Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Cisco

Featured Replies

Здравейте, Можете ли да ми обясните максимално добре какво представлява това Cisco.Самите курсове къде могат да се изкарат.Има ли това реализация в България?.Някъде мога ли да намеря безплатни материали в интернет за предварителна подготовка.Трябва ли ми специална предварителна подготовка и т.н.Решил съм се да се премина този курс ,но преди това ще се радвам ако може някой който "работи" или "практикува" това нещо да ми обясни аз какво главно става въпрос.Прочетох в официалния им сайт малко ,но не ми е достатъчно.Ще се радвам ако наистина откликнат хора който знаят какво точно е това и са се докосвали до тази работа :). Подрави,

Здравейте,

Можете ли да ми обясните максимално добре какво представлява това Cisco.Самите курсове къде могат да се изкарат.Има ли това реализация в България?.Някъде мога ли да намеря безплатни материали в интернет за предварителна подготовка.Трябва ли ми специална предварителна подготовка и т.н.Решил съм се да се премина този курс ,но преди това ще се радвам ако може някой който "работи" или "практикува" това нещо да ми обясни аз какво главно става въпрос.Прочетох в официалния им сайт малко ,но не ми е достатъчно.Ще се радвам ако наистина откликнат хора който знаят какво точно е това и са се докосвали до тази работа :).

Подрави,

1. Cisco е име на компания, която произвежда межови продукти

2. За кои курсове иде реч

3. Обяснението какво е мрежа, протоколи и т.н. може да отнеме стотици страници

http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/sg242580.html?Open

http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/gg243376.html?Open

• Автор

Мерси много за предоставената информация :).

А има ли някой който ги е минал? :speak:

Аз не съм, но все поназнайвам нещо от материята :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Четене, четене. Ааа, и трябва и да разбереш какво четеш, ако само зубриш няма полза. Материали има тонове. Изпита е лесен, ако приемем че си разбрал материята.

Четене, четене. Ааа, и трябва и да разбереш какво четеш, ако само зубриш няма полза. Материали има тонове. Изпита е лесен, ако приемем че си разбрал материята.

И осмисляне на прочетеното....

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте,

Можете ли да ми обясните максимално добре какво представлява това Cisco.Самите курсове къде могат да се изкарат.Има ли това реализация в България?.Някъде мога ли да намеря безплатни материали в интернет за предварителна подготовка.Трябва ли ми специална предварителна подготовка и т.н.Решил съм се да се премина този курс ,но преди това ще се радвам ако може някой който "работи" или "практикува" това нещо да ми обясни аз какво главно става въпрос.Прочетох в официалния им сайт малко ,но не ми е достатъчно.Ще се радвам ако наистина откликнат хора който знаят какво точно е това и са се докосвали до тази работа :ph34r:.

Подрави,

Искам да попитам дали дама или мъж е задал своя въпрос.Дамите да ме извинят, но ако е мъж и поне малко заинтересован би прочел само какво означава "това Cisco" за обща култура.Толкова известна компания, толкова материал, че ми се струва "с раз" да се откажете от тези курсове. Все пак, това е мое лично мнение.

• Автор

Искам да попитам дали дама или мъж е задал своя въпрос.Дамите да ме извинят, но ако е мъж и поне малко заинтересован би прочел само какво означава "това Cisco" за обща култура.Толкова известна компания, толкова материал, че ми се струва "с раз" да се откажете от тези курсове. Все пак, това е мое лично мнение.

Мъж съм и съм 12 клас :ph34r:.Извинявам се ако звуча "глупаво" или "необразовано" ,че не съм се интересувал от това нещо :(,Точно затова реших да пиша тук да чуя различни мнение с което да си изграда собствена представа :(.

Мъж съм и съм 12 клас :ph34r:.Извинявам се ако звуча "глупаво" или "необразовано" ,че не съм се интересувал от това нещо :(,Точно затова реших да пиша тук да чуя различни мнение с което да си изграда собствена представа :(.

За да можете да добиете добра представа е хубаво да си свършите и "домашната работа" в смисъл самостоятелно да се поровите и интересувате. Иначе е похвално, но личното ми мнение е че CCNA не е нищо особено и много хора, имащи този сертификат не се справят с доста елементарни неща, свързани с мрежите

За да можете да добиете добра представа е хубаво да си свършите и "домашната работа" в смисъл самостоятелно да се поровите и интересувате. Иначе е похвално, но личното ми мнение е че CCNA не е нищо особено и много хора, имащи този сертификат не се справят с доста елементарни неща, свързани с мрежите

Леле, колко си прав :ph34r:

Но са за отбелязване няколко неща - CCNA е само първото стъпало. Не може да се отрече, че който иска да се занимава с мрежови архитектури и протоколи, може да почне от нулата само със CCNA, но ще остане сляп за всичко друго.

После, изпита струва пари и се прави (все още) обективно. Нещо, което в университетите ни е ... да кажем, трудно постижимо.

И накрая, има валидност на сертификата. 2 години и бай бай, ела отново да се запознаеш с новостите, пък пак изпит ти така. А не да се сблъскваме с чичковци с Fortran 77 специалност, когато не е имало дори Ethernet. Капитане, не влизаш в това число (то и аз иначе ще попадна :( )

Но са за отбелязване няколко неща - CCNA е само първото стъпало. Не може да се отрече, че който иска да се занимава с мрежови архитектури и протоколи, може да почне от нулата само със CCNA, но ще остане сляп за всичко друго.

После, изпита струва пари и се прави (все още) обективно. Нещо, което в университетите ни е ... да кажем, трудно постижимо.

И накрая, има валидност на сертификата. 2 години и бай бай, ела отново да се запознаеш с новостите, пък пак изпит ти така. А не да се сблъскваме с чичковци с Fortran 77 специалност, когато не е имало дори Ethernet. Капитане, не влизаш в това число (то и аз иначе ще попадна :( )

Така си е, това е само първа стъпка, дава добра представа за нещата, но проблема е че повечето просто зазубрят нещата без да ги разбират. И са смешни, пъчейки се с този сертификат. Иначе следващите сертификати са нещо сериозно (но нямам време и за това :( )
  • Автор

И накрая, има валидност на сертификата. 2 години и бай бай, ела отново да се запознаеш с новостите, пък пак изпит ти така. А не да се сблъскваме с чичковци с Fortran 77 специалност, когато не е имало дори Ethernet. Капитане, не влизаш в това число (то и аз иначе ще попадна ;) )

Да така е.Но до колко разбрах има 4 степени:

CCENT,CCNA,CCNP-за професионалисти,CCIE -за експерти.Какъв е проблема да се изкарат тези курсове?Разбирам наистина много хора ми викат ,че е ужасно трудно особенно последни 2 степени за професионалист и за експерт(малцина били хората който ги изкарали).Но като се замисля няма нищо лесно на този живот.Ако чакам от небето да ми падне златна възможност за работа ще има доста да си чакам.Мисля,че това може да ми бъде една добра основа за работа която тепърва и предстои развитие и която мисля,че ще се справя.Мисля,че ако човек си набележи цел и даде всичко от себе си може да успее не разбирам защо се опитвате да ме откажете :(.Само не разбрах как точно се изкарват самите лицензи.Например CCNA се изкарва 2 години така ли?Защото до колкото знам едния семестър ми е 6 месеца и май за 6 месеца се изкарва първото ниво т.е CCNA.След това следващите 6 месеца се изкарва CCNP или аз се бъркам?.Парите не ми са проблем.Просто искам да получа образование за работа за която знам ,че мога да получавам пари с които да издържам освен себе си и семейство да речем :(.

Редактирано от nosla (преглед на промените)

Да така е.Но до колко разбрах има 4 степени:

CCENT,CCNA,CCNP-за професионалисти,CCIE -за експерти.Какъв е проблема да се изкарат тези курсове?Разбирам наистина много хора ми викат ,че е ужасно трудно особенно последни 2 степени за професионалист и за експерт(малцина били хората който ги изкарали).Но като се замисля няма нищо лесно на този живот.Ако чакам от небето да ми падне златна възможност за работа ще има доста да си чакам.Мисля,че това може да ми бъде една добра основа за работа която тепърва и предстои развитие и която мисля,че ще се справя.Мисля,че ако човек си набележи цел и даде всичко от себе си може да успее не разбирам защо се опитвате да ме откажете :ph34r:.Само не разбрах как точно се изкарват самите лицензи.Например CCNA се изкарва 2 години така ли?Защото до колкото знам едния семестър ми е 6 месеца и май за 6 месеца се изкарва първото ниво т.е CCNA.След това следващите 6 месеца се изкарва CCNP или аз се бъркам?.Парите не ми са проблем.Просто искам да получа образование за работа за която знам ,че мога да получавам пари с който да издържам освен себе си и семейство да речем :(.

Сертификатите са доста повече от 4. Ето информация от източника, където можете да видите пътищата

http://www.cisco.com/web/learning/le3/learning_career_certifications_and_learning_paths_home.html

Отговори можеш да намериш в някой от Сиско университетите у нас. Изпитите се водят от други организации, най-честно златни партньори на Сиско (макар че има и фирми в България, с предмет на дейност сертификация). CCNP няма да стане само с четене, но може - ако си вундеркинд :ph34r: Плюс това изпита е в чужбина, тук нямаме акредитация. И накрая черешката - струваше няколко хиляди евро, да не те излъжа сега колко е, не знам точно. Нямам информация да имаме CCIE в България, а CCNP са няколко десетки само. Вярно е, че ти отваря много врати, но не е панацея, например при мен едва ли ще те взема без интервю и да ми докажеш, че си наясно с нещата. Със сертификати...ми вляз в BrainBench и изкарай за 50-60$ десетина сертификата и тръгни с това портфолио да търсиш работа :( Edit:Капитана ме предвари :(

Редактирано от Topper (преглед на промените)

• Автор

Отговори можеш да намериш в някой от Сиско университетите у нас.

Изпитите се водят от други организации, най-честно златни партньори на Сиско (макар че има и фирми в България, с предмет на дейност сертификация).

CCNP няма да стане само с четене, но може - ако си вундеркинд :) Плюс това изпита е в чужбина, тук нямаме акредитация. И накрая черешката - струваше няколко хиляди евро, да не те излъжа сега колко е, не знам точно.

Нямам информация да имаме CCIE в България, а CCNP са няколко десетки само.

Вярно е, че ти отваря много врати, но не е панацея, например при мен едва ли ще те взема без интервю и да ми докажеш, че си наясно с нещата. Със сертификати...ми вляз в BrainBench и изкарай за 50-60$ десетина сертификата и тръгни с това портфолио да търсиш работа ;)

Edit:Капитана ме предвари :)

Разбирам няма проблем.Все пак ако не потръгне то е ясно ,че ще се откажа.Какъв е смисъла да хвърлям толкова много пари ,а всъщност да не разбирам нищо.Но аз съм имам цел в живота и просто ще направя всичко възможно това да стане.Колко и смешно и така оптимистично да звучи отстрани мисля,че е съвсем възможно да се вземат изпитите стига наистина човек да е организиран и най вече да чете.Отновно това ,че струваше няколко хиляди евро мисля,че не е вярно защото имам приятел(е разбира се доста по голям към 30,30+) който си изкара CCNP мисля,че в Америка и му излезе доста евтино :).

Не си ме разбрал явно, не изпита струва хиляди евро, самият изпит струваше към 250 евро, но самият курс! И добави, че не можеш да го изкараш в България, поне по мое време не можеше. А като имаш приятел, защо не почерпиш информацията от него ?

• Автор

Не си ме разбрал явно, не изпита струва хиляди евро, самият изпит струваше към 250 евро, но самият курс! И добави, че не можеш да го изкараш в България, поне по мое време не можеше.

А като имаш приятел, защо не почерпиш информацията от него ?

Проблема е ,че отдавна нямам връзка с него.То не е точно приятел ,а познат :).И защо да не мога да го изкарам в България като точно в моето училище дойдоха някакви преподаватели(ако може така да ги нарека) и предлагаха да ни обучат на Cisco с 70% намаление в цената :).Като в рамките на 2-3 години сме щели да изкараме всичките лицензи към Cisco и събират групи :).И именно защото ме грабна това което всичко ни наговориха и ни обясниха и започнах да се интересувам от тези курсове и т.н.Мисля,че успях да взема нужната информация и определено ще се запиша.

Нищо против 70% намаление (само CCNA има ваучъри за намаление обаче) но можеше да потърсиш и в Гугъл за какво става дума.

Ето ти един пример: http://newhorizons.bg/blog/?p=3238

Колко струва: 1995 EUR без ДДС. Предложението е валидно до 15.09.2010 г. 5% отстъпка за студенти и ученици. Обучението стартира при минимум от петима участници.

Като това не е пълния курс, а нещо за 10 дни "ускорен курс" (?!?!) и само 3 изпита, което е странен търговски трик, май.
  • Автор

Нищо против 70% намаление (само CCNA има ваучъри за намаление обаче) но можеше да потърсиш и в Гугъл за какво става дума.

Ето ти един пример: http://newhorizons.bg/blog/?p=3238

Като това не е пълния курс, а нещо за 10 дни "ускорен курс" (?!?!) и само 3 изпита, което е странен търговски трик, май.

При нас единия курс ще бъде 6 месеца.Като след всеки 6 месеца ще има изпит.До колкото разбрха от тях ще продължи 2 години.Определено не е търговски трик защото са съвсем различни условията които те предлагат.А относно дали наистина реално CCNP ще струва 2000 евро ще разбера след доста дълго време ,но дори да струва толкова аз ако съм си изградил мнение и нужния опит от всичко натрупано през това време и мисля,че мога да го взема защо да не се ява?Просто не искам да мисля толкова далече в бъдещето.Както обичам да казвам"Паживьом увидим".Ако си изкарам нормално всички останали изпити и самата практика ми върви защо да не се пробвам и на "по-високо".Но както и да е вече.Разбрах какво исках и се убедих още повече ,че искам да започна :angry:.Благодаря на всички който ми помогнаха.:cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.