Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нетуорк настройки за Аsus

Featured Replies

:baby: :baby: :clap:

Алоуха, ето ме отново със спешна нужда от помощ. Както винаги.

Закупих си на старо едно малко Аsus-че и за моя недотам голяма изненада, нещо не сработват връзките. Има опция да си избереш държавата, но при мен отказа да сетне България, незнам това дали е важно толкова.

Работило си перфектно досега с wireless, обаче аз искам Broadband Connection т.е. кабелова. При мен и безжичен няма.

Само веднъж леко ме пусна в скайп и непрекъснато дава съобщения, че сървъра не успял да отвори страницата.

Направих тестчета на системата, Линукс има такава опция, и ми се обясняват, че не са ми правилни настройките и нещо за IP адреса ми по-конкретно. Казано направо, не го знам и незнам къде е, че да го видя. :cool: Питах този бате, който ми го продаде и той каза да си проверя рутера и да намеря правилните му настройки онлайн. А аз нито разбирам какво е рутера, нито как да си го проверя. Затова сега ви написвам тук всички данни и ви се моля да ми помогнете, плийзззззззззз.... :eek:

И се пригответе за моите руси въпроси...

Еее PC 1.0.2.

BIOS VERSION 0129

512 MB

CPU TYPE: INTEL ® MOBILE PROCESSOR

MOTHERBOARD VERSION 2.30 G

HARDDISK - MODEL NAME - SILICONMOTION SM223AC

SIZE - 2 GB

ETHERNET ADAPTER

aTHEros cOMMUNICATIONS, iNC. AR5007EG802.11b\g Wireless PCI Express Adapter (rev01)

Atheros Technology Corp. L2 100 Mbit Ethernet Adapter (rev a0)

WIRELESS TEST

cANNOT CONNECT TO WIRELESS ACCESS POINT CORRECTLY.

Possible problems:

No wireless profile in network aplication

wireless is in a pending or disconected status

wrong SSID is selected, or WEP key is not correct

После ще ви напиша и LAN тест резултатите, само да се прикача. Момент.

LAN test result:

Cannot connect, possible problems:

ISP setting is not correct.

Unknown problem with ISP connection.

Please, check your ISP settings, or call your ISP service for help.

Takaaaaa, аз нищо не разбирам. Ако може да ми се помогне.... :help:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :P

Tи рутер въобще имаш ли? И от написаното разбирам че си с Linux мисля че е много по добре да ползваш Windows тогава няма да имаш проблеми...

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Tи рутер въобще имаш ли? И от написаното разбирам че си с Linux мисля че е много по добре да ползваш Wuindows тогава няма да имаш проблеми...

Wuindows "улуйндулс" <-- :clap:

Да, напълно съм съгласен, особено със 7 си е супер :yanim: Сам си засича мрежа, няма нужда от настройки, но темате е сложена в категория Windows...

• Автор

Улуиндулс е голям за моя малъъъъъъък бук. И няма рутер, открих Америка. :yanim:

луиндулс е голям за моя малъъъъъъък бук. И няма рутер, открих Америка

А и щом имаш кабелен нет,защо не се обадиш на доставчика ти, те може и да помогнат нищо че си с Linux...

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

• Автор

А и щом имаш кабелен нет,защо не се обадиш на доставчика ти, те може и да помогнат нищо че си с Linux...

Днес ги виках, и не ми помогнаха с това - разсеяха се понеже ми бяха отрязали кабела.... :rolleyes:

Бе няма да ги викаш-нямат ли съпорт по телефона,обаждаш се и им казваш че не можеш да си настроиш нета,казваш с каква операционна система си и те ще ти кажат какво да правиш? От кой град си и кой ти е доставчика?

• Автор

Бе няма да ги викаш-нямат ли съпорт по телефона,обаждаш се и им казваш че не можеш да си настроиш нета,казваш с каква операционна система си и те ще ти кажат какво да правиш?

От кой град си и кой ти е доставчика?

Стара Загора, Интернет груп...... Днес този само подметна, че Линукс била ега ти.... голямата простотия..... :rolleyes:

wrong SSID is selected, or WEP key is not correct

Я пробвай пак,вземи обаче погледни този път картончето с паролата и я въведи,картончето онова светло зеленото там е паролата!

Имаш безжичен рутер,ако не си въвела паролата за достъп там,няма да се свържеш!Въвежда се еднократно,след което рутера сам се удостоверява пред сървъра,става автоматично!

• Автор

Я пробвай пак,вземи обаче погледни този път картончето с паролата и я въведи,картончето онова светло зеленото там е паролата!

Имаш безжичен рутер,ако не си въвела паролата за достъп там,няма да се свържеш!Въвежда се еднократно,след което рутера сам се удостоверява пред сървъра,става автоматично!

Обаче аз имам кабеллллллллллллл, и сега не ми трябва безжичен. Трябва ми жичен. Не съм си платила за безжичен. А светлозелената ми парола е жична. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif
  • Автор

Успях, пробвах пак. Някой да ми каже мога ли да ползвам по-нови версии на Мозила? Сега е 2.0.0.9. и искам да си я сменя, но нещо пак не става. Дали е от операционната система?

• 1 година по-късно...
  • Автор

Помооощ!!! :) Тук ме беше намерил един Wolf по Skype и беше казал, че се качва много лесно от флашка. Но после се загубихме нещо. Това компче (гореописано с подробности) си го взех от брат ми обратно и сега искам да му кача някое ново Ubuntu. Ако може най-новото. Обаче.... Качвам на флашка ... нещо не се отварят всичките подробности и се обърквам. :no-no: Някой може ли да ми каже по-подробно, стъпка по стъпка, като за руси как се инсталва от флашка... И също да ме посъветва с този модел каква система е добре? И изобщо какво е добре??? Мерси предварително! :wink12: Много искам да го направя сама! Не че не мога да дам 20 лева ей там на едни, но... Искам да се справя! :clown:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.