Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Line-In не работи

Featured Replies

Здравейте!

Едва преди 2 дни за пръв път ми се наложи да използвам Line-In входа на лаптопа ми, и се оказа, че не работи. Аудиото е вграден Realtek HD, а лаптопа Acer Aspire 5570z, с windows xp sp2. Същото е и на компа в службата, аудиото също е Realtek HD. Eто как изгледа "проблема": Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Някакви идеи как мога да го накарам да работи?

Благодаря!

• Автор

Взех си преходник от 6.3мм към 3.5, включих китарата към Line-In входа и никакъв ефект. Нито A jack has been plugged, ито звук, нито възможност за усилване/намаляване на звука от Line-in в Recording control в контролния панел. П.п Както си личи от скрийна в първия пост, Mic Volume, Line-In Volume и Стерео Микс са неактивни.

Редактирано от sick_wid_it (преглед на промените)

Всичко с драйверите на аудиото е наред - нали ?

А това проверено ли е :

To check, go to Control panel -> Hardware and Sound -> Manage audio devices, and click on the "recording" tab. If the input you want to use is missing, right-click on an empty part of the tab, and choose "show disabled devices." You should then see the input you want to use. Right-click on it and select "enable" and you should be all set.

• Автор

Драйверите са тези от сайта на Acer, пробвах и други със същия резултат. Понеже съм с XP такава опция като горепосочената липсва. :yanim:

Понеже съм с XP такава опция като горепосочената липсва. :yanim:

Грешката е моя. Това беше за Vista и по-нови.

Кое устройство е избрано за запис в Master volume ?

Пробвай това : http://blog.andrewbeacock.com/2008/07/how-to-enable-line-in-pass-through-with.html

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Realtek HDA Primary Input П.п. Това не съм го пробвал, благодаря, веднага щом се прибера от работа ще тествам и ще споделя резултатите :yanim:

Редактирано от sick_wid_it (преглед на промените)

Realtek HDA Primary Input

Виж горния ми пост, и от контрол панела на Realtek директно укажи къде си включил устройството си.

Може би драйвера не разпознава, какво е включено.

• Автор

Да, видях го, благодаря за помощтта, но... Значи, на служебния ми компютър номера мина, но сега като се прибрах и опитах същия номер вкъщи на лаптопа... Хм, контролния панел на Realtek дори няма Rear line-in и другите подобни плъзгачи(което е нормално след като само 2 аудио входа и 1 изход). Дори и като включа нещо към Line-in входа не ми показва pop-up съобщение че нещо е включено, за разлика от Line out-а и микрофона :P

• Автор

И най-сетне проблема е решен. Оказа се, че трябва да mute-на Stereo Mix и Mic Volume в recording properties от контрол панел > звуци и аудиоустройства. Странно, но това е единствения начин по който успях да изкарам звук от line-in-a. Благодаря за помощта и бързите отговори!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.