Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с игри Windows 7

Featured Replies

Привет! Ще започна с конфигурацията ми : AMD Sempron Processor 2500+ 1.4 GHz RAM : 1 GB, Video adapter : ATI Radeon 2600 HD pro 256 mb. След множество проблеми с Windows XP реших да експериментирам и инсталирах Windows 7. Ако не броим началният проблем, че Windows 7 не ми намираше лан картата, всичко друго е перфектно : Държи максимална резолюция, всичко зарежда бързо абе с 2 думи пушка е. Но за съжаление това е така извън игрите и по точно онлайн игрите. Изпитвам невероятен лаг в игрите : Warcraft III (и по специално Dota), Heroes of Newerth, Call of duty modern warfare 2, World of warcraft и други. Нямах такива проблеми с Windows XP въпреки, че самата ОС лагваше до неознаваемост. В крайна сметка реших да се поразровя малко в нета да видя аджеба дали и някой друг има подобни проблеми. Установих, че това е така и почнах да следвам интрукциите, които сигурно на по-компетентните в сайта ще са им познати до болка а именно : Stop and disable the "Multimedia Class Scheduler" service Run regedit and go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Audiosrv" Double click on the entry "DependOnService" and delete the line with "MMCSS" from the text box Reboot and enjoy lag free games Така. Това не помогона при мене но намерих и ъпдейта на това решение : Leave the multimedia class scheduler service running, but disable its network throttling "feature": Open regedit Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile There will be an entry for network performance throttling, default value is 10; set it to FFFFFFFF hex (willl look like 0xFFFFFFFF to the right of the entry) Reboot Това също не помогна но много се учудих като тествах какво ще стане като дам Disable на Audio Device-овете (High Definiton audio device и RealTec AC'97 Audio) и резултатът беше на лице, нямах никакъв лаг без звук. Много ще съм благодарен някой да ми обясни каква е връзката между интернета и саунда в една операционна система и ако някой знае какво мога да направя да не трябва да давам Disable на звуковата карта за да мога да играя игри без лаг.

Редактирано от darkman93 (преглед на промените)

Щом пък натоварва толкова - купи външна звукова карта и пуцай на воля! И аз съм го усещал този ефект, но подобен на един от двата примера, които си пейснтал помогна.

Редактирано от sheky (преглед на промените)

Връзката е, че е разрешено използването на HD мултимедия в 7-цата, а компютърът ти е морално остарял и процесора (най-вероятно) се мъчи с нея. Като цяло конфигурацията ти не е за 7-ца. То целия RAM ти отива за ОС, какво остава за другото. XP-то като ти е правело проблеми е трябвало просто да си го преинсталираш. Не си мъчи системата с тая 7-ца, няма никакъв смисъл. Все пак ако много държиш, опитай да изключиш само HD audio-то: в Device manager, под System devices, избери disable на Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio.

системни изисквания за Уиндоус 7 1GHz процесор, 1GB RAM, 16GB свободно място на твърдия диск, видеокарта с 128 MB видео памет с DirectX9 и WDDM 1.0 подръжка (за Aero style ), DVD-R/W устройство

системни изисквания за Уиндоус 7

1GHz процесор,

1GB RAM,

16GB свободно място на твърдия диск,

видеокарта с 128 MB видео памет с DirectX9 и WDDM 1.0 подръжка (за Aero style ),

DVD-R/W устройство

Безценна информация. Само че си пропуснал една подробност: това са Minimum hardware requirements for Windows 7. И то за 32-битовата версия. Т.е. - RAM-a отива за 7-цата и колко остава за другите приложения ?

• Автор

Като дам Disable само на HDto ефекта се изравя в това, че в Wow звука насича. Колкото до препоръката не мога да намеря това, което казваш. Ето ти скреен от Device Manager-a. http://www57.zippyshare.com/v/32542311/file.html

И при мен няма такова нещо в дивайс мениджър. А 1 Гв рам за уиндоус е сложно понятие. Той все пак има и суаб файл. Аз като имам 4 рам .. да не мислиш, че всички неща са само в рамта?!? суаб файла ми е 4Гв също. Моето лично мнение е да забраниш звука от биоса и да забиеш една звукова карта за 10 лева.

• Автор

Sheky под суб файл сигурно има впредвит Pagefile. Четох една тема колко трябва да ти е и си го удвоих ръчно.

darkman93, точно така. Това е временен файл на харда, в който Уиндоус пъха някакви неща, разпакетирва необходими библиотеки... отваря,.. заменя, мести... Изобщо маже яко. Принципно не е много хубаво да ти е прекалено голям защото ти е слаб компютъра и най вероятно ти е и бавен харддиска. Но... предполагам си тествал работата му с голям Pagefile, както и с малък. Един админ на прословута българска фирма за интернет ми говореше да го намалям до минимум за да не ми маже харддиска. Така се налагало по рядко дефрагментации да се правят.

• Автор

Аха. Еми аз съм с 1 GB ram и съм си го сложил 3072 да го намаля или да го оставя така. До колкото за външна звукова карта, за първи път чувам, че има такова нещо :lol6: . Сигурен ли си, че мога да си закупя такава за 10 лева и дали ще оправи проблемът ми ? Сигурно сте разбрали, че не съм много компетентен за това искам да попитам да неби да е нещо от драйверите или знам ли нещо софтуерно ?

Че ще се оправи проблема, разбира се не съм сигурен. Ако дадеш обработката на звук на отделен чип вместо на процесора ... и натоварването е заради тази обработка.. е напълно възможно да ти се реши проблема. Най ефтината карта в жар компютър http://jarcomputers....l_bg/?m=7&i=818 13,00 лева

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.