Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов лаптоп

Featured Replies

Здравейте! След горчив опит с лаптоп Тошиба (изгоряло дъно), идва момента да се закупи нов такъв. Ще се използва за ежедневна работа (сърфиране, филми, музика...), няма да се играят игри на него. Трябва да бъде 17-ка, доказан модел(надежден), с добро сервизно обслужване. Засега нямам претенции за марка, просто да е здрав, без Тошиба! Очаквам Вашите предложения (съотношение цена-качество), до 1000 лв. Лаптопа ще се използва от момиче и подчертавам не е важно да е най-силната конфигурация, а надеждността на машината (макар, че всички знаем - всичко е до късмет).

Предварително благодаря за отделеното време.

Поздрави Иво.

Редактирано от Steinberg (преглед на промените)

Трябва да бъде 17-ка до 1000 лв.

Забрави. За тия пари ако изобщо намериш ще е някой много стар модел или нещо със слаб AMD/Celeron процесор. Не знам защо толкова се държи на 17-ка като за тия пари 15.6 ще е далеч по-удачна покупка. Има по магазините няколко 17" модела с цена до 1000лв. но не смея да ти препоръчам нито един от тях.

Не искам да бъда груб , но това е поредният който бърка предназначението на лаптоп с настолен компютър. Лаптоп е за хора които са непрекъснато в движение и работата им изисква да ползват компютър, а не да си купуваме лаптоп да ги държиме в къщи дори без подложка за охлаждане и след това да казваме , че е калпав защото му е изгоряло дъното заради лошо охлаждане.Лаптопа е за работа(в движение) , настолният компютър(в къщи) е за сърфиране , филми и т.н. !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Колегата Илиев72 е прав за едно- няма как лаптоп да се ползва като настолен без охлаждаща подложка. Без значение какъв 17" ще вземете , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО купете и охлаждаща подложка- с 3 вентилатора и корпуса и да е затворен !!! Относно избора според мен това което се предлага в България вариянтите са два - Аcer Аspire 7736zg - много добър избор при цена/конфигурация, и малко по-слабия DELL INSPIRON 1750. Вижте ги и преценете.

Не искам да бъда груб , но това е поредният който бърка предназначението на лаптоп с настолен компютър.

Лаптоп е за хора които са непрекъснато в движение и работата им изисква да ползват компютър, а не да си купуваме лаптоп да ги държиме в къщи дори без подложка за охлаждане

и след това да казваме , че е калпав защото му е изгоряло дъното заради лошо охлаждане.Лаптопа е за работа(в движение) , настолният компютър(в къщи) е за сърфиране , филми и т.н. !

И аз не искам да съм груб , Но тези твърдения са меко казано "догматични" и минават в категория "градски легенди и митове" ! Изключение прави разсъждението за охлаждащата поставка ....

Asus K70AF-TY003L Linux цена около 1000лв. • CPU AMD Athlon™ II M320 Dual-Core Processors for Notebook , 2.1 GHz, 1024 KB L2 cache • LCD 17.3" HD+ (1600x900) Color-Shine (Glare-type, Led backlit) • Chipset AMD RX781 • Memory 2 x 2GB DDR2 800 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket for expansion up to 6144MB SDRAM • VGA ATI Mobility™ Radeon® HD 5145, 512MB VRAM • HDD 500 GB, SATA 5400rpm • Optical storage DVD/RW Super-multi DL • Communications Integrated 802.11 b/g/n , LAN 10/100/1000, 4 x USB 2.0 • Expansion slots 3 in1 card reader, SD,MMC,MS 1 x Microphone-in jack 1 x Headphone-out jack 1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor 1 x HDMI • Audio Built-in speaker and microphone Altec Lansing® speakers SRS Premium Sound • Camera 0.3 Mega Pixel web camera • Keyboard 19mm full size 88 Key with MS Windows function keys Numeric Keyboard • Battery 6 cells: 4400 mAh, 46Wh • Operating system Linux Dimension & Weight 42.0 x 27.9 x 3.61~4.10 cm (W x D x H) 3.20 kg (with 6 cell battery)

И аз не искам да съм груб , Но тези твърдения са меко казано "догматични" и минават в категория "градски легенди и митове" ! Изключение прави разсъждението за охлаждащата поставка ....

Ако се замисли човек ще разбере , че моите твърдения са много точни и подкрепям с факти.Не мисля , че много удобно да се гледат филма на 15' монитор в който трябва да си забодеш носа за да виждаш нещо.Съвсем друго си е 22' и повече инча, клавиатурите не са от най-удобните на лаптопите,задължително трябва човек да си носи мишка,обикновено звука на лаптопа не е кой знае колко качествен в много редки случаи.Да не говорим , че за 1000лв може да се вземе къде по-сериозна машина.Относно манията на жените за лаптоп съм я изпитал на гърба и сега един лаптоп седи у дома и чака за дъно.Да не споменавам , че един ъпгрейд на лаптоп е минимален и струва поне 2 пъти повече.Същото важи и CD/DVD устройството - ако се наложи да се смяна парите са 2 пъти повече и самата смяна и голяма мъка.Тези "Градски митове и легенди" спестяват много разходи ако човек е разумен , ако ли не на всеки 2г ще си купува лаптоп и все ще му се струват , че са скъпи.

Аз само ще кажа, че понякога хората нямат избор и са принудени да закупят лаптоп с цел домашно ползване, тъй като нямат място или с една дума са на квартира, студенти или пък искат когато се наложи да вземат машинката и да я пренесат я в легло, я на диван и т.н. На теория най-добре е настолен, но на практика е съвсем друго :cool: А и мобилните се наричат така не защото ще се носят по цял ден, а защото могат да се пренасят от едно място на друго с цел работа, а настолните се "боцват" на бюрото и седи като наказан :cool: Всеки си има предимства и недостатъци няма универсални неща :ass: ... освен може би евентуално бирата :P:beer:

мобилните се наричат така не защото ще се носят по цял ден, а защото могат да се пренасят от едно място на друго с цел работа,

а тук говорим за сърфиране и филми :ass: или може би вече сърфирането и гледане на филми е работа ?!

а тук говорим за сърфиране и филми :rolleyes: или може би вече сърфирането и гледане на филми е работа ?!

Не е работа, но не разбирам защо сърфирането и гледането на филми непременно трябва да са дейности, които следва да те закотвят на бюро. Къде, къде по-комфортно е да се пльоснеш на фотьойла с лаптопа и да сменяш стойки и чупки, когато си искаш без това да ти нарушава удобството.

Следвайки твоята логика човек, който работи в движение и обича да гледа филми, би следвало да има и лаптоп и настолен компютър, което за мен пък е неприемлив вариант. Целият ти проблем обаче е в това, че ти игнорираш предпочитанията на хората и се изказваш като последна инстанция, което провокира раздразнение и както виждаш - резултатът не закъсня. На мен ми е удобно да гледам филми на 15,6, тъчпадът ми е голям и не ми се налага да нося мишка със себе си, но защото съм фен имам Razer Deathadder. Клавиатурата ми е повече от удобна, защото нормалните хора като купуват нещо, обикновено го изпробват преди това и знаят за какво си дават парите, а не пазаруват на принципа "юруш на маслините, прИмоция 2 за 1 и 5 за 3". Нямам проблеми с охлаждането, подложки и други подобни измишльотини не ползвам по простата причина, че не живея в тропиците и у нас прах се бърше. Ако не ми стига звука от колонките (само по купони), имам си и големи колони, имам и хубави слушалки. Отървах се обаче от кабелната паяжина, която е неминуема при настолните компютри и ми грози интериора в стаята - някои хора сме естети. Отделно не седя закотвена на бюрото като чиновник. Доста си разхождам ноутбука из града, понякога и из Европа, имало е и по-грубо отношение към него по летищата, но досега не ми се е налагало да сменям оптични устройства и хард, нито пък ми е горяло дъно.

Лаптопът не ти е настолна ширпотреба, а машина тип "палиш и караш". С оглед съвместимостта на компонентите и осигуряването на безпроблемна работа без сривове и други неприятни неща като например недостатъчно захранване, не можеш да сменяш всяко нещо, което ти кефне. Такава гаранция за настолен компютър малко фирми биха ти дали, най-вече защото те не се интересуват дали ти ще си доволен от покупката, а от това дали ще успеят да ти пробутат залежалата си или прекалено скъпа и непродаваема стока.

И ако трябва да следваме линията на тъпите съвети, по-добре да се купи най-простия нетбук за сърфирането и 40-инчова плазма с USB за филмите. По желание плазмата може да се замени с проектор, ако мацката държи да гледа филми 2х2 метра.

Така, след като темата беше успешно оспамена, се присъединявам към мнението на Людмил: или бюджетът трябва да се вдигне или да се направи компромис с размера на екрана.

:rolleyes:

Да , ама не ;) Затова вече има смартфони(умни телефони) и умните хора като мен нямат нужда от лаптопи(защото имат умен телефон) и нямат паяжина от кабели , но пък с безжична мишка и клавиатура и пак си се седят в фотьола и се чустват комфортно и няма нужда нещо да ми грее в ръцете.И когато реша , че РС е слабо да не ми се налага да си купувам ново ;) а просто правя ъпгрейд :down: и си пускам поредният рейсър който иска по яко РС :hang: а ти просто хвърляш поредната хилядарка за но в лаптоп http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Който има пари за хвърляне на вятъра да си купува лаптоп , а който няма намерение да хвърля пари на вятъра си купува десктоп в пъти помощен за същите пари :P

:offtopic_s:

Да , ама не ;) Затова вече има смартфони(умни телефони) и умните хора като мен нямат нужда от лаптопи(защото имат умен телефон) и нямат паяжина от кабели , но пък с безжична мишка и клавиатура и пак си се седят в фотьола и се чустват комфортно и няма нужда нещо да ми грее в ръцете.И когато реша , че РС е слабо да не ми се налага да си купувам ново ;) а просто правя ъпгрейд :P и си пускам поредният рейсър който иска по яко РС :P а ти просто хвърляш поредната хилядарка за но в лаптоп http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Който има пари за хвърляне на вятъра да си купува лаптоп , а който няма намерение да хвърля пари на вятъра си купува десктоп в пъти помощен за същите пари :P

Мдааа, с едната ръка държиш безжичната мишка, с другата - клавиатурата, а как е закрепен смартфона - остава загадка. Смартфон имам и аз, имам и лаптоп. Имам и настолен, който обаче не ползвам и се чудя за чии е купен въобще. Оставам с впечатлението, че или никога не си имал лаптоп и гроздето е кисело, или си пълна пинтия, дала някакви мижави пари за ноутбук с недоизмислена конструкция, поради което е греел действително и ти е останал лошия спомен.

Ъпдейти не правя. Купувам това, което ми е нужно, а когато вече не ми върши работа, си купувам ново - парите са си мои и ако искам ще отида да ги подаря на някого - не виждам защо е проблем за теб това как другите хора си харчат изработеното. И само между другото винаги съм давала доста повече от "хилядарка" и то не толкова, защото ми е трябвал супер мощен лаптоп, а защото съм ги имала парите и съм искала да си доставя удоволствие. Кеф цена няма. Може и да не е най-умната стратегия, но честно казано не ми пука. И това защото когато купуваш нещо, то не само трябва да ти върши работа, но и да ти доставя радост.

И понеже сме на тема кое е умна покупка и кое не е: обясни ми моля те, ти ако представяш проект пред клиент, на смартфона ли ще го презентираш или ще си носиш щайгата, монитора, клавиатурата, мишката и окабеляването? Ако си на втория вариант, остави ми моля те телефона за контакти на хамалската фирма, чиито услуги ползваш - ей така, по-тъпичките да минем на твоята потребителска стратегия. Пак ти казвам: игнорираш предпочитанията на хората и налагаш своето мнение за настолните компютри.

:offtopic_s:

Мдааа, с едната ръка държиш безжичната мишка, с другата - клавиатурата, а как е закрепен смартфона - остава загадка. Смартфон имам и аз, имам и лаптоп. Имам и настолен, който обаче не ползвам и се чудя за чии е купен въобще. Оставам с впечатлението, че или никога не си имал лаптоп и гроздето е кисело, или си пълна пинтия, дала някакви мижави пари за ноутбук с недоизмислена конструкция, поради което е греел действително и ти е останал лошия спомен.

Ъпдейти не правя. Купувам това, което ми е нужно, а когато вече не ми върши работа, си купувам ново - парите са си мои и ако искам ще отида да ги подаря на някого - не виждам защо е проблем за теб това как другите хора си харчат изработеното. И само между другото винаги съм давала доста повече от "хилядарка" и то не толкова, защото ми е трябвал супер мощен лаптоп, а защото съм ги имала парите и съм искала да си доставя удоволствие. Кеф цена няма. Може и да не е най-умната стратегия, но честно казано не ми пука. И това защото когато купуваш нещо, то не само трябва да ти върши работа, но и да ти доставя радост.

И понеже сме на тема кое е умна покупка и кое не е: обясни ми моля те, ти ако представяш проект пред клиент, на смартфона ли ще го презентираш или ще си носиш щайгата, монитора, клавиатурата, мишката и окабеляването? Ако си на втория вариант, остави ми моля те телефона за контакти на хамалската фирма, чиито услуги ползваш - ей така, по-тъпичките да минем на твоята потребителска стратегия. Пак ти казвам: игнорираш предпочитанията на хората и налагаш своето мнение за настолните компютри.

Моя шеф се е погрижил за презетациите :P Има си зала с РС и проектор и от мен се иска само флашка с презентацията :P

Така , че този проблем пред мен не съществува ! През ръцете са ми минали има няма 100-200 лаптопа и още 5 пъти повече РС-та и с двете ръце съм за РС пред лаптоп.И като сме на тема въпроси - колко ли ще струва лаптоп с видеокарта nVidia GTX260 поне :P Да има скормните 4Г рам и поне 4 ядрен процесор и най-важното.Държа екрана да е поне 21,6' в никакъв случай по-малък ?!

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

:offtopic_s: Що оспамихте на човека темата? Направети си една тема "За и против лаптопите" и си спамете на воля. Всеки си решава какво иска и какво ще му е удобно. При финансова възможност и желание е най-добре и настолен и лаптоп пък като ти е кеф си взимаш и смартфон.

:)

:offtopic_s: Що оспамихте на човека темата?

Направети си една тема "За и против лаптопите" и си спамете на воля.

Всеки си решава какво иска и какво ще му е удобно.

При финансова възможност и желание е най-добре и настолен и лаптоп пък като ти е кеф си взимаш и смартфон.

иначе добре ли е оспамихме Петре :computer2:

:whist: Що оспамихте на човека темата?

Направети си една тема "За и против лаптопите" и си спамете на воля.

Всеки си решава какво иска и какво ще му е удобно.

При финансова възможност и желание е най-добре и настолен и лаптоп пък като ти е кеф си взимаш и смартфон.

Добре, за теб не е ли супер нагло, някакъв да се появи от нищото в раздел "Мобилни компютри" и да започне да хейти? :whist: И то за пълни глупости от типа на 21 инчови монитори. Всички в този раздел (с изключение на iliev72) знаем значението на думата "мобилност" и как тя няма нищо общо с 21-те му инча. И още за 1 милион неща, но си прав, че не е тук времето и мястото за спорове от типа "за и против лаптопите". Дразня се на провокатори, които не се усещат, че въобще не се вписват в картинката.

Редактирано от impressed (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на хората, които имаха ясна позиция и предложения по въпроса!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.