Премини към съдържанието
LonelyInUniverse

Свързване на светодиоди с траф помощ

  Препоръчан отговор


  Здравейте Може ли да ми обясните просто и ясно как даа си свържа светодиодите така че да светят :beat:. Имам траф който пише на него Конвенционален траф 105/12 води се механичен(незнам дали това има значение но съм чувал че имаа и електрически или нещо такова :idea: ) Вход 50 Hz 230V Изход 11.5V 8,4 A В обяснение искам да включва 1. Какво ми е необходимо ( резистори изправители и т.н. ) 2. Къде се вържат тези неща и за какво служат 3. Понеже не знам точния брой на светодиодите и техните параметри ( V и mA ) какво да пресметна за да ги вържа. Тоест дайте ми пример аако имам да речем 10 светодиода по 3,5 V 25мА какво трябва да направя за даа ги захраня. 4. Ако имаа нещо допълнително което трябва да знам пишете ( има мнения че с този траф не мога да зарханя малко дидои понеже ми трябвало даа достигна 30-35 Wata за да запалят :cupid: незнам не разбирам ) П.С. Не искам готови сметни и схеми как да стане а искам да се начуа да мога да го правя сам при положение че реша да сложа повече или по малко или различни светодиоди от тези в примера (3.5V 25мА) Благодаря ви предварително

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Здравейте

  Може ли да ми обясните просто и ясно как даа си свържа светодиодите така че да светят ;).

  Имам траф който пише на него

  Конвенционален траф 105/12 води се механичен(незнам дали това има значение но съм чувал че имаа и електрически или нещо такова :lol6: )

  Вход 50 Hz 230V

  Изход 11.5V 8,4 A

  В обяснение искам да включва

  1. Какво ми е необходимо ( резистори изправители и т.н. )

  2. Къде се вържат тези неща и за какво служат

  3. Понеже не знам точния брой на светодиодите и техните параметри ( V и mA ) какво да пресметна за да ги вържа. Тоест дайте ми пример аако имам да речем 10 светодиода по 3,5 V 25мА какво трябва да направя за даа ги захраня.

  4. Ако имаа нещо допълнително което трябва да знам пишете ( има мнения че с този траф не мога да зарханя малко дидои понеже ми трябвало даа достигна 30-35 Wata за да запалят :P незнам не разбирам )

  П.С. Не искам готови сметни и схеми как да стане а искам да се начуа да мога да го правя сам при положение че реша да сложа повече или по малко или различни светодиоди от тези в примера (3.5V 25мА)

  Благодаря ви предварително

  Такава тема вече сте пуснали.Тази се затваря!

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  Гост
  Тази тема е заключена за нови отговори.

  ×

  Информация

  Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.