Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Aвтоусилвател Thunder 2x25W

Featured Replies

Намерих един автоусилвател Thunder 2x25W и въпроса ми е дали мога да го свържа към компютъра? Какъв токоизправител ще ми трябва и горе долу колко пари ще струва цялата работа? Мерси предварително :blink::)

post-292608-0-10122900-1297452044_thumb.

Автоусилвателите са пригодени за работа на прав ток в диапазон от 8V DC до към 18-20V DC при масовите. Има някои които държат и по-голямо напрежение.

Мощността на усилвателя се определя от консумирания ток ( A- ампери, на определенно напрежение V ). Масовите усилватели са изработени с транзистори, които имат някакво ограничение от към мощност.

Да кажеме, че сте си купили някакъв Пайнер, примерно ГТ5300. Той да кажеме е с максимална РМС мощност 380 вата. Масовите усилватели са с КПД ( коефициент на полезно действие ) 60%, демек ако усилвател за да извади 380 вата на клемите си, консумира около 630 вата мощност. Това при 12V напрежение са 52А. Горе долу мощността на един акумулатор на малолитражна бензинова кола. В къщи ние трябва да му измислиме захранване, което по технически причини ще е огромно. Лишаваме се от възможността да намаляваме, увеличаваме звука докато седиме на дивана. Корекциите са крайно непретенциозни. Разбира се има усилватели който са в клас Hi-Fi и няма никакъв проблем с корекциите, но хората купуващи си такива усилватели дори не си помислят да ги слагат в хола си.

Така, ако продължава да не е ясно защо автоусилвателите не са подходящи за дом. употреба ще обобщя с няколко думи:

Нестават, защото изискват огромна енергия за захранване, която може да бъде подсигурена с огромен трансформатор или акумулатр вързан на зареждащо устройство, което работи постоянно. Първо, не знам кой в хола си би разпънал акумулатор, зарядно кабелак и усилвател.

Второ, качеството на звука е далеч от качеството на домашен Hi-Fi усилвател.

А сега обратното, защо не става домашното 5.1 в автомобила ви. Еми защото е на 220V AC. Има инвертори, но мощността която осигуряват е прекалено малка. Второ, то никога няма да свири така в колата както в хола ви. Дължината на нискочестотната вълна може да бъде дълга колкото автобус, а вие разполагате само с багажника си, който в най-добрите случаи е около 500 литра и това е в голямите коли.

Някои домашни усилватели работят на много по-високо напрежение на входния сигнал, от колкото автомобилните и за разлика от автомобилните нямат корекция на входното напрежение.

www.tuning.bg

А аз мога да ти кажа,че няма смисъл тъй като се губи много мощност при цялата операция и да пробваш даже.Чувал съм,че става със захранване от компютър но тези с тези 350-400В абсурд да достигнеш 30 ампера примерно.

Съвета ми е - ОТКАЖИ СЕ. :cool:

• Автор

www.tuning.bg

А аз мога да ти кажа,че няма смисъл тъй като се губи много мощност при цялата операция и да пробваш даже.Чувал съм,че става със захранване от компютър но тези с тези 350-400В абсурд да достигнеш 30 ампера примерно.

Съвета ми е - ОТКАЖИ СЕ. :wub:

Да аз вече се отказах :ph34r:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.