Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за процесор Intel E8600

Featured Replies

Тъй като предимно играя игри, съм решил да си сменям процесора, защото на моя Е4500 @2.2Ghz отдавна му е минало времето. Питането ми е следното: тъй като съм с ограничени финансови възможности, има ли смисъл да взема 4 ядрен процесор на 2.6-2.8Ghz примерно, или да си остана с Е8600 на 3.33Ghz. Бях чел на няколко места, че специално за игри, 8600 се представя по-добре, отколкото повечето от първите 4 ядрени процесори. Аз съм с Gigabyte P43-ES3G, Intel Core 2 Duo E4500 2200 MHz, GTS-450 1GB DDR5, 5GB DDR2-800Mhz, 2HDD 1TB+250GB Seagate Barracuda, Fortron Saga 2 500W. А и ако можете да ми кажете дали ще стига тока за всичко това дори и с нов процесор. Много ще съм благодарен на всеки с опит в тази област, отговорил на моето запитване.

Редактирано от rgeshev (преглед на промените)

по-принцип E8600 е перфектен друядрен процесор, най-вече защото се клоква много прилично, а отделно е с 6MB Cache. Ще бъде добър избор за твоето PC. (в игрите E8600 все още е по-добър от Phenom II X4 955 на стокови честоти)

Тъй като предимно играя игри, съм решил да си сменям процесора, защото на моя Е4500 @2.2Ghz отдавна му е минало времето.

А ще го продаваш ли и на какви пари!

Тъй като предимно играя игри, съм решил да си сменям процесора, защото на моя Е4500 @2.2Ghz отдавна му е минало времето. Питането ми е следното: тъй като съм с ограничени финансови възможности, има ли смисъл да взема 4 ядрен процесор на 2.6-2.8Ghz примерно, или да си остана с Е8600 на 3.33Ghz. Бях чел на няколко места, че специално за игри, 8600 се представя по-добре, отколкото повечето от първите 4 ядрени процесори. Аз съм с Gigabyte P43-ES3G, Intel Core 2 Duo E4500 2200 MHz, GTS-450 1GB DDR5, 5GB DDR2-800Mhz, 2HDD 1TB+250GB Seagate Barracuda, Fortron Saga 2 500W. А и ако можете да ми кажете дали ще стига тока за всичко това дори и с нов процесор.

Много ще съм благодарен на всеки с опит в тази област, отговорил на моето запитване.

Има смисъл от 8600 определено,и ще усетиш разлика,но след клок на 4GHz+ положението става направо перфектно.4 гиги с това дъно си ги докарващ без проблем.Само че,

ще се наложи ново охлаждане (за 4-4+ гигахерца)например Cooler Master Hyper TH3,или Arctic Freezer 7Pro и двата за 30-тина лева някъде.

Иначе бокса май ти е от старите - по-масивен е,ще ти държи без проблем до 3,6 гиги някъде,може и по-нагоре,но иде лято... :wors:

Или с две думи: 8600+клок ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,или събираш парички за нова платформа със Sandy/Ivi bridge.Няма смисъл от набиване на пари в старите четириядрени Интели.При ограничени средства и желание за смяня на платформа и един четириядрен Феном е перспектива също.Toка ти ще стигне.

Редактирано от JAN (преглед на промените)

в игрите E8600 все още е по-добър от Phenom II X4 955 на стокови честоти

Да, ама не http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/04/23/amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-cpu-am3/7 .При по-новите игри разликата е още по-голяма,заради четирите ядра на фенома.

Да, ама не http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/04/23/amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-cpu-am3/7 .При по-новите игри разликата е още по-голяма,заради четирите ядра на фенома.

Не си обърнал внимание.В тези таблици е сравнен с E8500 и разликата е 1 fps между него и фенома, а тук става въпрос за E8600. Виж: http://www.anandtech.com/bench/Product/54?vs=88

Е8600 дърпа с някъде 3-5 fps пред фенома.

Тъй като предимно играя игри, съм решил да си сменям процесора, защото на моя Е4500 @2.2Ghz отдавна му е минало времето. Питането ми е следното: тъй като съм с ограничени финансови възможности, има ли смисъл да взема 4 ядрен процесор на 2.6-2.8Ghz примерно, или да си остана с Е8600 на 3.33Ghz. Бях чел на няколко места, че специално за игри, 8600 се представя по-добре, отколкото повечето от първите 4 ядрени процесори. Аз съм с Gigabyte P43-ES3G, Intel Core 2 Duo E4500 2200 MHz, GTS-450 1GB DDR5, 5GB DDR2-800Mhz, 2HDD 1TB+250GB Seagate Barracuda, Fortron Saga 2 500W. А и ако можете да ми кажете дали ще стига тока за всичко това дори и с нов процесор.

Много ще съм благодарен на всеки с опит в тази област, отговорил на моето запитване.

Към днешна дата, покупката на двуядрен процесор е лишена от всякакъв смисъл - особено пък за LGA775 по-добре събери пари и вземи нова платформа със един 2500к.

Но ако все пак твърдо си решил че ще сменяш само процесора - няма смисъл от Е8600, при положение че Е8400 е същия процесор, но по-евтин и се клоква също толкова колкото и другия. А пък и не си написал за кой 4-ядрен говориш - ако е Q9xxx (със 12МБ кеш) взимай него - който също се клоква добре.

Захраването ще ти стигне дори и след клок.

• Автор

по-принцип E8600 е перфектен друядрен процесор, най-вече защото се клоква много прилично, а отделно е с 6MB Cache. Ще бъде добър избор за твоето PC. (в игрите E8600 все още е по-добър от Phenom II X4 955 на стокови честоти)

Виж, аз не написах, че по-принцип говоря за стоковите честоти. Не, че не искам да клокна процесор, но: а) идея си нямам как става това (чел съм как става, но между чел и можещ има разлика :)) и б) страх ме е да не изгърмя нещо(всичко).

@adrons

А ще го продаваш ли и на какви пари!

Най-вероятно ще си го оставя за компа на баща ми, че все мрънка искал по хубав...съжелявам.

Към днешна дата, покупката на двуядрен процесор е лишена от всякакъв смисъл - особено пък за LGA775 по-добре събери пари и вземи нова платформа със един 2500к.

Но ако все пак твърдо си решил че ще сменяш само процесора - няма смисъл от Е8600, при положение че Е8400 е същия процесор, но по-евтин и се клоква също толкова колкото и другия. А пък и не си написал за кой 4-ядрен говориш - ако е Q9xxx (със 12МБ кеш) взимай него - който също се клоква добре.

Захраването ще ти стигне дори и след клок.

Благодаря ти за окровения отговор, но както казах на господина по-нагоре, едва ли ще успея да клокна каквото и да било...а относно разликата между Q9ххх 12MB, и Е8600 е 100-150 лева до колкото видях. Въпроса е там, че с моите 300лв. на месец трудно се събират за нова платформа. Не, че нямам желание да дам, просто трудно ще стане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.