Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно незареждане след вероятен токов удар.

Featured Replies

Първо,привет на всички.Нов съм в този форум и моля да ме извините за вероятните грешки,но имам нужда от помощ. Проблема е следният: Снощи стоях до към 3 часа и нямах никакви проблеми с компютъра,изключих го и си легнах.Сутринта когато станах и го включих се случи нещо много странно,което до сега не бях виждал и силно се притеснявам дали не говори за вероятни настоящи или бъдещи проблеми,а не знаех в неделя по празниците към кого да се обърна и за това стигнах до тук. Включвайки го сутринта,машината не зареди нормално както попринцип - (чува се едно "пийп" и тогава пристъпва към уиндоус зареждането),ами монитора ми си остана черен-не хващащ сигнал,компютъра си включи и вместо това "пийп" да се чуе един път,то изпиука 3 пъти - и продължи да си седи черен екрана,нито зареди нещо,нито нищо - монитора вобще не хващаше сигнал. Тъй като не съм от най-разбиращите,но смятам че имам някаква обща култура-следя периодично температурите,които развива и са 60-70 градуса до 80 стигат като натоваря повече процесора. Въпроса ми е следния след няколко включвания по различно време на деня - беше същото - пийп 3 пъти и нищо,сега реших да го пусна и си зареди нормално-дори пиша от него :wors: Разбрах,че нощес е спирал тока,но компютъра беше изключен,така че дълбоко се съмнявам за токов удар,но все пак и това слагам като вариант. Някакви предположения,към коя част да се насоча и коя сдава багажа (освен харда,който е стар и вероятно поизносен доста),има ли ли сте подобен проблем и фатален ли е,защото в момента това е последния разход,който мога да си позволя,а ми е необходим за работа и съм в жестока паника.Благодаря предварително за помощта и съжалявам,ако някъде съм нарушил правилата на форума. п.с опитах да направя файл с конфигурацията,но не се получава за това го копирам: --------[ EVEREST Home Edition © 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------ Версия EVEREST v2.20.405/bg Домашна страница http://www.lavalys.com/ Тип на отчета Помощник за отчет Компютър PL-5B6E4090B4D0 Създател pl Операционна система Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Дата 2011-05-22 Време 23:18 --------[ Обща информация ]--------------------------------------------------------------------------------------------- Компютър: Операционна система Microsoft Windows XP Professional Пакет на обновление на ОС Service Pack 3 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Компютър PL-5B6E4090B4D0 Име на потребителя pl Дънна платка: Тип централен процесор Intel Celeron D 340, 2933 MHz (22 x 133) Дънна платка Неизвестно Чипсет на дънната платка Intel Grantsdale i915P Системна памет 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM) Тип BIOS AMI (03/20/06) Комуникационен порт Communications Port (COM2) Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1) Дисплей: Видеокарта RADEON X850 Series - Secondary (256 MB) Видеокарта RADEON X850 Series (256 MB) 3D-ускорител ATI Radeon X850 XT (R480) Монитор LG Flatron L1750S [17" LCD] (1530214570) Мултимедия: Звуков адаптер C-Media CMI8738/C3DX Audio Device Звуков адаптер Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [b-2] Съхранение на данни: IDE контролер Intel® 82801FB Ultra ATA Storage Controllers - 2651 IDE контролер Intel® 82801FB/FBM Ultra ATA Storage Controllers - 266F SCSI/RAID контролер SCSI/RAID Host Controller Флопи-дисково устройство Floppy disk drive Дисково устройство ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA) Оптично устройство PI3325T LGE555R SCSI CdRom Device Оптично устройство PI3325T LGE555R SCSI CdRom Device Оптично устройство SONY CD-RW CRX320E (DVD:16x, CD:52x/32x/52x DVD-ROM/CD-RW) Състояние на SMART OK Раздели: C: (NTFS) 20002 MB (5111 MB свободно) D: (NTFS) 94460 MB (32738 MB свободно) Общ размер 111.8 GB (37.0 GB свободно) Вход: Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Мишка HID-compliant mouse Мрежа: Мрежова карта Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller (93.152.139.253) Периферни устройства: Принтер Microsoft XPS Document Writer Принтер Авто OFFICE на COMP01 Принтер Изпрати на OneNote 2007 USB1 контролер Intel 82801FB ICH6 - USB Universal Host Controller [b-2] USB1 контролер Intel 82801FB ICH6 - USB Universal Host Controller [b-2] USB1 контролер Intel 82801FB ICH6 - USB Universal Host Controller [b-2] USB1 контролер Intel 82801FB ICH6 - USB Universal Host Controller [b-2] USB2 контролер Intel 82801FB ICH6 - Enhanced USB2 Controller [b-2] USB-устройство USB Human Interface Device --------[ Debug - PCI ]------------------------------------------------------------------------------------------------- --------[ Debug - Unknown ]--------------------------------------------------------------------------------------------- Motherboard 63-0202-000010-00101111-032006-I915PL$A0452001_BIOS DATE: 03/20/06 14:49:05 VER: 08.00.10 Motherboard DMIMOBO: ASUSTeK Computer INC. P5GPL-X SE Motherboard DMISYS: System manufacturer System Product Name Motherboard Unknown ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ The names of actual companies and products mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

Извади, почисти с гумичка контактите на паметта и постави същата обратно на дъното. Повтори същото с видео картата. Дай точната комбинация от звуци-дълги, къси и колко точно, ако искаш нещо по-точно. 80градуса за десктоп са ужасно много. Вземи го почисти тоя компютър.

• Автор

Усещам колко глупаво ще прозвучи,но не както нормалното късо "пийп",ами 3 дълги поредни "пиийп" "пиийп" "пиийп" и всеки път като го включвах 5-6 пъти - по 3 пъти,а сега преди малко,зареди само с нормалното си късо "пийп",което съм чувал от всеки компютър.

Памет най-вероятно. Направете това, което съм направил по-горе. Ако имате повече от 1 платка с RAM памет и отново стане подобен проблем, извадете платките 1 по 1, за да проверите дали някоя не е проблемна. Можете да пуснете и един MemTest86+ за всеки случай-на сайта си има упътване за ползване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.