Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, наскоро реших да си взема такова устройство и поразгледах оферти и модели, но пазара е голям и за това реших да питам, ако има някой с повече опит в тази насока да ми препоръча нещо. Търся основно характеристики към 200 GB ++, да е бърз в обмена на данните възможно повечко и ако може да е от по евтините класове. И още нещо, което се колебая това е дали ще е по добре със собствено захранване или няма разлика дори да е без такова захранване? Интересува ме дали ще дърпа някаква сериозна мощност от захранването (което на първо време се съмнявах), но да съм си сигорен.

Здравейте,

наскоро реших да си взема такова устройство и поразгледах оферти и модели, но пазара е голям и за това реших да питам, ако има някой с повече опит в тази насока да ми препоръча нещо. Търся основно характеристики към 200 GB ++, да е бърз в обмена на данните възможно повечко и ако може да е от по евтините класове. И още нещо, което се колебая това е дали ще е по добре със собствено захранване или няма разлика дори да е без такова захранване? Интересува ме дали ще дърпа някаква сериозна мощност от захранването (което на първо време се съмнявах), но да съм си сигорен.

Щом не е написано изрично, значи не поддържа USB 3.0. И btw това определя максималните скорости на обмен, а с колко чете и пише самия диск е съвсем друга история. Още повече малките дискове са 5400 оборота, ако вземеш голям пък означава по-неудобно пренасяне + "зарядно" и кабели.

http://plesio.bg/vanshni-tvardi-diskove-c-69977945/my-passport-essential-black-500gb-ext-hdd-usb-3-0-2-5-cy5000abk-p-284745.html

Здравейте,

наскоро реших да си взема такова устройство и поразгледах оферти и модели, но пазара е голям и за това реших да питам, ако има някой с повече опит в тази насока да ми препоръча нещо. Търся основно характеристики към 200 GB ++, да е бърз в обмена на данните възможно повечко и ако може да е от по евтините класове. И още нещо, което се колебая това е дали ще е по добре със собствено захранване или няма разлика дори да е без такова захранване? Интересува ме дали ще дърпа някаква сериозна мощност от захранването (което на първо време се съмнявах), но да съм си сигорен.

Колко и да търсиш ако искаш толкова да е usb2.0 от скорост ще е на половината дори и по малко от един HDD SATA2.Ако дънната ти платак поддържа e-SATA е най хубаво да вземиш такъв.Ако говорим за usb 3.0 там като гледам са по розови нещата,поне от това което гледам 5 Gbit/sec дано да е така,но незнам дали mobo-то ти поддържа usb 3.0

С една дума просто външен хард на е толкова до скорост,отколкото до обем.Поне на мене двата външни харда ги имам да съхранявам разни неща.

И ако искаш съвет за коя марка с две ръце съм за Seagate.Аз също си го купих от плесио и съм доволен поне си признават гаранциите и не правят проблеми.

Това което знам е че само 2,5inches се захранват от usb port.Ако ще го ползваш повече извън вкъщи е по хубаво.

И нещо последно това кето съм разбрал от външните хардове е че като не работят постоянно имат тих режим на оборотите явно.

Всичко зависи от това,за какво предимно ще ползваш този диск.Ако трябва да го ползваш на различни компютри,то "екстрата" e-Sata не винаги ще е налична,докато на твоята машина ако ще се ползва предимно,то можеш да си изкараш такъв изход и да се наслаждаваш на доста приличен транфер на данни през e-Sata.Според мен е по-добре да има външно захранване,защото по-слаби машини с проблемни захранвания може и да им "клякат" напреженията при консумация от външен диск през USB.

Редактирано от galin59 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.