Премини към съдържанието
Greeed1

Малко насока за код във VB

Препоръчан отговор


Здравейте, значи проблема ми е следния, от известно време се опитвам да разбера как мога ако имам 2 текст бокса да копирам съдържанието им едновременно и (ако може да бъде на всеки ред по отделно). Опитах с Select Coppy към първия и после select coppy към другия и накрая само втория е копиран. Някакви идеи? Но има и един друг вариант ако имам 1 текст бокс от ляво и 1 от дясно, като напиша в първия: 1ред) алалалал 2ред)бабабабаба да ми излезне във втория текст бокс 1ред) нещо алалалал 2ред) нещо бабабабаба Дано се сетите нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Clipboard.SetText Text1.Text, vbCFText

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Clipboard.SetText Text1.Text, vbCFText

Значи имаш предвид

Clipboard.settext(textbox1.text)

и после vbCFText не го схванах

дай по-подробен код, моля те.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

    	Clipboard.SetText(TextBox1.Text)
    	TextBox2.Paste()
	End Sub
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

    	Clipboard.SetText(TextBox1.Text)
    	TextBox2.Paste()
	End Sub

Това което си ми написал е за да копирам само един текст бокс, на мен ми трябва да е все едно:

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click

Clipboard.SetText(TextBox1.Text) and Clipboard.SetText(TextBox2) and Clipboard.SetText(TextBox3)

и после

All.paste

End Sub

Нещо такова да стане :Р

Редактирано от Greeed1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това което си ми написал е за да копирам само един текст бокс, на мен ми трябва да е все едно:

Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click

Clipboard.SetText(TextBox1.Text) and Clipboard.SetText(TextBox2) and Clipboard.SetText(TextBox3)

и после

All.paste

End Sub

Нещо такова да стане :Р

Ами елементарно:

Clipboard.SetText(TextBox1.Text + vbCrLf + TextBox3.Text)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами елементарно:

Clipboard.SetText(TextBox1.Text + vbCrLf + TextBox3.Text)

Това стана за, което съм ти много БЛАГОДАРЕН!

А да знаеш как се прави:

TT1.Text = ("/addwin2" + " " + "0" + " " + T.Text + " " + T1.Text)

TT2.Text = ("/addwin2" + " " + "0" + " " + T.Text + " " + T2.Text)

TT4.Text = ("/addwin2" + " " + "0" + " " + T.Text + " " + T3.Text)

ако не напиша нищо в Т2 и Т4 как после в ТТ2 и ТТ4 да е празно?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може ли да обясниш по-разбираемо за какво става дума ?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това стана за, което съм ти много БЛАГОДАРЕН!

А да знаеш как се прави:

TT1.Text = ("/addwin2" + " " + "0" + " " + T.Text + " " + T1.Text)

TT2.Text = ("/addwin2" + " " + "0" + " " + T.Text + " " + T2.Text)

TT4.Text = ("/addwin2" + " " + "0" + " " + T.Text + " " + T3.Text)

ако не напиша нищо в Т2 и Т4 как после в ТТ2 и ТТ4 да е празно?

УФФ оправих се ама те попитах, защото преди това ми направи бъг...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Честно казано, нямам представа за какъв бъг говориш.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Честно казано, нямам представа за какъв бъг говориш.

Казваше ми, че има грешка в кода на If ...

А да те попитам как мога да направя:

примерно в текстбокс1 пише: 500/600/700/800

как да го направя в текстбокс2 да пише: "алабала 700 тоест да отделям неща с "/" ако един линк е:

www.kaldata.com/forums/showtopic22

да стане

www.kaldata.com/pics/showtopic22

и ако е:

500/600/700/и няма 800

да казва, че има бъг

Редактирано от Greeed1 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.