Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете ми в избора на 17' лаптоп

Featured Replies

Здравейте !

Искам да си купя лаптоп в ценовия диапазон 1200 - 1600 лв. Ще се ползва най-вече като настолен, затова по-добре да е 17'. Не го вземам за игри, а по скоро за работа. Държа да е надежден, да има добро сервизно обслужване.

Имам наблюдения над лаптопи ACER, но по-стари модели. Налагало ми се е да преинсталирам операционни системи и бях силно разочарован колко бавно ставаше това. Може и бройката на която съм попаднал да е била безнадеждна, но пък остави много ярък неприятен спомен за работата ми с тази марка.

Нямам предпочитания засега, а по-скоро разчитам на вас да ме ориентирате !

Също така не робувам на марки, а залагам на съотношението цена-качество !

Като че ли тези модели ми допадат

HP ProBook 4720s i3-350M

Dell Inspiron 1764

Acer Aspire 7740G

Редактирано от unrealsms (преглед на промените)

Acer-а e с най-добри компоненти!Dell си плащаш за марката!Имат застраховка 1 год. вкл. в цената!Dell има 2г. международна а Acer 1г. международна и 2г. в БГ!Аз лично бих избрал Acer-a!

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Според мен най-удачния вариант е този Inspiron 7010. Прекрасно съотношение цена/параметри/качество. Според ревютата притежава най-добрият дисплей в този ценови клас по отношение на нивата на яркостта. Добър процесор, добро видео, първокласен звук, LCVM дизайн на шасито за поддържане на ниски температура.

Редактирано от phake (преглед на промените)

Според мен най-удачния вариант е този Inspiron 7010. Прекрасно съотношение цена/параметри/качество. Според ревютата притежава най-добрият дисплей в този ценови клас по отношение на нивата на яркостта. Добър процесор, добро видео, първокласен звук, LCVM дизайн на шасито за поддържане на ниски температура.

Съгласен сам с колегата!Този е добър и 3 год. гаранция!

Можеш ли да уточниш за каква работа по-точно го вземаш? В смисъл такъв, че ако ще се занимаваш основно с текстообработка (или програмиране), по-добре вземи матов екран, за да елиминираш отблясъци от светлината в стаята. Стандартна разделителна способност ще ти върши работа идеално. Ако ще се занимаваш с чертежи - тогава вземаш лаптоп, чиито монитор е с голяма разделителна способност, за да имаш повече пространство за чертане. По лични мои наблюдения (с които не те задължавам с нищо), голямата разделителна способност не е най-удобната за текстообработка, защото текстообработващите програми работят на points и от това буквите стават доста малки. Винаги го има варианта за зуум на целия документ, но в известен смисъл се губи представа за това как ще ти изглежда разпечатката. Ако ще се занимаваш с обработка на снимки и видео - по-добре гланцов монитор, защото цветовете са по-добри и отново - голяма разделителна способност. Ако ще правиш презентации и ще връзваш лаптопа към проектори, нужни са ти повече видове видео-изходи. Въпреки че досега за целта и USB ми е бил достатъчен, но знае ли човек... При всички случаи щом ще се ползва работа, търсиш модел с възможно най-здрава и удобна клавиатура. "Здрава" и "удобна" не винаги вървят заедно. За здравина можеш да питаш хората, които имат даден модел, на който си се спрял, но за удобство - субективно е, ще трябва сам да пробваш по магазините. Написал си, че лаптопът през голяма част от времето ще стои на бюро. Ако отсега имаш представа да кажеш, когато не е на бюро колко горе-долу време ще е необходимо да работи на батерия? Разликата дали лаптопът ще работи 2,30 или 8 часа оказва сериозно влияние на цената. Ако времето на автономно захранване въобще не те интересува, това може да ти спести доста пари. И така, след като изписах всичко това, ще те помоля да бъдеш колкото е възможно по-конкретен за какво точно ще ползваш ноутбука, за да можем аз и другите форумци да те упътим правилно. В зависимост от нужните ти, може да минеш много евтино или да се окаже, че парите ти са недостатъчни, за да вземеш оптималната машина. И последно: какво разбираш под "надеждност"?

• Автор

Лаптопът ще се ползва основно за най-елементарните нужди - Интернет, филми, музика, програми. Разбира се, мисля че за тези пари които съм посочил машината трябва да е способна да подкара и най-новите игри на този етап от развитието им. Но игрите на са приоритет. Елементарните екстри също са добре дошли - камера, bluetooth и т.н. Повече ще стои включен в тока отколкото на батерия. И все пак ако ще се ползва на батерия, смятам че максимум 3-4 часа са достатъчни. Важното е да не е шумен и да не загрява. Надежден - може би компютър, който вече се е доказал на пазара заради качествата си - няма вградени дефекти или съпътстващи го такива.

Редактирано от unrealsms (преглед на промените)

Лаптопът ще се ползва основно за най-елементарните нужди - Интернет, филми, музика, програми. Разбира се, мисля че за тези пари които съм посочил машината трябва да е способна да подкара и най-новите игри на този етап от развитието им. Но игрите на са приоритет.

Елементарните екстри също са добре дошли - камера, bluetooth и т.н.

Повече ще стои включен в тока отколкото на батерия. И все пак ако ще се ползва на батерия, смятам че максимум 3-4 часа са достатъчни. Важното е да не е шумен и да не загрява.

Надежден - може би компютър, който вече се е доказал на пазара заради качествата си - няма вградени дефекти или съпътстващи го такива.

Само ти си знаеш, но това с игрите, които явно не са ти приоритет, изисква задължително дискретна видеокарта. Моя лаптоп, ако беше без такава и имаше само вградено видео, щеше да е с 300 лв. по-евтин. Наистина не мисля, че за твоите нужди има смисъл да даваш 1600лв., защото обикновено хората се насочват към тавана на бюджета си. С две думи: за "Интернет, филми, музика, програми" става абсолютно всеки лаптоп, дори и тези по 800-900лв. По тази причина можеш да се насочиш към най-евтината 17-ка, която намериш. И ако планираш в следващите 3-4 години да го ползваш само за "Интернет, филми, музика, програми" пак не ти трябва скъп ноутбук. Каквото и да купиш, имай предвид, че за него драйвери ще има и за следващата операционна система след Windows 7, но за по-следващата нещата са доста под въпрос и в този смисъл, ако мислиш да затвориш една камара пари с идеята в следващите 4-5 години да не купуваш нов лаптоп - откажи се, далеч си (в общия случай) от истината.

Ако държиш да е от моделите, които ти си избрал, Acer-ът е с най-добри характеристики. HP-то обаче най-много се доближава до нуждите ти с оглед това да не хвърляш излишни пари за неща, които няма да ползваш.

Редактирано от impressed (преглед на промените)

• Автор

Ако държиш да е от моделите, които ти си избрал, Acer-ът е с най-добри характеристики. HP-то обаче най-много се доближава до нуждите ти с оглед това да не хвърляш излишни пари за неща, които няма да ползваш.

Не държа да е някой от тези модели. А ти какво би ми препоръчал като марка, а после и като модел ?

...Ще се ползва най-вече като настолен...

...Интернет, филми, музика, програми...

И за какъв дявол ти е да се измъчваш с лаптоп тогава?

И за какъв дявол ти е да се измъчваш с лаптоп тогава?

изпревари ме :rolleyes:

за същите пари може да си купиш РС - самолет което лесно след това се ъпгрейтва !

Не държа да е някой от тези модели. А ти какво би ми препоръчал като марка, а после и като модел ?

Напоследък Lenovo са набрали скорост с модела G560 и модификациите на ThinkPad Edge. Разгледай ревютата по сайтовете, особено по американските такива има много подробни ревюта на спецификации, дизайн и функции, а ако не разбираш английски, превеждай си целите текстове с Google Translate - справя се чудесно. На хартия Edge е истинско бижу, нямам обаче наблюдения върху него. За всеки случай като характеристики и допълнителни екстри и функционалности на мен ми харесва.

На Fujitsu модификациите на AH530 също получават много добри отзиви по форумите.

Аз лично съм достатъчно доволна от Acer и конкретно от продуктовата линия Aspire, за да си взема за втори път техен лаптоп. Не знам кой модел и от коя линия точно си преинсталирал и колко точно стар е бил, но естествено си имаш правото да имаш съмнения за тях след лош опит. Travelmate сериите са с матови дисплеи и по-семпъл дизайн, а Aspire са с гланцови дисплеи и по-лъскав външен вид. По начало Acer-ите имат доста отвори по шасито за охлаждане ([отдолу, отляво и отпред] или [отзад, отдолу, отляво], в резултат на това вероятността да имаш проблеми с прегряване намалява.

На Dell сериите N5010, N5030 и N7010 също се продават много добре и по спецификация са супер за парите си, но все още няма достатъчен за обективност брой отзиви за качеството им - конструкция, охлаждане, дисплей, тестове и т.н. Но определено доста ги хвалят на първо четене. За инспироните се говори, че конструкцията им не била добра и че е бюджетна серия, което не знам дали е вярно - не съм имала такъв ноутбук. За студио - много добри екрани (използват се масово от инженери и архитекти), но пък се говори за проблеми с охлаждането, което също нямам никаква представа дали е вярно, но най-вероятно не е. За XPS в този ценови клас не се говори.

Към MSi и HP съм негативно настроена заради конструктивни проблеми. За MSi - лоша конструкция, а за HP - поради проблеми с охлаждането на Pavillion сериите. Конкретно Pavillion имат страхотен дизайн и са блъскани с екстри, обаче ужасно загряват в областта под клавиатурата и от двете страни на тъчпада. За сметка на това Probook издържат на удари и падане от половин метър без да им се случи нищо (била съм страничен свидетел). По някаква причина Probook не ги харесват по форумите, но препоръчват Elitebook, но там цените вече са страшни.

Sony се свалят с лошо сервизно обслужване и прекалено високи цени за производителността си. С Gygabyte, Asus и PackardBell не съм имала досег.

Надявам се да съм била полезна.

• 3 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.