Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да правя при disk read error occurred. press ctrl alt del to restart

Featured Replies

Тц.. Аман от това вече !

Компютъра ми е нов 9 месеца някъде с гаранция 2 години , която още е валидна . Проблемите започнаха преди 3 месеца ! От тогава почти винаги компютъра ми забива на едно място и трябва да го рестартирам . След това ми изписва тази грешка..:

А disk read error occurred. press ctrl alt del to restart

Pic:

Публикувано изображение

След като го оставя 15 минути да поседи изключен не ми показва това а направо се включва.. докато не забие пак !

Ако някой може да помогне ще съм му благодарен

Редактирано от alex1907 (преглед на промените)

Тц.. Аман от това вече !

Компютъра ми е нов 9 месеца някъде с гаранция 2 години , която още е валидна . Проблемите започнаха преди 3 месеца ! От тогава почти винаги компютъра ми забива на едно място и трябва да го рестартирам . След това ми изписва тази грешка..:

А disk read error occurred. press ctrl alt del to restart

Pic:

Публикувано изображение

След като го оставя 15 минути да поседи изключен не ми показва това а направо се включва.. докато не забие пак !

Ако някой може да помогне ще съм му благодарен

Пробвай да тестваш хард диска с Hiren's BootCD или го носи в сервиза щом е в гаранция.

Проблем с твърдият диск или окабеляването. Като е в гаранция-отивай в сервиза.

• 8 месеца по-късно...

Аз имам същият проблем. някой може ли да помогне тъй като тоя компютър е старичък а и го ползвам само за нет и музика. първо ми не разчиташе харда при преинсталация, оправих го но след 2 седмици започна да се появява това и не иска да тръгне.

• 1 месец по-късно...

Здравейте и аз имам подобен проблем.Включих компа и се появи това

a disk read error occurred. press ctrl alt del to restart

Реснах го ,пак така.Извадих му кабела и натиснах бутона за включване(за да се разредят кондензаторите),след това го пуснах отново и тръгна.Днес пак се получи така.Някакви идеи?Възможно ли е от РАМ паметта да е?Някой път преди не можеше да зареди WIN-а постоянно зарежда,но харда не върти.Нещо с MBR ли не е в ред?

Моля ако някой е решил подобен проблем да каже как!

• Автор

Здравейте и аз имам подобен проблем.Включих компа и се появи това

a disk read error occurred. press ctrl alt del to restart

Реснах го ,пак така.Извадих му кабела и натиснах бутона за включване(за да се разредят кондензаторите),след това го пуснах отново и тръгна.Днес пак се получи така.Някакви идеи?Възможно ли е от РАМ паметта да е?Някой път преди не можеше да зареди WIN-а постоянно зарежда,но харда не върти.Нещо с MBR ли не е в ред?

Моля ако някой е решил подобен проблем да каже как!

Значи сега ще ти обясня . И аз така и не разбрах как да го оправя . Забелязах , че компютърът ми много загрява . Когато загрее много се включва тази грешка ( поне аз така мисля ) . Значи изчистих всичко ненужно по дяловете ми и отворих кутията . Не го бях чистил от както го зех и вътре беше пълно :D . Изчистих всичко и започна да работи много по добре . От доста време не съм имал и помен от грешки като тази и забиване на едно място . Аз мисля , че при мен е било от това . Дано съм ти бил полезен !
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте! Ще ми трябва помощта ви. А ето какъв е той. Става въпрос за един старичък компютър (на мой приятел) - Dell Optiplex. Процесор Intel Pentium III, 1GH, L2: 256KB; 256MB SDRAM, 100 MHz, BIOS Phoenix A10. Според собственика компютърът отказал да зареди ОС, рестартирал се сам и така до + безкрайност. Имах подобен проблем, който реших с преинсталиране. Затова ме помоли да му преинсталирам windows-а. Не съм голям специалист, но се съгласих. Инсталацията започна добре и първият етап премина успешно. Но след като машината се рестартира, не искаше да зареди ОС и да довърши започналата инсталация. Изписва следното съобщение: Diskette drive 1 seek failure. Press F1 to continue or F2 to enter setup. При избор F1 изкарва следното съобщение A disk read error occurred. Press Ctrl+Alt+Del to restart. Потърсих в интернет как мога да премахна първото съобщение и намерих едно решение - в BIOS-а да го отбележа като not installed (при другите работело). Направих го. Пуснах CD-то, започна да буутва. Отново всичко по първата част беше наред. Рестартира, но и този път нищо не излезе (при включването на компютъра на екрана обикновено се появява надпис Dell и под него поле за зареждане, в горния десен ъгъл са F2 = Setup Menu и F12 = Boot Menu). Което и от двете да натисна нищо не се получава. Стои си така, нито започва да буутва наново (макар че диска е вътре), нито влиза в Setup Menu. Моля, ако някой знае как да се оправят нещата, да помогне. Благодаря ви предварително.

• 1 година по-късно...
  • 9 месеца по-късно...

Здравейте,

Пиша в темата, тъй като имам същия проблем. Надявам се на помощ.

По време на преинсталация на Windows 7, при първия рестарт ми се появи съобщението "a disk read error occured". Тествах паметта - не излязоха грешки. Тръгнах да сканирам с Victoria, след като избрах Ext. PCI ATA/SATA, се появи съобщението "pc ata контроллеры не найдены". И....... до тук с моите знания!

Ще се радвам някой да ми помогне :shy11:

Редактирано от trifonova_g (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.