Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвери за видеокарта за Линукс

Featured Replies

Търся драйвери за Nvidia Geforce 7100 GS за Линукс Убунту 11.04.Защото сегашните ми правят проблеми.Свалих от официалния сайт но немогат да се инсталират.

Търся драйвери за Nvidia Geforce 7100 GS за Линукс Убунту 11.04.Защото сегашните ми правят проблеми.Свалих от официалния сайт но немогат да се инсталират.

Дефинирай "немогат да се инсталират" И темата е по-подходящо да е в Линукс раздела
  • Автор

Когато се опитам да ги инсталирам ми даде някаква грешка сега немога да проверя каква е.Може би, защото тази дистрибуция е все още Алфа довечера ще сложа 10.10.Ако темата не е в правилния раздел моля някой да я премести

Когато се опитам да ги инсталирам ми даде някаква грешка сега немога да проверя каква е.Може би, защото тази дистрибуция е все още Алфа довечера ще сложа 10.10.Ако темата не е в правилния раздел моля някой да я премести

Личната ми препоръка е да не залагате на алфа/бета версии, нали искате да ползвате компютъра за работа. За тази цел има виртуални машини. И без точната грешка никак няма да можем да ви помогнем
  • Автор

Добре,Благодаря Ви.Когато сложа 10.10 ако има проблем ще пиша.

На днешен ден най-удачно е 10.04, защото е с 3-годишен LTS.

10.10 e 10.04 с силиконови цици. Някакви наченки, да задмине по шарения мак.

11.04 не е "Алфа", а бета и имай търпението две седмици още до пуска на финала. В него нещата са само еволюционни, което не е причина за отстъп от 10.04.

Текущ драйвер се проверява с команда:

cat /proc/driver/nvidia/version

"Търся драйвери за Nvidia Geforce 7100 GS за Линукс Убунту 11.04." ми прозвуча, като почешете ме там, където ме сърби. Тук много за търсене няма и мястото е само едно - nvidia.com. И не се мятай на 64 bit, стига да не си с AMD.

В общи линии - спираш Х сървъра. Триеш старите драйвери, съгласяваш се с лицензията на новите и напред. И определено, ако си имал докосване до Windows, забравяш маниерите там - next-next-next - и накрая ура-а-а е за пенсионери.

Потърсих за упътване с Google, но не намерих това, което ми трябваше. Затова просто ще опиша нужните стъпки, които работят със сигурност и съм ги изпробвал много пъти :). Препиши си стъпките или си ги разпечатай, защото няма да имаш графична среда. 1. Изтегли драйвер от сайта на nVidia 2. Натисни Ctrl+Alt+F1 3. Ще се превключи на текстов режим в терминала. Влез в системата с твоето потребителско име и парола 4. Инсталирай пакета dkms с тази команда „sudo apt-get install dkms“. Ще ти поиска твоята парола, така че я въведи 4. Отиди в папката, където е изтеглен драйвера (за целта използвай командата „cd име на папка“) 5. Изпълни командата „sudo service gdm stop“ 6. Стартирай инсталацията на драйвера с „sudo sh ./ИМЕ_НА_ФАЙЛА.bin“ 7. Следвай инструкциите на екрана и чети внимателно какво пише. Вероятно ще има съобщение, че не може да направи еди какво си и дали искаш да пробва нещо друго. По-добре му позволи да пробва другите неща 8. След като инсталацията завърши, рестартирай компютъра с командата „sudo reboot“ Това е цялата магия. Сподели дали е станало каквото се иска :blink:.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички но сложих 10.10 и всичко заспа от раз дори е по бърз от 11.04

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.