Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колебание между два лаптопа.

Featured Replies

Здравейте. Не съм специалист по компютрите, a трябва да избера лаптоп. Ще го ползваме цялото семейство - кой когато се включи. Таванът който сме си определили е около 1 100 лева. Аз се колебая между тези два модела: http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4525s-hp_probook_4525s_WS975ES http://ardes.bg/laptop/laptop/ASUS+K52JB-S....6I3-350M-31884, но с удоволствие ще взема под внимание всеки обоснован съвет. Благодаря предварително и Весели Празници на Всички

• Автор

като ще го ползвате цялото семейство защо лаптоп , а не десктоп ?!

Имаме едно старо настолно Pentium-че, но нещо взе да се инати от време на време.

значи е време за ново :) защо не се пробвате за тези пари да сглобите ново компютърче което да има преспективи за развитие след време :)

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5740G-acer_aspire_5740g Този е със сто лева повече но си заслужава повярвай ми http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5742G-acer_aspire_5742g_LX_R530C_042 Тва е дано съм ти помогнал. А иначе найстина като е за семейството по добре една работна станция и няма да имате проблеми.

Ето 1 предложенийце от мен http://laptop.bg/laptops-acer-TravelMate_5742-acer_travelmate_LX_TVK0C_035 или http://laptop.bg/laptops-lenovo-G560-lenovo_g560a_59_054066

Редактирано от embolado (преглед на промените)

Поне аз не бих предложил Acer с тази марка съм имал лош опит ! Поне моя съвет щом е за цялото семейство да е десктоп :)

Поне аз не бих предложил Acer с тази марка съм имал лош опит ! Поне моя съвет щом е за цялото семейство да е десктоп :)

Така лично аз познавам много хора с ACER-чета и нямат ядове както и аз и само да ти кажа ако се разтърсиш за ревютата за тази година погледни ACER с колко точки си съвсем малко отстъпват на хп и делл и то основно защото са почти винаги без софтуер и така.

Така лично аз познавам много хора с ACER-чета и нямат ядове както и аз и само да ти кажа ако се разтърсиш за ревютата за тази година погледни ACER с колко точки си съвсем малко отстъпват на хп и делл и то основно защото са почти винаги без софтуер и така.

пък аз лично познавам много хора с лаптопи и ако нуждата не ги беше принудила не биха си купили никога лаптоп , а десктоп !

Да не споменявам думата ъпгрейд най - вече ! И другата дума - Монитор - едно е да работиш на 22' съвсем друго е да се работи на 15.6' в най-добрият случай !

пък аз лично познавам много хора с лаптопи и ако нуждата не ги беше принудила не биха си купили никога лаптоп , а десктоп !

Да не споменявам думата ъпгрейд най - вече ! И другата дума - Монитор - едно е да работиш на 22' съвсем друго е да се работи на 15.6' в най-добрият случай !

Извинявам се за оффтопика.

Мисля че във първото ми мнение и аз казах че е по добре декстоп машина, но човекът който го купува си знае най-добре точно какво му трябва във момента.(може и да има впредвит, че някой от тях пътува много и все пак имат стара машина и да може този който пътува да взима машината а пък те на старата декстоп машина)

Никога не изключвай този вариант заради това не съди човека, преди да разбереш защо е речил точно лаптоп да си купува а ако ти е за монитора кат си си във вкъщи можеш да си го пускаш на голям екрат все пак има портове да не е същото но както казах човека си знае най-добре точно какво му трябва и за какво ще го използва.

• Автор

Извинявам се за оффтопика.

Мисля че във първото ми мнение и аз казах че е по добре декстоп машина, но човекът който го купува си знае най-добре точно какво му трябва във момента.(може и да има впредвит, че някой от тях пътува много и все пак имат стара машина и да може този който пътува да взима машината а пък те на старата декстоп машина)

Никога не изключвай този вариант заради това не съди човека, преди да разбереш защо е речил точно лаптоп да си купува а ако ти е за монитора кат си си във вкъщи можеш да си го пускаш на голям екрат все пак има портове да не е същото но както казах човека си знае най-добре точно какво му трябва и за какво ще го използва.

В много голяма степен си прав.

Аз казах че имаме стар десктоп. Не искам да го изхвърля ей така.

Като купя още един десктоп къде ще го сложа - пак на бюро ли?

И после - да си ги прескачаме.

ами щом старото вече не се справя е време за пенсия :wors: няма нищо вечно :) относно лаптоп мога да ти кажа , че след 2-3г и той ще бъде като старото рс http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

и ако си вземеш добре преценен десктоп в който има заложено да се ъпгрейтва може да му се радваш повече от 2-3г :cool: да кажем поне 5г може и повече :cool:

Щом е за цялото семейство, аз бих взел един малък и лек нетбук + хубав голям монитор, примерно 24" и безжична bluetooth мишка и клавиатура. Ето този например - ASUS EEEPC 901 20G/WHITE/LNX (450 лв.). По желание може да му се сложи един XP. Това лаптопче е напълно достатъчно за Интернет, офис, филми и по-лекички игри. Понеже имам точно същия модел и го ползвам вече май трета година, му познавам силните и слабите страни. В комбинация с големия монитор и безжичната мишка, без проблем ще се работи по-лека работа на програми като Photoshop, CorelDraw и т.н. 20GB Solid-State Disk е напълно достатъчен за абсолютно всичко, ако се използва разумно. Не е подходящ за сериозна професионална работа с тежки програми, както и за игри, но ако се използва предимно за това, за което си мисля, че ще се използва - Интернет, офис програми, филми, музика, то нищо по-мощно не е нужно. Може да се помисли и за външен твърд диск и ако рутера има USB порт да се закачи диска към него, още по-добре.

Ще го ползваме цялото семейство - кой когато се включи.

Таванът който сме си определили е около 1 100 лева.

Аз се колебая между тези два модела:

http://laptop.bg/lap...k_4525s_WS975ES

Най-бавната част на всеки лаптоп в общия случай е тв.диск. Инвестицията в 7200 об/мин е повече от необходимост и комфорт в днешно време - цък С подобен диск машинката работи със скорост на настолен. Очевадно няма да се играят игри ако се съди по избра на видеокартички ? Както и по избора на бизнес класа лаптоп ? Или се лъжа ?

Джаги, това мършаво атомче не става за днешно време с тия флашове по страниците примерно. Ами само снежеца дето взеха да го пускат тези дни замота няколко доста по-корави машинки пред очите ми. Първото оплакване бе от сайта на блузууу оня ден, мишката леко блокирала на една какичка като им отворила сайта и побърза да ме пита какво е станало. А представи си какво ще е на 1920 монитор ? Приемам като неумесна шега твоето предложение http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Не е шега, въпреки че си прав - слаба машинка е и то доста слаба. В същото време е изключително "дуракоустойчива", малка, мобилна, лека... Може би много зависи и как се оптимизира, защото нещата не приключват с едната покупка. Слагал съм Windows на доста eeePC-та на приятели и роднини, не само този модел. Тези лаптопчета са изпускани многократно. Друг лаптоп със сигурност нямаше да оцелее. Може да се ползва навсякъде, дори при абсолютна липса на място - от тоалетната:), до масата в кухнята - с голям лаптоп това не мога да направя. Лично за мен - ползвам го като електронна книга предимно и в редки случай до кварталното кафе. Аз съм добре оборудван с техника и лаптопчето не ми замества нищо, но пък е много удобно. Аз така съм си го оптимизирал, че програмите летят на него, а флашовете не му пречат също. За опита съм отварял и съм работил на сравнително тежки корелски и фотошопски файлове (с мишка и монитор) и да, може да се работи, може да се свърши работа; и филми съм гледал (на 22" монитор) и не е имало и грам накъсване или подобно. Е, не HD... Предлагам го заради ниската цена! (повече от два пъти по-ниска!), но според мен задължително трябва да се даде на някой, който разбира да му слага Windows. При мен така или иначе всички програми са портативни и затова мога да си позволя да го наблъскам с програми, които иначе биха заели много десетки гигабайти, при мен са няма гигабайт и нещо всичките. Puppy Linux пуснат от SD е също добър вариант. Единствен сериозен минус за подобен вид семейно ползване според мен е малкия екран. Живот и здраве, ако имаш път скоро към София, ще се видим на по кафе и ще ти го демонстрирам лично въпросното лаптопче.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.