Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за интернета на Близоо

Featured Replies

Бях на Виваком преди месец и ми изтече договора и минах на Близоо 24мегабита.Отначало като дойдоха и го инсталираха модема измерих скороста 23.80 някъде показа напълно нормално.От една седмица насам меря със спийд теста пак и показва 10мегб.А тегля с 2,1-2,6 мб.Как става тази работа не знам.Звъня им ,че скороста ми е примерно 10мегаб. къде са 24,а те ми викат да не гледам този спийд тест не бил верен.Как може отначало да си показваше точно този тест ,а сега от една седмица не показва повече от 10мегаб.Имам чувството че като тегля нещо съм на висока скорост иначе не съм.Някакси ни свързват може би всички абонати и се постигат тези скорости при теглене,а при спийд теста си показва ,че съм на 5-10мегаб.Може ли наистина да е от спийд теста или има някаква мушенгия с интернета им.

Редактирано от mrawkata (преглед на промените)

Спийдтеста никога не е верен! Винаги отчита по-малко... А един въпрос имам към теб... като сваляш със 2 мб/с със колко сийдваш?

• Автор

аз свалям сега с 2.4-2.6 мб а отначало даже и 2.8мб стигах.Сийдвам с около 600к/с

Мушенгия има голяма! Това Интернет голяма магия. Особено сийдването, дето няма общо с интернета...лейм, та дрънка :) Вземете прочетете нещо бе момчета, не всичко е черна магия!

• Автор

Топер знам че разбираш затова кажи може ли да се вярва на спийд теста или оператора нещо прави.Ето и сега пуснах пак теста на различни точки навсякъде е едно и също почти скорастаот 3мегаб. до 6мегаб.къде са 24 не знам.Просто ме интересува тази аномалия в показанията на теста и в тегленето.Като бях на виваком меря примерно 10мегаб. и свалям с 1.1мб -меря 5мегаб. свалям с 550к/с.Всичко е вярно горе долу.

Топер знам че разбираш затова кажи може ли да се вярва на спийд теста или оператора нещо прави.Ето и сега пуснах пак теста на различни точки навсякъде е едно и също почти скорастаот 3мегаб. до 6мегаб.къде са 24 не знам.

Всичко е много индивидуално, първо с каква машина си, понеже теста използва flash, а следователно и дърпа яко от процесора. Второ трябва торент клиента да е спрян по време на теста. И трето - торентите не са рентабилен метод за измерване на нета! Също спийд теста изпробва една кънекция, докато при торентите се използват няколко, следователно се достигат по-високи скорости.

• Автор

Процесора е Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz NVIDIA GeForce 9600 GT Объем видеопамяти: 1 024,00 MB Память: 4,00 GB теста го правя като не тегля торенти.Просто питам как е възможно преди 2 седмици да показва постоянно около 20-23.90мегабита, а сега никога повече от 5-10мегаб.Къде се крие галимацията.Не е от комп.А всъщност достигам 2.5мб при теглене умножено по 8 идва към 20мегаб. Топер тъкмо прочетох едно твое мнение в БТК темата ,че торентите не са критерий за обределяне на скороста.Точно това направи техника от Близоо като ги извиках да ми видят проблема.Отвори замундата и избра 4 торента със доста сийдъри и ги пусна и скороста беше 2.6мв, на спийд теста на няколко точки си показа до 10мегаб.А сега кажи как да си определя скороста тогава.На кого да вярвам.И техника каза да не вярвам на теста а на торентите.И си замина.

Процесора е Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz

NVIDIA GeForce 9600 GT Объем видеопамяти: 1 024,00 MB

Память: 4,00 GB

теста го правя като не тегля торенти.Просто питам как е възможно преди 2 седмици да показва постоянно около 20-23.90мегабита, а сега никога повече от 5-10мегаб.Къде се крие галимацията.Не е от комп.А всъщност достигам 2.5мб при теглене умножено по 8 идва към 20мегаб....

Виж сега ако откриеш голямата конспирация няма да бъдеш първия.

Всичко си е точно макс 24мбит down и макс 2мбит up - скоростите и достъпът към определени сайтове и ресурси не е задължение на доставчика.

Доколкото ми е известно, никой доставчик издаващ касови бележки, не филтрира абонатите си.

аха значи ако мина на 50 мб ще сийдвам със 1-2 мб.с ?

Майче така излиза...

не пак си на 600к/с

теста го правя като не тегля торенти.Просто питам как е възможно преди 2 седмици да показва постоянно около 20-23.90мегабита, а сега никога повече от 5-10мегаб.Къде се крие галимацията.Не е от комп.А всъщност достигам 2.5мб при теглене умножено по 8 идва към 20мегаб.

Топер тъкмо прочетох едно твое мнение в БТК темата ,че торентите не са критерий за обределяне на скороста.Точно това направи техника от Близоо като ги извиках да ми видят проблема.Отвори замундата и избра 4 торента със доста сийдъри и ги пусна и скороста беше 2.6мв, на спийд теста на няколко точки си показа до 10мегаб.А сега кажи как да си определя скороста тогава.На кого да вярвам.И техника каза да не вярвам на теста а на торентите.И си замина.

в шумен техниците ми обясниха така.дънлоуд скороста не ти гарантирана тя постояно варира(много интересно ми прозвуча все едно излезе че веднъж ще тегля с 10 а веднъж 24мб да не се притеснявам)а ъплоуда ще ми бъде еднакъв.и още нещо да допълня това че казват че предлагат оптичен интернет няма нищо общо

теста го правя като не тегля торенти.Просто питам как е възможно преди 2 седмици да показва постоянно около 20-23.90мегабита, а сега никога повече от 5-10мегаб.Къде се крие галимацията.Не е от комп.А всъщност достигам 2.5мб при теглене умножено по 8 идва към 20мегаб.

Топер тъкмо прочетох едно твое мнение в БТК темата ,че торентите не са критерий за обределяне на скороста.Точно това направи техника от Близоо като ги извиках да ми видят проблема.Отвори замундата и избра 4 торента със доста сийдъри и ги пусна и скороста беше 2.6мв, на спийд теста на няколко точки си показа до 10мегаб.А сега кажи как да си определя скороста тогава.На кого да вярвам.И техника каза да не вярвам на теста а на торентите.И си замина.

Първо - скоростТа.

Второ - нали питаш за интернет скоростта? Защото торентите са P2P връзка, т.е. връзката между теб и комшията. А това не е Интернет.

Трето - имаш капацитет на връзката. Обичайно ти е споделен, т.е. 10-20 абоната сте на един канал с капацитет 100мбита и така ако няма натоварване, можеш да вдигнеш максимума на твоя абонамент.

Накрая, аз ако съм му началник на този техник, бих го уволнил, но не съм - така че няма какво да ти отговоря. Нали се сещаш, а може би не знаеш, че може и да нямаш интернет, но торенти/магнети и скайп ще имаш?

За повече информация, търсете в Интернет, респективно Гугъл. Не в торентите.

• Автор

Топер за забележката за правописа няма да ти обърна внимание,защото като гледам сме почти набори даже съм по голям и в бързината да пиша съм изтървал едно Т ,което според мене не толкова фатално.Така и не разбрах как да определя каква скорост са ми пуснали освен като пусна торент ;) да тегля.

Ако нямаш Интернет (международен достъп) няма да имаш и Skype, та дори и торенти от чужди сайтове. Но с българските сайтове и торенти да нямаш проблеми. И обратно, може да не можеш да сваляш от съседа (ако е на друг доставчик), но от междунарди сайтове да няма проблеми. И да се върнем на SpeedTest-a. Ако разполагаш с достатъчно мощен компютър, който да се справя с Flash-а идеално, то каква скорост би показвал. Много грешна или много точна?

• Автор

Комп. ми е на 1,6месеца.Нещо не можах да свхана въпроса за флаша. :):speak:

Комп. ми е на 1,6месеца.Нещо не можах да свхана въпроса за флаша. :nono::rolleyes:

Здравей отново. Така, приеми го, че няма как да имаш обещаната скорост през по-голямата част - това понеже си на Blizoo, а тяхната политика е винаги клиента да е прецакан. Второ, не трябва компа да ти е космически, за да измери точната подавана от провайдъра скорост, но файда от цялата работа, след като той дори може да ти покаже по-висока от реалната... Последно вземи да изтеглиш линукс http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download дистрибуция от тук и наблюдавай скоростта и после сподели с нас.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.