Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за пералня Ariston ARXD 109

Featured Replies

До нас правят една разпродажба на магазин за електроуреди и подобни. Та, харесахме една пералня -Ariston-hotpint ARXD 109 за 590лв. Чудя се дали си заслужава. По евтино излиза с около 70-80 лв от магазинната. Прочетох добри отзиви за нея, но се колебаем. Жената иска Wirepool, но пък аз много не искам. Та какво е Вашето мнение?

До нас правят една разпродажба на магазин за електроуреди и подобни. Та, харесахме една пералня -Ariston-hotpint ARXD 109 за 590лв. Чудя се дали си заслужава. По евтино излиза с около 70-80 лв от магазинната. Прочетох добри отзиви за нея, но се колебаем. Жената иска Wirepool, но пък аз много не искам. Та какво е Вашето мнение?

Спрямо Whirpool-а, е по-добра. Взимай смело.;-)

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти viiipeer! Друг вариант е този! Дават я за 508 лв - не е въпрос за парите, а кое е по-добро? Сравнение на двете!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Автор

Хм! Аз и двете ги гледах ама не обърнах внимание коя къде е произведена. А ако и двете са произведени там?

Аристон и Индезит са производство на Мерлони-Италия.Нямам добро мнение за тях,от италианци не е желателно да се купува техника,освен Ферари и Ламборджини ;).Не знам какви са ти финансите,но около 600 лв по-добре Whirpool.Ако не си противник на втората употреба,вземай една Miele за 300-400 лв и си свиркай.Успех с избора.

Аристон и Индезит са производство на Мерлони-Италия.Нямам добро мнение за тях,от италианци не е желателно да се купува техника,освен Ферари и Ламборджини ;).Не знам какви са ти финансите,но около 600 лв по-добре Whirpool.Ако не си противник на втората употреба,вземай една Miele за 300-400 лв и си свиркай.Успех с избора.

Пълни глупости...

Пълни глупости...

Ще се учудиш колко много хора споделят тези ,,пълни глупости".Някой май кара Фиатче,а?Бравичка?;)

Ще се учудиш колко много хора споделят тези ,,пълни глупости".Някой май кара Фиатче,а?Бравичка?:P

..Което по добре от полско фиатче. /Whirpool се произвеждат в Полша/ ;)

• Автор

Хахаха! Не се заяждайте. Преди да пусна темата прегледах и мнения по форумите - много хора споделят различни мнения и постовете на ravema и viiipeer потвърждават това! Струва ми се обаче, че повечето предпочитат Ariston пред Whirpool, но всичко си е въпрос на късмет - бабата сурка едно "6-то чувство" и е доволна, сестра ми пък от същото не е доволна. Не знам и аз - може би наистина зависи от това къде е сглобката.  ravema, не може да сравняваш италианското автомобилостроене с бялата техника. Аз лично също не харесвам комерсиалните италиански автомобили, но пък както ти каза си имат и класики (Maserati, Ferrari, Lamborghini). Днес ходих до магазина и видях, че и Indesit-а и Ariston-а са произведени в Италия.  

Редактирано от icemans (преглед на промените)

ravema е прав за едно - и двете марки са на един и същ производител - Мерлони. Обаче освен в Италия, имат заводи и в Полша. Не мога да кажа категорично, че полското производство е по-лошо, но все пак, ако аз трябва да избирам, ще предпочета италианското. В моето домалинство ползвам на Indesit италианска пералня, и полски хладилник и готварска печка. Засега съм имал проблем само с пералнята - изгорял нагревател вследствие на токов удар. Марката Whirlpool я уважавах много, до случая със загряващия хладилник :shake_puter: В крайна сметка, каквото и да вземеш, здравината му ще бъде въпрос най-вече на късмет. Така че гледай функциите да те удовлетворяват.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

• Автор

Ами хубаво е освен на късмет да можех да разчитам и на марка, нещо което се предпочита повече от хората и се е доказало, но май няма да стане.  

icemans, работил съм в 3 вериги магазини за бяла и черна техника. От мен да знаеш - няма марка, чиито уреди да не се развалят. Особено от тези, внасяни в България. Особено през 21-ви век, когато почти всички производства са изнесени в страни с евтина работна ръка, с цел намаляване стойността на продукцията. Не знам как е в Бургас, но във Варна един и същ сервиз поддържа Ariston, Indesit, Whirlpool, и др. марки. Бяхме питали веднъж един от техниците там коя марка би предпочел той, от гледна точка на надежността. Каза, че най-малко проблеми срещал с ... Beko. Не го приемай като съвет да си купуваш пералня Beko :speak: , а само като пример, че марките вече не са това, което бяха едно време. Старата ми пералня беше някакъв Siltal (Made in Italy, естествено). 14 години жестока експлоатация, и накрая я изхвърлих работеща, само корпусът й беше изгнил от ръжда. Вече няма такива ... Gorenje се славят с качествено производство, но и при тях съм срещал дефекти. Освен това сервизът им е най-отвратителният (поне във Варна).

Хахаха! Не се заяждайте. Преди да пусна темата прегледах и мнения по форумите - много хора споделят различни мнения и постовете на ravema и viiipeer потвърждават това! Струва ми се обаче, че повечето предпочитат Ariston пред Whirpool, но всичко си е въпрос на късмет - бабата сурка едно "6-то чувство" и е доволна, сестра ми пък от същото не е доволна. Не знам и аз - може би наистина зависи от това къде е сглобката.  ravema, не може да сравняваш италианското автомобилостроене с бялата техника. Аз лично също не харесвам комерсиалните италиански автомобили, но пък както ти каза си имат и класики (Maserati, Ferrari, Lamborghini). Днес ходих до магазина и видях, че и Indesit-а и Ariston-а са произведени в Италия.  

Заедно със сестра ми си купихме Whirpool шесто чувство. Ако си спомняш преди доста годинки вървеше една промоция 6 килограма, 6 чувство, 6 години гаранция.

Нашата продължава да работи без никакви проблеми е има забележки по външния вид, потъмня и пожълтя пластмасата вече не е снежно бяла. На сестрата пералнята не изкара и две години след няколко ходенията по сервизи я замениха с друга марка. Всичко е до късмет.

И аз тук бях отворил една тема за пералня, взехме Деу, не го пиша да си вземеш такава, въпреки че съм доволен, но реших да си вържа гащите де се вика и доплатих още 50 лева за пет години гаранция, защото се оказа, че по добре да гледам гаранционния срок, отколкото марката на новите перални около 500 лева. Всички бяха горе-долу с еднакви показатели, тука екстри, там други, взех си силвър нано и тнт но си осигурих гаранция от пет години. Ако може да гледаш и гаранционния срок според мен, защото може да се окаже важно.

• Автор

Mr. McPherson, и тука един сервиз поддържа няколко марки, но това не е критерий - то устройството на една пералня е едно и също. 

Особено през 21-ви век, когато почти всички производства са изнесени в страни с евтина работна ръка, с цел намаляване стойността на продукцията.

По тази причина ме посъветваха да проверя дали са произведени в Италия и се оказа, че са. Не знам същите по други магазини дали са произвеждани някъде другаде. Разбира се, че техниката не е това което беше - нищо не е това което беше.  :speak:

Ние сме с Беко вече 7,5 години да чукна на дърво не е мръднала нито някакъв дефект е дала.

• 4 седмици по-късно...

Един мой стар даскал, ходи в командировка в Германия и там го завели в един завод за бяла техника. От това което ми каза останах потресен. Правели едни и същи уреди, а на различните смени им слагали различни марки и емблеми. Работели по лиценз на фирмите и имали право да слагат доста марки. Та направо вземай каквото ти падне. Специално за пералните е по-важно какъв клас а а не каква марка.

• 3 седмици по-късно...

Няма значение от каде е според мене и двете са скапани гледаи нещо марка като лг или philips sagemcom :cool: Дано да сам помогнал Весели празници :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.