не съм се замислял, какво може да се направи) ? Ще съм благодарен ;)

Би ли дал пример (просто не съм се замислял, какво може да се направи) ?

Ще съм благодарен :)

Най-малкото ще може да дефинира каквито си иска домейни и да фалшифицира URL на съществуващи (фишинг). Освен това да стартира нещо от рода на DoS атака към хоста, базирано на заявки, които изглеждат легитимни към различни домейни, субдомейни. Както и сигурно още други щуротии за които не се сещам в момента. Ако хостинга е твой само ти трябва да имаш контрол върху нещата в него, потребителите трябва да имат само достъп до малък брой параметри, които да могат да променят

• Автор

А, това ли било :) ? Принципно хоста е като hit.bg - поддържа само client side scripting, така че тези неща не са проблем. Phishing може единствено чрез iframe да се сложи или да се сложи Cross Site Request Forgery, но шансът е минимален :) Благодаря все пак :)

А, това ли било :) ?

Принципно хоста е като hit.bg - поддържа само client side scripting, така че тези неща не са проблем.

Phishing може единствено чрез iframe да се сложи или да се сложи Cross Site Request Forgery, но шансът е минимален :)

Благодаря все пак :)

Нали потребителя ще има права сам да си прави домейни с редактиране на .htaccess, така може лесно да (с фишинга) стават по-лесни. Май не разбираш какво оръжие даваш в ръцете на знайни и незнайни потребители. Просто сложи в крон-а всеки час да се рефрешва конфигаа на апаша в зависимост от заявки за виртуални хостове, какво толкова сложно
  • Автор

Не, самият потребител не може да редактира .htaccess file Могат да се качват .html, .htm, .js, .css, .txt (и т.н. от този порядък), но не и собствени .htaccess

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.