Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор лаптоп до 3200 лв. за фотограф /професионално/

Featured Replies

Желая да си закупя лаптоп до 3200 лв. с ДДС. Ще се използва за фотообработка на изображения /над 50 мб роу и т.н./, ще пътува доста и ще се използва като основна офис машина /документооборот, правноинформационни системи/, и за домашно забавление - филми /връзка с ЛСД ТВ и домашно кино/. В тази връзка си мисля, че ми трябва Core I7 четириядрен процесор, поне 4 бг рам, за видеокартата съм в колебание /за фотообработка май не е нужна чак толкова добра, но до 1гб собствена памет май е добре/, устойчиво шаси /алуминий?/, фул ХД дисплей мат, 100 процента възпроизвеждащ Адоб РГБ, лед подсветка на клавиатурата; портове - ХДМИ /1,4/, да изкарва звук през ХДМИ, 5.1 канален звук /по възможност/, силна Wi-fi карта /модема е през 2 стени на 10 метра/; Blu ray записващо устройство /за систематизиране на фотоколекцията - която вече е поне 2-3 ТБ/; USB 3.0;

Какво открих до сега:

Sony Vaio VPC-F13Z1E/B - притесни ме сервиза /липсва в България/ и дали дисплея наистина е добър, както и сглобката.

http://www.plesio.bg/laptop-c-69977907/vaio-vpc-f13z1e-b-p-284642.html

2. http://www.hpshop.cnsys.bg/product_details/15,6_дисплей_112/HP_EliteBook_8540w_i7-640M_15,6FHD_8GB_RAM_500GB_HDD_DVDRW_Win7_Pro_1188/WD740EA

HP EliteBook 8540w/ i7-640M/ 15.6"FHD/ 8GB RAM/ 500GB HDD/ DVDRW/ Win7 Pro

харесва ми водо-ударо-устойчивост, хубав дисплей, и7 процесро, но... няма HDMI, а само дисплей порт - в тази връзка с адаптер губи ли се качество при връзка с ЛСД /дп - хдми/, има ли пренос на звук; NVIDIA Quadro FX 880M 1 GB има ли възможност да изкара звук през дисплейпорта към ХДМИ. Блу рей е само четящ, но не и записващ. е пак ако няма проблем с дисплей порта и връзка с ЛСД, може би това ще бъде моя избор заради здравото тяло и хубавият дисплей.

3. Dell XPS L501X 740QM 750GB

http://www.vario.bg/142/7473/Dell%20XPS%20L501X%20%20740QM%20750GB

Прекрасни портове, добър процесор, рам, хард, но ... само ДВД, а не и блу рей, дисплея е гланцов, но пък има добри впечатления от него. Някой има ли преки впечатления от този дисплей и коректността на предаване на цветовете и отраженията?

Има ли вече външни записващи Блу рей устройства и на каква цена?

Ами това е от мен :rolleyes:. Приемам всякакви кометари и помощ при избора, както и други впечатления!

Ако не се лъжа, само HP EliteBook 8540w е с 10-bit IPS или беше само EliteBook 8740w - не съм сигурен, но от трите изброени той(8540w) за мен е най-добрият избор.

Само EliteBook 8740w е с така наречения DreamColor IPS дисплей, но само на определени модели и цената не вярвам да се вмести в 3200 лв.- по-скоро 3000 паунда. ThinkPad W серията има добри отзиви относно качеството на цвета на дисплеите може и тях да погледнеш.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

Само EliteBook 8740w е с така наречения DreamColor IPS дисплей, но само на определени модели и цената не вярвам да се вмести в 3200 лв.- по-скоро 3000 паунда.

ThinkPad W серията има добри отзиви относно качеството на цвета на дисплеите може и тях да погледнеш.

Благодаря и на двамата отзовали се!

По отношение на ThinkPad W същият е по-скъп от Елитбук в по-слаба конфигурация /3000 лв. е тинкпада и то с дисплей, който не е фул хд, а 1600/900, при това няма също ХДМИ порт/, така че отпада за мен.

Явно ще бъде Елитбук, макар и без Дрийм колор дисплей, а с обикновен ФД ЛЕД матов дисплей. Още повече, че снощи четох, че с активен адаптер към ХДМИ през дисплейпорта се извежда и звук към ЛСД ТВ и фул ХД, без загуба на качество. Някакви впечатления за такава конфигурация?

Не е точно по темата но моля да бъда извинен. За 1200лв се купува прилично лаптопче за разнасяне. За 2000лв се взима настолен компютър със среден клас 20" монитор и имаш и мобилнос и мощност.

HP-тата изглеждат непоклатими в този ценови диапазон.

DisplayPort can provide the same functionality as HDMI but is not expected to displace HDMI in high-definition consumer electronics devices.

Източник

За мен най-добрия избор за твоята цел е ASUS G73JW. Най-добре е да си го поръчаш от нета тъй като там е най-ефтин. За 2517 лева(1689.66$) го взимаш със: CoreI7-740QM, 8gb ram , Nvidia Geforce gtx460m 1,5gb, 17.3" FHD 16:9 "Glare Type" Super Clear Ultra Bright LED Glossy Screen (1920x1080), 2x500gb 7200rpm HDDs, memory card reader, bluetooth,wi-fi, 4X Blu-Ray Reader / 8X DVDRW/CDRW Super Multi Combo Drive - Standard , 2.0megapixel camera , раница за пренос, мишка на асус геймърска някаква. Също така клавиатурата е осветена и лаптопа има добро охлаждане. Има USB 3.0 . И из интернет където съм чел го хвалят лаптопа че е стабилен като зглобка. Ето сайт от който може да си го конфигурираш и поръчаш- http://www.xoticpc.com/ . Знам че лаптопа е геймърски но ще ти върши добра работа даже ако ти се доиграе някоя нова игра може да го направиш. А и влиза в твоя ценови диапазон. Иначе личното ми мнение да дочакаш до пролетта на 2011 да падне долара и да излязат новите чаркалаци за компютри и лаптопи и ще може да вземеш нещо мощно за малко пари. Пък и тогава сигурно ще имат повече от 1усб3.0 порт.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.