Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за настолен компютър.

Featured Replies

Здравейте,

Реших се да си купя нов настолен компютър и чета вече 4-5 дена, като за момента съм се спрял на следното:

CPU - Intel i5-2500 Quad Core

MB - ASUS P8H67-V s.1155

RAM - 4 x 2GB DDR3 1600 Kingston HyperX

HDD - 1000GB WD Black 64MB SATA2

CDRW- DVD RW LG Sata

SVGA card - GB HD 5770 1GB / GF GTX460 1GB

Case - Master Cooler 550W

До тук цената се върти около 1400 лева но имам колебания по дъното и видеокартата, както и дали охлаждането ще е достатъчно.

Компютъра искам да се представя достойно с игрите. Шума не е от голямо значение.

Ако можете да ми кажете дали конфигурацията е добра и какво може да се подобри без да се вдига цената прекомерно (до + 300 лева е допустимо) :)

За процесора съм почти убеден, че ще е този, зaщото от многото четене стигнах до извода, че AMD-то е навряно в кучи гъз от Sand Bridge на Intel. Също не съм фен на овърклока, за това и не съм се заглеждал към K вариантите на Intel-a.

• Отговори 50
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За 1900 лева не бих се спрял точно на тази конфигурация. HD 6850 не мисля че е добър избор в дългосрочен план, а това 6-ядрено амд ми се струва неадекватен избор при положение че и 4 ядрен AMD въ

• Аз ще ти кажа едно. Колкото повече го мислиш, колкото повече премисляш дали този компонент е добър или другия е по-добър, понеже с него вади 1 фрейм повече на 3DMark, ама пък е с 5 лева по-скъп... тол

• Много хубаво си го решил, дори си има секция във форума, където ще можеш ако искаш да качиш снимки от машината, да те посъветваме ако има нужда за по-добра подредба на кабелите в кутията, по-добър въз

За момента не купувай дъно с този сокет заради дефекта им който обявиха от интел .. изчакай до края на април месец да изкарат новите B3 дъна без дефекта

.... AMD-то е навряно в кучи гъз от Sand Bridge на Intel. ....

и къде го видя това ?! Не е случаен израз "Intel Inside , Idiot Outside " :)

• Автор

и къде го видя това ?! Не е случаен израз "Intel Inside , Idiot Outside " :)

Това го видях в 90% от мненията, които прочетох тези дни. Интересното е, че дори фенове на AMD казваха, че SB технологията дърпа Intel една крачка напред. От друга страна няколко админа седят твърдо зад х6 Феном-а и сега като се замисля и тука съм доста раздвоен.

За момента не купувай дъно с този сокет заради дефекта им който обявиха от интел .. изчакай до края на април месец да изкарат новите B3 дъна без дефекта

Четох нещо за този дефект, но така и не разбрах по какъв начин се отразява на конфигурацията. Може ли да ми обесниш с няколко думи? Че и до април хич не ми се чака :(

За проблема можеш да прочетеш Тук

Отделно по мое мнение е по добре да си вземеш видео GTX 560Ti на Гигабайт ( доста по евтино е от това на Асус ) вместо 460-ката... Доста по производителна за около 80-100лв повече. Иначе разбирам те напълно че не ти се чака и на мен не ми се чака вече но по добре да изчакаш месец от колкото после да имаш главоболия с тези дъна :)

Дефекта на Sandy Bridge се изразява в постепенното деградиране на SATA устройствата, включени към SATA II порта. Проблемът не засяга SATA III контролера, което означава, че спокойно можеш да използваш само SATA III устройства, без да се притесняваш от проблеми.

Sandy Bridge e новата технология на Intel и това, което си чел, че издухват AMD-тата е вярно, но не съвсем. От AMD тепърва предстои да пуснат новите си процесори и чипсети, които реално ще бъдат конкуренцията на Sandy Bridge. Несериозно е да се сравняват технологии от различни поколения и да се твърди, че ето, еди-кои си са много по-добри от другите. Когато се появят на пазара адекватно конкурентните продукти на AMD (след няколко месеца), тогава ще може да се види кое е по-добро. А за Bulldozer се чуват доста обещаващи неща.. засега само слухове, разбира се.

Също така, ако няма да се използва компютъра за силно зависими към оперативната памет приложения, не виждам смисъл от 8 GB RAM. 4 биха били предостатъчни. Може да се спестят пари оттам и да се вложат в по-добра видео карта, като предложената от Rand.

Иначе това, което си писал за case - захранване с кутия ли искаш ?

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Когато става въпрос за избор - гледат се тестове и там се вижда какво си заслужава или не :) Или са като мен - заклет фен на AMD и никога няма да си купя Intel ! Първият ми процесор е бил Интел и това ми стига с тази марка ! Относно видеото пак така - nVidia GTX 560 Ti Sonic :(

• Автор

Дефекта на Sandy Bridge се изразява в постепенното деградиране на SATA устройствата, включени към SATA II порта. Проблемът не засяга SATA III контролера, което означава, че спокойно можеш да използваш само SATA III устройства, без да се притесняваш от проблеми.

Sandy Bridge e новата технология на Intel и това, което си чел, че издухват AMD-тата е вярно, но не съвсем. От AMD тепърва предстой да пуснат новите си процесори и чипсети, които реално ще бъдат конкуренцията на Sandy Bridge. Несериозно е да се сравняват технологии от различни поколения и да се твърди, че ето, еди-кои си са много по-добри от другите. Когато се появят на пазара адекватно конкурентните продукти на AMD (след няколко месеца), тогава ще може да се види кое е по-добро. А за Bulldozer се чуват доста обещаващи неща.. засега само слухове, разбира се.

Също така, ако няма да се използва компютъра за силно зависими към оперативната памет приложения, не виждам смисъл от 8 GB RAM. 4 биха били предостатъчни. Може да се спестят пари оттам и да се вложат в по-добра видео карта, като предложената от Rand.

Иначе това, което си писал за case - захранване с кутия ли искаш ?

Току що дочетох статията и се чудих дали утре няма да открият и дефект засягащ SATA III контролера :)

За Булдозера и аз четох хубави "очаквания", но аз искам да купя машината до 2 седмици а не лятото, така че чета сравнения на съществуващи на пазара компоненти.

Рам паметта я гледах по около 40 кинта на полчка и реших, че 2 отгоре никога няма да са във вреда, но пък винаги мога да си взема допълнително.

Прегледах и GTX 560Ti, но не съм много сигурен. По-скоро ще се задържа на 460 и след година, като се обезценят, ще си купя още една да ги вържа в SLI. Какво мислите за този вариант?

Захранването май е с кутията - тук съм съвсем бос.

Ако се поровиш с форума има точно тема за това което е по ефективно две стари карти в SLI или една от по-ново поколение и се оказа , че по-добре една с по нов GPU , отколкото 2 в SLI ! Така , че това което си мислиш май няма да стане какво на теб ти се иска - с един куршум 2 заека :) И един съвет от мен ! Има тема за кутиите в форума - разгледай го и купи отделно кутия и захранване !

Току що дочетох статията и се чудих дали утре няма да открият и дефект засягащ SATA III контролера

Захранването май е с кутията - тук съм съвсем бос.

Проблемите им със сата контролерите не от вчера, просто не могат да се оправят. А това е сериозен проблем касаещ производителността на системата. Просто Интел се оплескаха в една яка каша и не могат да оправят проблема повече от две години. Това е казано накратко. Не гледай сухите тесттове, реалните условия са много по-важни.

Захранването сякаш е СМ допълнително и никак не е лошо. Но не се знае кутията каква е. Аз бих предпочел един Х6 с 6850 фабрично клокната. Не зная какъв ти е лимита в парички ? 1400 ? За слай и изобщо за две карти забрави http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Не ми харесва рамта как си я направил. Може да имаш някои проблеми с толкова много рам пламет (имам предвид платки) по - добре вземи 2 х 4 гб отколкото 4 х 2 гб да речем нещо от този сорт ADATA 2 x 4GB DDR III 1600G HiperF . Аз не съм фен на никой просто гледам най - доброто, което може да се закупи на по - ниска цена. Наистина СБ са добри, но тези дефекти не ми харесват. Аз за 1400лв бих взел ето тази машинка

дъно:GIGABYTE 890XA-UD3 - 221лв

процесор:AMD Phenom II X4 Quad Core 965 - 278лв (може и 6 ядрен, но не виждам смисал за тези пари)

рам:ADATA 2 x 4GB DDR III 1600G HiperF - 171лв

хард:SAMSUNG 1000GB SpinPoint F1 - 120лв

видео:SAPPHIRE 1024M TOXIC HD6850 - 353лв

кутия:COOLER MASTER CM-690 II LITE BLACK - 120лв

захранване:COOLER MASTER SILENT PRO M500, 500W - 140лв

На мен това най - много ми допада като конфигурация

П.С сега видях, че може да се вдигне с още 300лв приблизително, но няма да ти трябват слагаш едно е такова охладителче:COOLER MASTER Hyper 212 Plus и системата заспива супер, дори с възможност за овърклок

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Ако се поровиш с форума има точно тема за това което е по ефективно две стари карти в SLI или една от по-ново поколение и се оказа , че по-добре една с по нов GPU , отколкото 2 в SLI !

Напълно подкрепям .. на всичкото отгоре ако ще правиш в SLI трябва да имаш много сериозно захранване за тея 460-ки защото лапат ток като лами... освен захраване ще трябва да търсиш и алтернативен начин как да ги охлаждаш и от там някой лев от тук някой лев ще мръднеш колкото с една видео карта която ще е актуална след 2-3 години .. за това по добре направи инвестицията сега и използвай максимума докрай. БТВ с въпросния I5 + 560 смятам че поне 3 годинки спокойно ще си играеш всичко без да се притесняваш че нещо няма да ти върви на high детайли а след 3 години вече знаеш .. я камилата я камиларя :ph34r:

• Автор

Благодаря на всички за отзивчивостта.

SLI-то отпада на 100% :ph34r:

Конфигурацията на sakuraki ми допада а и дъното поддържа USB 3.

Някой да изкаже някакви негативи за неговото предложение? :weather3:

До тук цената се върти около 1400 лева но имам колебания по дъното и видеокартата, както и дали охлаждането ще е достатъчно.

Компютъра искам да се представя достойно с игрите. Шума не е от голямо значение.

Ако можете да ми кажете дали конфигурацията е добра и какво може да се подобри без да се вдига цената прекомерно (до + 300 лева е допустимо) :ph34r:

За процесора съм почти убеден, че ще е този, зaщото от многото четене стигнах до извода, че AMD-то е навряно в кучи гъз от Sand Bridge на Intel. Също не съм фен на овърклока, за това и не съм се заглеждал към K вариантите на Intel-a.

За 1400лв твърдо ще заложа на конфигурация с Интел от ново поколение.Хайде чак да са навряли АМД в кучи гъс е доста силно казано , чакаме отговор и от тях на новите интели.Просто за момента те са най-добри:

ASRock P67 Pro3 socket LGA 1155 202лв

Intel Core i5-2500K Processor (6M Cache, 3.30 GHz) Socket LGA1155 414лв

KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX 83лв

PALIT 1024M GTX560TI SONIC DDR5 PCI-E 463лв

WD 1024GB 32MB SATA III Blue 108лв

NZXT Beta Evo - Black Metal Edition 105лв

COOLER MASTER SILENT PRO M600, 600W 150лв

Малко над 1500лв!Трудно ще се намерят тези части , но желая успех!

Аз ще изкажа , няма начин 965 да се опъне на и то 2500К , койт се клоква мноооооооого прилично!Няма как 6850 да се опъне на 560 , нито пък харда на синия уестърн.За какво ти е 8гб памет ?

Благодаря на всички за отзивчивостта.

SLI-то отпада на 100% :ph34r:

Аз бих казал едно, което мен не ме притеснява лично, но някои от колегите може да не им допадне това, че е ам3, а след няколко месеца излиза ам3+. Но според мен процесорите, които ги има за ам3 са си чудесно

Напълно подкрепям .. на всичкото отгоре ако ще правиш в SLI трябва да имаш много сериозно захранване за тея 460-ки защото лапат ток като лами... освен захраване ще трябва да търсиш и алтернативен начин как да ги охлаждаш и от там някой лев от тук някой лев ще мръднеш колкото с една видео карта която ще е актуална след 2-3 години .. за това по добре направи инвестицията сега и използвай максимума докрай. БТВ с въпросния I5 + 560 смятам че поне 3 годинки спокойно ще си играеш всичко без да се притесняваш че нещо няма да ти върви на high детайли а след 3 години вече знаеш .. я камилата я камиларя :ph34r:

Просто ще трябва да забрави със тази 560-ка да играе всичко на макс, в продължение на 3 години.По тази логика със гтх 580 ще може да изкара 10 години а със 3 580-ки може би 20 години?.Все пак очаквам автора да каже на каква резолюция ще играе!

Редактирано от Jim Raynor (преглед на промените)

Просто ще трябва да забрави със тази 560-ка да играе всичко на макс, в продължение на 3 години.По тази логика със гтх 580 ще може да изкара 10 години а със 3 580-ки може би 20 години?.Все пак очаквам автора да каже на каква резолюция ще играе!

По тази по онази логика факт .. ще си играе и ще си свирка ти вярвай разбира се в каквото на теб ти харесва няма нужда се спами излишно темата на човека :wors:

Давам вот за конфигурацияра на Дявола. ASRock този път си изиграха страхотно картите и изкараха много добри дъна за разлика от Гигабайт които се издъниха леко и Асус които винаги са си държали доста по височки цени. НО ... изчакай B3 ревизията преди да купуваш

Да не би сега да не може да се играе прилично с 9800 или 3870?Кога излязоха тези карти?Аз също съм за Интел.

Да не би сега да не може да се играе прилично с 9800 или 3870?Кога излязоха тези карти?Аз също съм за Интел.

Всичко зависи от това на каква резолюция ще се играе, каква е играта и настройките.Междо другото аз също съм за новите интели естествено :wors: .Автора би ли споделил на каква резолюция ще играе?
  • Автор

Всичко зависи от това на каква резолюция ще се играе, каква е играта и настройките.Междо другото аз също съм за новите интели естествено :rolleyes: .Автора би ли споделил на каква резолюция ще играе?

Автора ще играе на каквато резолюция не му лагва ;)

Ще е хубаво 1980х1200, но не съм много разглезен(макар, че на хубавото лесно се свиква). В крайна сметка след 3 години на лаптоп всичко над 1280х1024 ще ми се струва, като извънземна технология :)

Предполагам, че в началото ще бича до дупка ако не лагва а после с новите игри ще намалям докато не се наложи нова карта.

Категорично +1 за 2500К. Към автора:Като си взех на времето Е6420 2,13GHz,и аз не бях фен на клока,ама как ми хареса после... :lol6::dog84: Разликата спрямо i5 2500 не е толкова смазваща,дори и да не клокваш сега,няма да се чувстваш ощетен.

Редактирано от JAN (преглед на промените)

то хубаво сме ние за интела, но тоя проблем, който го имат дънните платки хубаво ще му се хареса (дано той да няма такъв ако взима интела)

Този дефект според мен него бърка защото като сложи хард на сериал ата 3 няма да го засегне пък и WD Caviar Black сата3 са по добър избор от сата2 хардовете. Пък и нали производителите щяха да заменят всички дънни платки които имат дефекта. И ако някой си е взел дефектна сега после те ще му я сменят за същата но без дефекта. Иначе то ако трябва да се чака се да излезе новото никога няма да си купим компютър. А иначе конфигурация с 2500к на интел и гтх 560 видео карта според мен доста време ще издържи. Защото аз с мойта 8800гт и интел е6550 процесор и сега си ръцам всички нови игри на хай. Така че автора на темата да не се притеснява а да взима.

А колко хора ползват повече от един-два харда и едно оптично устройство? Дефекта евентуално може и да се прояви ако се ползват SATA II портовете и ако сте чели внимателно, трябва да знаете, че не засяга устройствата(hdd, odd), а само самите портове които деградират и влошават скоростта на трансфер между устройството свързано на SATA II порта и останалите компоненти. И след като Intel знаят за това защо да не си купя сега дъно с три години гаранция и малко преди изтичане на гаранцията да го сменя с ново? Единственият проблем е, че е много трудно в момента да се купи такова дъно, защото масово ги изтеглиха от пазара. Та аз не виждам нищо лошо в този "проблем" когато става въпрос за нормална домашна конфигурация с един или два харда каквато ползваме почти всички.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.