Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Памети DDR1, DDR2, DDR3, DDR4

Featured Replies

Имам курсова работа и темата е "Памети DDR1, DDR2, DDR3, DDR4" някой може ли да ми намери нещо като сравнение, използване и изобщо някаква информация в обем 3-4 страници.Ще съм много благодарен.Търсих доста в интернет ,но не намирам някакси нещо което да е збито и обобщаващо.

• Автор

http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

http://en.wikipedia.org/wiki/DDR4_SDRAM

мързи ви да търсите, или търсите само в замунда?

ами то добре но да беше на български, така не ми върши работа

ами то добре но да беше на български, така не ми върши работа

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82

И аз незнам как търсите!

Ами как търсят??!? Не търсят! Само като написах в Google - памет видове и мога вече да напиша цяла дипломна работа по въпорса и то на БЪЛГАРСКИ! Не знам Gad_Man, но според мене по-лесна тема не може да ти се падне. Ако искаш дай си и имената и да ти напрая заглаваната страница на курсовата!!!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Автор

- DDR (Double Data Rate) SDRAM - придобиваща все по голяма популярност разновидност на SDRAM, тази технология се базира на пренасянето на двойно повече информация за единица време (един такт) при същата скорост на FSB. По такъв начин, ако имаме FSB от 133Mhz, скоростта, с която би работила DDR e 266Mhz. Вече виждаме видеокарти с такава памет и е въпрос на време да навлизането ѝ масово и като RAM.

И накрая, да кажем няколко думи за това как се означава скоростта на паметите. В по-старите чипове (FPM, EDO) скоростта на паметта се измерваше с времето за достъп “access time” на паметта - времето, необходимо на модула памет да достави исканите данни. Времената варираха около 80 до 60ns, като границата беше скоростта с която работи чипа DRAM (50ns). Много често индикациите на чипа показваха неговата скорост: -7 за 70ns, -6 за 60ns.

С идването на SDRAM паметите и различните начини за увеличаване ефективността на работа на паметта, този начин за измерване отпадна и започна да се цитира скоростта в Mhz (трептения или цикли в секунда; 1 Hz=1 цикъл в секунда, 1Mhz е 1 000 000 цикъла в секунда). Обаче, маркировката върху чиповете продължи да бъде в наносекунди, но не измерващи времето за достъп а времето между два цикъла. От Mhz лесно се преминава в наносекунди, като разделим 1000 на тактовата честота: ако имаме 100Mhz, това се трансформира като 1000/100=10 наносекунди; аналогично ако разделим 1000/10ns=100Mhz. При паметите SDRAM 133Mhz чиповете могат да бъдат означени като -8, -7,5, -7 - и трите съответстват на 133Mhz, като този с -7 е най-добър (при условие, че и трите са на една фирма).

Последния начин за определяне на скоростта е колко байта в секунда се прехвърлят Получава се по следния начин - ако имаме 100Mhz памет, и тя прехвърля по 64 бита (или 8 байта) на цикъл, умножаваме 100 000 000х8, преобразуваме го в мегабайти и получаваме 800MB за секунда. За сравнение, RAMBUS паметта работи на 400Mhz, но по подобие на DDR пренася два пъти повече информация за цикъл, което прави реална скорост от 800Mhz. Тя пренася по 2 байта, значи 800х2=1600MB/s. При 100Mhz DDR памет (ефективно 200) сметката е 200х8=1600, точно колкото и RAMBUS, но на много по ниска цена.

В последния линк май само това ми върши работа а е доста по малко от три страници, останалата информация е за сравнение на DRAM С SRAM, DIMM ,EDO и така нататък

Ами как търсят??!? Не търсят! Само като написах в Google - памет видове и мога вече да напиша цяла дипломна работа по въпорса и то на БЪЛГАРСКИ! Не знам Gad_Man, но според мене по-лесна тема не може да ти се падне. Ако искаш дай си и имената и да ти напрая заглаваната страница на курсовата!!!

Напротив мисля си че моята е най трудна, ако беше за дъна или харддискове каде каде по лесно е.Тези памети са ми тъмна индия аз не трябва да пиша за всички а само за тези четерите ДДР1 ДДР2 ДДР3 ДДР4 каде се използват и някви такива глупости
  • Автор

И какво стана уж много информация имаше пък накрая никой нищо не даде

Ето това ми трябва самоче на български и още малко информация за ддр4 и с няколко снимки мисля че ще го докарам до три страници.

DDR (DDR1) has been superseded by DDR2 SDRAM, which has some modifications to allow higher clock frequency, but operates on the same principle as DDR. Competing with DDR2 are Rambus XDR DRAM. DDR2 has become the standard, as XDR is lacking support. DDR3 SDRAM is a new standard that offers even higher performance and new features.

DDR's prefetch buffer depth is 2 bits, while DDR2 uses 4 bits. Although the effective clock rates of DDR2 are higher than for DDR, the overall performance was no greater in the early implementations, primarily due to the high latencies of the first DDR2 modules. DDR2 started to be effective by the end of 2004, as modules with lower latencies became available.[10]

Memory manufacturers have stated that it is impractical to mass-produce DDR1 memory with effective clock rates in excess of 400 MHz. DDR2 picks up where DDR1 leaves off, and is available at clock rates of 400 MHz and higher. RDRAM is a particularly expensive alternative to DDR SDRAM, and most manufacturers have dropped its support from their chipsets. DDR1 memory's prices have substantially increased since Q2 2008 while DDR2 prices are reaching an all-time low. In January 2009, 1 GB DDR1 is 2–3 times more expensive than 1 GB DDR2. High density DDR RAM will suit about 10% of PC motherboards on the market while low density will suit almost all motherboards on the PC Desktop market.

Редактирано от Gad_Man (преглед на промените)

И какво стана уж много информация имаше пък накрая никой нищо не даде

Ама и ти нищо не намери! Пробва ли да напишеш в Гугъл това което ти писах по-горе? Имаше доста сайтове с информация за теглене и описание.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.