Премини към съдържанието
kasanet

Въпрос : Facebook бутон "Харесва ми"

Препоръчан отговор


Добър ден. От http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ си генерирах бутон "Харесва ми" за страницата си. Проблема е следния : Където и да го натиснат "харесват" главната страница на сайта ми. Аз търся варянт - този бутон да е в всяка отделна статия на сайта ми и да могат да харесват тези статии по отделно. Виждал съм го в много сайтове, даже в момента под тази тема Kaldata имат бутон "Харесва ми" и когато кликнете на нея - "харесвате" точно тази тема. На мен ми трябва точно това. Чух нещо за "Заместване на линка с променлива" така че с един код да може да се харесват статиите по отделно. Заете ли как да го направя това ?

Редактирано от kasanet (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така става, понеже връзката на бутона е с линк към главната ти страница. За всяка отделна страница ще ти трябва отделен линк: http://www.site.com/page1 http://www.site.com/page2 http://www.site.com/page3 Дали връзката ще се зададе ръчно, или ще се генерира от скрипт, зависи от сайта ти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

IFRAME или XFBML използваш ?

В XFBML по default LIKE-a е към настоящата отворена страница.

За IFRAME трябва да направиш следното :

<?

$str = 'http://' . $_SERVER["SERVER_NAME"] . $_SERVER["REQUEST_URI"];

$str1 = urlencode($str);

?>

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<?=$str1;?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=recommend&amp;font=tahoma&amp;colorscheme=light&amp;height=35" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:35px;" allowTransparency="true"></iframe>

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

IFRAME или XFBML използваш ?

В XFBML по default LIKE-a е към настоящата отворена страница.

За IFRAME трябва да направиш следното :

<?

$str = 'http://' . $_SERVER["SERVER_NAME"] . $_SERVER["REQUEST_URI"];

$str1 = urlencode($str);

?>

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<?=$str1;?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=recommend&amp;font=tahoma&amp;colorscheme=light&amp;height=35" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:35px;" allowTransparency="true"></iframe>

Iframe ползвам

Какво точно трябва да направя с този код ? Пробвах 1-2 начина на но нестана нищо :cool:

Редактирано от kasanet (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Ffresh.probb.org&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;action=like&amp;font&amp;colorscheme=dark&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:80px;" allowTransparency="true"></iframe>
Този код ползвам. Но този код е само за сайта http://fresh.probb.org

А аз искам когато поставя в някоя статия от сайта да "харесат" точно тази статия. Примерно когато го поставя в тема World of Warcraft, да харесат само темата World ot Warcraft, а не целия сайт. Припомням че форума ми поддържа HTML.

От това по ясно немога да го обясня...

Редактирано от kasanet (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Кодът, който съм ти написал по-горе прави следното :

$str = 'http://' . $_SERVER["SERVER_NAME"] . $_SERVER["REQUEST_URI"];

$str1 = urlencode($str);

Тази част взема url-то на сегашната страница и го енкодва във формат за фейсбук

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<?=$str1;?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=recommend&amp;font=tahoma&amp;colorscheme=light&amp;height=35" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:35px;" allowTransparency="true"></iframe>

Тази част представлява същия iframe, който си копнал от сайта на facebook, обаче с добавен код, който на мястото на статичния линк, който се LIKE-ва, ти слага URL-то на сегашната страница.

Какво по-точно не става ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.