Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малките мръсни тайни на бутилираната вода

Ползвате ли кани за пречистване и каква марка? 41 гласували потребители

1. 1. Каква марка кани за пречистване използвате ?

• Брита (Германия)
      11%
    • Аквафор (Русия)
      6%
    • Лайка (Италия)
      0%
      0
    • Гейзер (САЩ)
      0%
      0
    • Сингер (САЩ)
      0%
      0
    • Друга марка
      4%
    • Не използвам подобни кани и технологии, разчитам на купешката минерална и трапезна
      46%
    • Считам, че водата от чешмата е най-доброто за мен... :(
      31%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Можем ли да спрем ежедневно да дишаме мръсният въздух и вредните газове от колите? Можем ли да спрем ежедневно да консумираме консервантите, оцветителите и съмнителните добавки в храната? Риторични въпроси нали?

Но ВЕЧЕ МОЖЕМ да бъдем напълно сигурни за кристалната чистота на водата, която пием!

Човешкото тяло е съставено 70% от вода! Отделните телесни части съдържат различно количество вода :

• главният мозък – 83%;

• кръвта – 90%;

• мускулите – 75-80%;

• костите 22-28%

Водата въздейства на всичко в нашето тяло:

• на храносмилането,

• на телесната температура,

• на кръвното налягане и

• на мозъчните функции.

Без чиста вода е невъзможно човек да има добро здраве!

Всъщност човек е това, което пие.

И така от къде вземаме чистата вода от която се нуждае тялото ни?

В съвременните условя на живот не е нужно да ходим далеч, за да сe снабдим с вода: просто развиваме кранчето на мивката.

Но дали тази вода е това, от което организма ни се нуждае?

Дали тя не крие малки вредни изненади, за които никой от нас не предполага?

Може би за това всеки от нас намира решението на проблема в бутилките с вода.

Но това ли е решението?

Бутилките с вода създават подходяща среда за живот на много вредни микроорганизми.

"Бутилките за вода са произведени от полиетилен, който като цяло е безопасен материал, но учени са установили, че когато бутилките се складират в топли помещения, полиетилена може да разтвори някой химикали във водата. Един от най-често срещаните химикали при производството на полиетиленови бутилки е антимона. Германски учени са установили, че колкото по-дълго една бутилка с вода стои складирана, толкова повече се развиват антимонни атоми. Високото съдържание на антимон може да доведе до стомашни неразположения, гадене и дори диария.

Бутилираната вода е проспериращ бизнес, който обаче води до много силно влияние върху околната среда. От една страна производството на бутилките повишава използването на горива, които замърсяват въздуха ( само в САЩ енергията, която се използва за производството на бутилките за вода за една година е около 17 млн. барела петрол . Това гориво е достатъчно да захрани 1 млн. коли годишно., от друга страна повишава и използването на чиста вода – изчислено е че годишно в целият свят около 200 млрд. литра вода се използват за направата на празни бутилки. отпадъците от бутилки нарастват все повече"

И ОЩЕ:

Бутилките с вода:

• изискват време за доставка

• тежат

• заемат много място за съхранение

• изразходват големи средства за опаковане и транспортиране

• трябва да се рециклират, защото замърсяват околната среда за стотици години

Това което ние предлагаме са решенията на Аквафор за кристално чиста вода!

Първата фаза на пречистването е седиментен филтър, отнемащ частиците от мръсотията, ръждата и всички утайки. Отстраняването им от водата е механично, без да се използват химични елементи.

Втората стъпка е активен въглен и йонно обменни смоли, които отнемат от водата - химикалите, пестицидите, хлора, нефтопродуктите твърдите метали и много други разтворими във водата вещества влошаващи качеството и.

Третата крачка е преминаването на водата през допълнителен филтър йонна сребърна решетка , за да стане тя кристална и да не се позволява появата на микро организми.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_P2SZYx6fog&feature=player_embedded

Източник: http://new.sliven.ne...ex.php?id=44078

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Никога не съм използвала кани и филтри за пречистване, но смятам, че би си струвало наистина. Цените са приемливи, така че остава желание да се намери за покупката на нещо подобно. А що се отнася до бутилирана вода, съм наясно, че малко или много има известни рискове за здравето. Едва ли обаче някой се замисля сериозно какви точно са те, когато отпива от поредното шишенце.

вода от чешмата, при мене си е чудесна :yanim: странно но в "анкетата" липсва такъв вариант, отделно тез журналя от сливен са ги сътворили едни бисери... ум да ти зайде

ама те тез са квинтесенцията на рекламата

Втората стъпка е активен въглен и йонно обменни смоли, които отнемат от водата - химикалите, пестицидите, хлора, нефтопродуктите твърдите метали и много други разтворими във водата вещества влошаващи качеството и.

Третата крачка е преминаването на водата през допълнителен филтър йонна сребърна решетка , за да стане тя кристална и да не се позволява появата на микро организми.

е заради такива неща, ама никога, няма да си купа такава кана "аквала*нор"

*=й

• Автор

е заради такива неща, ама никога, няма да си купа такава кана "аквала*нор"

Това са данни от руснаците - http://www.aquaphor.ru/filters/b100_5.htm

Ползата и ефекта от каните/филтрите не подлежи на съмнение. А който иска да вярва или не. Все пак е достатъчно да се опита по глътка вода от каната и каква да е друга. Или да се опита глътка кафе или чай направени с вода от подобна кана. Аз, както съм драскал по форума вече, имам от 15 години кани Брита. За разнообразие пуснах материали от руснаците. Имам личен опит с почти всички кани и филтри. Зная много добре и каква вода ходят да си купуват всяка събота примерно германците от складовете на едро :P Зная от личен опит и какво се пие в Холандия, Франция и т.н. Но подобен бълвоч, който тече по тръбите като сливенския вилает и в частност българския няма никъде по белия свят. Ако засягам някого или модераторите преценят, че правя някакъв вид реклама - за секунди темата се търка.

Начи, ако тая тема я бех видел у бг-мамите, немаше да се учудим, ама в тоя сериозен форум да се дискутира такава вредна напитка като водата....направо ме учуди :speak: Аз мръсни тайни от консумация нямам, по простата причина, че не ползвам въпросната вредна напитка :hush:

• Автор

Аз мръсни тайни от консумация нямам, по простата причина, че не ползвам въпросната вредна напитка :beer:

Двама от колегите ми реагираха по същия начин :rolleyes: С нещо като "Аз нали знаеш, че пия само бира" и водата я ползвам само за миене и пране :ph34r:

• 3 седмици по-късно...

Искам да попитам, ако простата ми алармира дали тази кана ще помогне

Извинявай, но това нещо бие на явна реклама. Не знам замисълът му, но на това прилича. Лично където съм аз, цялото населено място сме водоснабдени с минерална вода от сондаж. А ако си говорим за чиста вода-най-чистата е дестилираната, но парадоксално-не е никак полезно да пиеш само такава...

• Автор

Искам да попитам, ако простата ми алармира дали тази кана ще помогне

При всички случаи е добре да се използват каните. За простата няма да помогнат по никакъв начин.

ТехМайстър, в рекламния бизнес съм от много години и ако имах идея за някакъв вид реклама бих използвал съмсем друг вид методи и средства, повервайте ми :P

Ако все пак има някаква подобна идея в темата то тя е антиреклама срещу гадовете от т.н. ВиК, министерства на здравеопазването а и изобщо срещу тъпаците, стояши начело на скапаната ни държавица.

Искам да питам за патроните MAXTRA на BRITA - има ли различни модели - примерно за нормална или за по-твърда вода? На сайта им са дадени като модели P2, P3 и P15 http://www.brita.net/bg/cartridges.html?&L=38 само че никъде не пише какви са разликите между тях. А и на самите патрони които се продават в BILLA и Carrefour пише много неща, но не и това какъв модел са. Или може би в момента са само един вид, а моделите P2, P3 ... ще ги пуснат евентуално за в бъдеще ?

Редактирано от ined (преглед на промените)

• Автор

Искам да питам за патроните MAXTRA на BRITA - има ли различни модели - примерно за нормална или за по-твърда вода?

На сайта им са дадени като модели P2, P3 и P15 http://www.brita.net...dges.html?&L=38 само че никъде не пише какви са разликите между тях. А и на самите патрони които се продават в BILLA и Carrefour пише много неща, но не и това какъв модел са. Или може би в момента са само един вид, а моделите P2, P3 ... ще ги пуснат евентуално за в бъдеще ?

Не, не е така логиката... погледни оригиналния сайт и ще си отговориш сам - цък

П2, 3 и т.н. означават броя филтри в пакет... Естествено за по-ниска цена. Бегъл поглед показва, че цената на филтрите в Германия по интернет магазините е около 3.8 евро. У нас е около 12.5 - 13 лева. Ония са много зле финансово и със заплатите а и изобщо и затова цените им са два пъти по-ниски :speak:

Класик е старата линия филтри. Макстра са новите. В Макстра са подобрени доста неща по пречистването, както и леко е увеличен капацитета им. Хвърли едно око ама на оригиналния сайт а не на нашите тъпаци и ще видиш разликите. Айде да не те мъча - цък

При аквафор има серии филтри за мека и твърда вода. Но те не казват с колко точно се намаля варовика. Дори и след сърдите писма до съпорта им в Санк Петербург. :cool: При Брита няма подобно разделение. Макстра са с нова форма и не стават за старите кани. Пуснах преди малко едно сравнение в съседна тема, ако те интересува хвърлли едно око

....

Среброто ти решава проблемите с микроорганизмите по-добре от филтрите, мисля. Кани, филтри..Целта е пари да се правят...
  • Автор

Среброто ти решава проблемите с микроорганизмите по-добре от филтрите, мисля. Кани, филтри..Целта е пари да се правят...

Спор няма за уредите за сребърна вода и сие. Аз имам дори собствени контрукции от едно време :speak:

Но пречистена през кана и после със сребро с малко прополис - се получава вариант-мечта. Идеята на каните е да се избяга от бълвочите по чешмите и бутилиращата мафия в суперите :cool:

Спор няма за уредите за сребърна вода и сие. Аз имам дори собствени контрукции от едно време :speak:

Но пречистена през кана и после със сребро с малко прополис - се получава вариант-мечта. Идеята на каните е да се избяга от бълвочите по чешмите и бутилиращата мафия в суперите :cool:

Защо уреди, защо всичко трябва да е някакви уреди от някъде. Достатъчно е да пъхнеш парче сребро в съда, в който държиш водата и да разбъркаш еднократно. Да не мислиш, че преди векове, когато положителното въздействие на среброто за запазване на водата е било открито, е имало подобни машини? :blink:

Разбирам целта на каните, обаче ме е страх хората да не попаднат в друга мафия-мафията на "пречистващите" продукти и всякакви еко буламачи, на които нищо не им е еко, освен надписа на етикета. Това е, иначе каните не ми пречат. Има хора, които се възползват от това и продават скъпи "еко" и "пречистващи" неща, чиято реална себестойност е до десетки пъти по-малка от продажната цена. Ти вярваш ли, че 1 филтър за кана струва 12лв като материали и изработка?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ти вярваш ли, че 1 филтър за кана струва 12лв като материали и изработка?

В съседната тема съм драснал за цената... И да, аз съм фен на идеите за среброто и не само това. Т.е. може би твой съмишлиник :speak: Нямам нужда от убеждения и реклама :cool:

Цената на водата от кани е в много пъти по-ниска спрямо тази на бутилиращите мафиоти...

Човек е това което е в мислите си и това което приема като вещества, храни, напитки ... интерестно , правени ли са изследвания как влияе хлора като попадне в стомаха на човек, щото в ВиК май само така действат - по 1 кофа хлар на ден....

• Автор

Човек е това което е в мислите си и това което приема като вещества, храни, напитки ... интерестно , правени ли са

изследвания как влияе хлора като попадне в стомаха на човек, щото в ВиК май само така действат - по 1 кофа хлар на ден....

За съжаление много хора не се и замислят по тези въпроси. Тъжното е, че започват да мислят когато е вече късно...

Млако факти за водата:

- При новородено водата е 80% от теглото му.

- Газираните напитки, кафето, чаят, въпреки че съдържат вода в големи количества, също съдържат и кофеин. Той може да действа като лек деуретик, който да попречи на водата да достигне до необходомите места в тялото.

- Чистата вода има неутрално pH т.е. те не е киселина, нито основа.

- Водната система на Земята е затворена система. Това означава, че водата преди милиарди години на Земята все още е същата и продължава да извършва цикли без да се намалява или увеличава.

- От всичката вода на Земята, хората могат да използват едва три десети от един процент от тази вода.

- САЩ използва близо 80% от водата си за напояване и водноелектрически мощности.

- До времето, в което човек се почувства жаден тялото му е загубило 1% от водните си запаси.

- Теглото, което човек губи след интензивна физическа дейност е от загубена вода, а не мазнини.

- Водата помага, за да се поддържа нормалното тегло на тялото. Тя спомага за регулиране на метоболизма и апетита. {За това при диети е добра идея да пиете качествена вода, за да си подсигурите добри ризултати. А замисляли ли сте се, че проблемите с теглото Ви могат да идват от “чистата чешмяна” или мниманата бутилирана вода?}

- Пиенето на адекватни количества вода може да намали риска от определени типове рак – рак на дебелото черво, рак на кръвта както и рака на гърдата.

- Водата води до по-добро здраве, защото отмива отпадни вещества, бактерии и вируси. {Неслучайно при вирусни заболявания се препоръчва да се пие повече вода.}

- Водата може да ви предпази или намали главоболието. {При главоболие изпийте една чаша топла вода, това ще разшири кръвоносните ви съдове и ще помогне на кръвта да достига до мозъка.}

Източник: цък

анкетата е не пълна аз пия вода от чешмата защото сме с нов водопровод от водоизточника до село и до нас, ама като мръдна някъде за по дълго си нося апарат за дестилирана вода, не знам горе посочените чистят ли от водата хлора и флуора, ако чисти ще трябва да се купи

• 2 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.