Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sapphire Radeon HD 2600XT 512MB DDR3 AGP

Featured Replies

Значи, проблема е следния. Харесал съм си една видеокарта, не ми се дават пари за нов компютър, пък и нямам толкова. Скоро може би ще събера някой лев, и обмислям да си сменя видеокартата. Компютъра ми е [email protected] GHz HT, 1.5gb DDR400 и Radeon 9600xt 128mb. Идеята е тази 9600xt да я сменя с Sapphire Radeon HD 2600XT 512MB DDR3 AGP. Проблема е там, че не мога да я намеря в нито един български сайт. Ще съм много благодарен ако някой а открие или му се намира излишна такава :P

Значи, проблема е следния.

Харесал съм си една видеокарта, не ми се дават пари за нов компютър, пък и нямам толкова. Скоро може би ще събера някой лев, и обмислям да си сменя видеокартата. Компютъра ми е [email protected] GHz HT, 1.5gb DDR400 и Radeon 9600xt 128mb. Идеята е тази 9600xt да я сменя с Sapphire Radeon HD 2600XT 512MB DDR3 AGP.

Проблема е там, че не мога да я намеря в нито един български сайт. Ще съм много благодарен ако някой а открие или му се намира излишна такава :P

Търсиш втора ръка и на късмет.С какво захранване си?
  • Автор

Търсиш втора ръка и на късмет.С какво захранване си?

Тук ще те излъжа... Не съм и поглеждал захранването на този комп изобщо :) Или 350 или 400. Ако е 400 добре, но ако не е ще се наложи да го сменям. Тази видеокарта иска допълнително захранване.

Също съм си харесал и още една. Само не мога да преценя коя е по-добре.

Тази е видеокартата. Казвайте мнения, аз лично съм за 2600xt-то, но е много трудно откриваема, а тази е сигурна :P

Близки за по производителност, но 3650 изпреварва малко 2600, а и е с едно поколение по-напред. От друга страна пък 2600 е с DDR3 памет, за разлика от 3650, която е с DDR2, така че компенсира. Която и да вземеш общо взето няма критично голяма разлика между двете. Проблемът със захранването ти обаче си остава и според мен го имай наум, защото ми се струва че е от сорта на JNC или друго подобно китайче, което може да те подведе в даден момент.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Близки за по производителност, но 3650 изпреварва малко 2600, а и е с едно поколение по-напред. От друга страна пък 2600 е с DDR3 памет, за разлика от 3650, която е с DDR2, така че компенсира. Която и да вземеш общо взето няма критично голяма разлика между двете. Проблемът със захранването ти обаче си остава и според мен го имай наум, защото ми се струва че е от сорта на JNC или друго подобно китайче, което може да те подведе в даден момент.

От този сайт си изчислих колко ми трябва. Със сегашната ми карта 9600XT ми иска най-много 240 а минимум 190. С 2600XT иска 212-262 :baby:

Но в същото време някъде четох, че иска към 400 вата захранване... и не знам на кое да вярвам...

Иначе за 2600XТ, малка поправка. С GDDR3 е, което е по-добро от DDR3, 1100 MHz е честотата на паметта. :whist:

Но пък си е направо неоткриваема...

Още по-добре значи за 2600, само да успееш да я намериш :baby: Колкото до захранването - изискванията са това, но като приемем, че е за захранване, предоставящо реални такава мощности. Тея китайските само по лепенката са 250-300 вата. Реално са към 200 и то със съмнителна стабилност по линиите.. не е само до мощност.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Още по-добре значи за 2600, само да успееш да я намериш ;) Колкото до захранването - изискванията са това, но като приемем, че е за захранване, предоставящо реални такава мощности. Тея китайските само по лепенката са 250-300 вата. Реално са към 200 и то със съмнителна стабилност по линиите.. не е само до мощност.

Аз съм с Dell OptiPlex GX270 системка, захранването си е нейно, просто имам добавена още рам и съм сменял видеокартата, попадна ми от един приятел. А за 2600XT-то само да намеря някоя добра, по възможност 512-ка от Англия, имам един познат там, който ще се връща скоро. Мога да му поръчам да я вземе :baby: Аз даже намерих една... но... МНОГО ПАРИ!!! :whist:

Щом приятелят ти е от Англия да купи някоя от е-бей по -хубава от тази. Хубава карта , но има едни, който много греят Публикувано изображение. За тези пари където можеш да отделиш едно е такова http://cgi.ebay.co.u...0#ht_500wt_1156 5 дни и остава и е по - добра от тази 2600хт. Само накарай приятеля ти да я пробва дали работи и всичко е пушка.

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

• Автор

Щом приятелят ти е от Англия да купи някоя от е-бей по -хубава от тази. Хубава карта , но има едни, който много греят Публикувано изображение. За тези пари където можеш да отделиш едно е такова http://cgi.ebay.co.u...0#ht_500wt_1156 5 дни и остава и е по - добра от тази 2600хт. Само накарай приятеля ти да я пробва дали работи и всичко е пушка.

Той няма къде и как да я пробва, ще е само преносител, което ще рече, че трябва да е нещо сигурно... Пък и с тези наддавания нещо... хич не ми вдъхва доверие че аз ще я взема, и то на такава цена http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Както и да е, като последен вариант си остава 3650-тката, пък и за моя комп няма кой знае каква нужда от много мощна видео карта (не че тези са много мощни де) :cool:

Благодаря за съветите все пак :cool:

Редактирано от SilentKill (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.