Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е SATA при HDD

Featured Replies

кво е тва SATA ??? хвърлил съм око на няколко но ще си избера след като разбера к'во е SATA

1. 160GB MAXTOR SATA/7200/8MB 98.50 102.00 106.00

2. 160GB MAXTOR 7200/8MB CACHE 92.50 96.00 99.50

3. 160GB HITACHI 7K250/7200/8M 93.00 96.50 100.00

4. 160GB HITACHI 7K250/SATA/8M 102.00 105.00 109.00

препоръчайте ми ....

Ще ти го кажа по-елементарно (без да цитарам определения или други неща).

Това е стандарт за харддисковете също като АТА 66/100/133. Смята се, че при този стандарт скоростта е по-голяма от последния модел от АТА стандарта, като в сравнение цифрата след САТА е 150. По принцип е по-бърз, но още липсват драйвери и има проблеми с някои дъна. Смята се, че това е бъдещето на харддисковете.

Съвет от мен - вземи си такъв хард, но имай в предвид, че болшинството от компютрите не го използват (имат по-стари дъна) и може да имаш проблеми да го връзваш на други компове.

Това е само с "две думи", ако искаш повече обяснения само кажи :)

• Автор

ами мисля че беше изчерпателен. само не знам моето дъно дали ще го поддържа , то не е кои знае какво така че май клоня повече към АТА. предполагам че разликата в скоростите не е фрапираща ?

Дъното ти е старо и маи няма да разпознае и поголемите АТА дискове, а САТА не можеш го закачи без контролер.

• Автор

абе не е много старо да ти кажа .... кофтито е че не съм си в нас и не мога да ти кажа какво е със точност. сега като се замисля мога да ти кажа само колко струва , преди няколко дни му гледах цените според прайс листа на мост.бг - гигабайт някъде между 55-65 $ , ако това може да ти помогне .... иначе подържа процесот на 2ghz (ако това може да ти помогне да си добиеш представа за дъното)

Редактирано от pocketrocket (преглед на промените)

Хе това не ми помага :) пусни си еверест или фрешдиагноз и ще ти покаже, а може ит БИОСа.

Ами може би помага малко по куп причини, които няма да обяснявам тук. Но все пак се съмнявам да го поддържа този стандарт, така че единственият начин да подкараш такъв хард е да си купиш контролер, с което цялото упражнение се обезсмисля. Както вече казах, смята се, че този стандард е бъдещето, не само защото е по-бърз и по-различен, но защото АТА стандарта се изчерпа и достигна максимума си. Все пак си вземи АТА хард, за да си по-спокоен, пък след две години ще си вземеш още един. Нали знаеш, че хард почти не се ъпгрейдва, т.е. оставаш си с него и си го ползваш.

• Автор

да де ясно но нали ви казвам че не съм си в къщи а мисля утре след работа да хода на пазар , което ще рече че няма да се пибирам за да видя кво е дъното

• Автор

чакай да видим дали съм разбрал правилно. дъното ми има голяма вероятност да не поддържа САТА , но 100 на 100 ще поддържа АТА нали ?

чакай да видим дали съм разбрал правилно. дъното ми  има голяма вероятност да не поддържа САТА , но 100 на 100 ще поддържа АТА нали ?

Да, няма начин, то това е стандарта за харддискове, който се използва от доста години.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.