Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за хостинг

Featured Replies

Здравейте, искам да ми предложите конфугирация за хостинг на сървъри.Операционната система ще е Линукс Дебиан.Главно ще се използва за гейм сървъри, така че процесора трябва да е що годе добър.Бюджет за момента 500 лева.Вие сте :rolleyes:

Ми освен да купиш една маркова машина(сървър) втора употреба, не вижда друго какво може да се направи с тия 500лв.

Здравейте, искам да ми предложите конфугирация за хостинг на сървъри.Операционната система ще е Линукс Дебиан.Главно ще се използва за гейм сървъри, така че процесора трябва да е що годе добър.Бюджет за момента 500 лева.Вие сте :clap:

За тези пари може да се направи нещо,но ще е като "нищо".Разшири бюджета с 200-300 лева и тогава може да се получи добра машина която да отговаря на изискванията ти.
  • Автор

На мен ми трябва някаква машина, която да може да издържи до 4 сървъра, от сорта на двуядрен Атлон с 2/4ГБ рам или нещо подобно.Видео картата вобще не е от значение, но вмомента съм с ограничен бюджет.Предлагайте за тази цена, даже ако може и по евтино още по добре :Д

• Автор

Ако може нещо конкретно да ми предложиш за хостване на игрални сървъри ще е перфектно.Цената да е до към 350 лева.Ако може да са няколко варианта не само един :dog84: Благодаря предварително !

Ако може нещо конкретно да ми предложиш за хостване на игрални сървъри ще е перфектно.Цената да е до към 350 лева.Ако може да са няколко варианта не само един :dog84:

Благодаря предварително !

Ето ти за 350 лв.

Аз не бих взел нито един от тези сървъри,поради простата причина че процесорите им са стари,слаби,рамта е бавна и т.н.

Ето едно мое предложение което би трябвало да се справи със задачата(даже и на повече натоварване ще държи).

Публикувано изображение

Частите са от www.sky.911.bg

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Аз не бих взел нито един от тези сървъри,поради простата причина че процесорите им са стари,слаби,рамта е бавна и т.н.

Ето едно мое предложение което би трябвало да се справи със задачата(даже и на повече натоварване ще държи).

Частите са от www.sky.911.bg

Когато човек коментира подобни неща е добре да мисли, а не да плещи глупости. И колко от тези части и колко време и в каква комбинация са проверявани за съвместимост. И защо си мислите че сървър се сглобява от конфигуратори така, както си сглобявате десктопите. Машина като цитираната по-горе е предвидена да работи 24/7.. КОлко от сглобените от вас машини са работили примерно 400 денонощия без спиране?

Това не е ли по-добро ?

Не, погледни спецификациите на процесорите. hint- Opteron-ите са двуядрени, с 64-битови инструкции и три години по-нови.

Когато човек коментира подобни неща е добре да мисли, а не да плещи глупости. И колко от тези части и колко време и в каква комбинация са проверявани за съвместимост. И защо си мислите че сървър се сглобява от конфигуратори така, както си сглобявате десктопите. Машина като цитираната по-горе е предвидена да работи 24/7.. КОлко от сглобените от вас машини са работили примерно 400 денонощия без спиране?

И какво им е по-специалното на тези сървърни конфигурации за да работят 24/7?За мен тези сървъри не си струват заради старите компоненти,които са си слаби.Също така имат и по-малко рам памет която е по-бавна и т.т.

И какво им е по-специалното на тези сървърни конфигурации за да работят 24/7?За мен тези сървъри не си струват заради старите компоненти,които са си слаби.Също така имат и по-малко рам памет която е по-бавна и т.т.

Аз зададох серия от въпроси по-горе, явно не си се замислил над нито един от тях Ти виждал ли си някога сървър наживо или знанията ти се простират до картинките? Има много причини, този компютър е направен да работи непрекъснато. А горното ти мнение че не струат подхожда на възрастта ти, но морето не е до колене.

Аз зададох серия от въпроси по-горе, явно не си се замислил над нито един от тях Ти виждал ли си някога сървър наживо или знанията ти се простират до картинките? Има много причини, този компютър е направен да работи непрекъснато. А горното ти мнение че не струат подхожда на възрастта ти, но морето не е до колене.

Не смятам да споря с тебе.Виждал съм сървъри,знам за какво става въпрос и за web хостинг бих избрал истински сървър(но не и тези които са в темата за 350 лева).На автора такъв сървър няма да му върши работа защото ще го използва за game сървъри,а тази машина няма да осигури достатъчно fps.

Виждал съм сървъри,знам за какво става въпрос и за web хостинг бих избрал истински сървър(но не и тези които са в темата за 350 лева).На автора такъв сървър няма да му върши работа защото ще го използва за game сървъри,а тази машина няма да осигури достатъчно fps.

Никога не си виждал сървъри освен в google ( че и там не е много сигурно ) Поредната глупост която си изпляскал :)

С въпросната дадена машина FPS ще зависи единственно от клиентските машини не от сървърната

Не смятам да споря с тебе.Виждал съм сървъри,знам за какво става въпрос и за web хостинг бих избрал истински сървър(но не и тези които са в темата за 350 лева).На автора такъв сървър няма да му върши работа защото ще го използва за game сървъри,а тази машина няма да осигури достатъчно fps.

О, това колко ще са фреймовете за секунда може да се постигне много по-лесно с подходящата архитектура и версия на ОС(хвърлете едно око на новината за имплементиране на Линукс в Лондонската борса и постигане на закъснения от около 150 микросекунди). И щом твърдите че сте виждали сървъри тогава горното ви предложение е доста самонадеяно.

Вие сте специалистите и знаете най-добре :) .Кланям ви се и ми простете че писах толкова глупости.Към автора-и сървър за 100 лева от 99-та да ти предложат го вземи.Все пак това са конфигурации направени специално да работят 24 часа в денонощието,7 дни в седмицата,365 дена в годината.Доверете се на специалистите,а не на 15 годишните ламери кат мен :) @Capnemo и Rand-виждал сървъри и перфектно съм запознат с тях-това са едни големи кутии свързани с едно голямо кабелече към тока които светкат и шумят.Спинкат само по 2/3 часа в годината.Много са работливи мъниците :) .

• Автор

Накратко по-добре е да взема този Оптерон, а не Хеон-а ?

Накратко по-добре е да взема този Оптерон, а не Хеон-а ?

Аз не бих взел нито един от 2-та.Към capnemo и rand-имам един приятел който от година и половина хоства няколко game сървъра,и за тази една година и половина,и максимум компа да му е бил изключен за 2-3 часа,и сега няма никакъв проблем.Компа е с intel quad core oт 6000 серия(ако не се лъжа).Сглоби си нещо и ем ще имаш гаранция,ем ще ти е чистак ново.

• Автор

Да, но вмомента ги нямам тези 500 лева, а разполагам с 300/350 и точно поради тази причина питам какво да взема, а и предпочитам да е някакъв сървър. А нещо до 400 лева да може да се сглоби с двуядрен процесор и що годе добра Рам памет.Видео картата не е от значение, важното е само да вади някаква картина, която да се вижда и да се ориентирам, защото съм от скоро в тези среди и тръгвам едва ли не от нищото.

Редактирано от dtakov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.