Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов вентилатор за процесора със или без радиатор?

Featured Replies

В момента съм с това: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1151&ID=1569 Процесора е AMD Athlon 4400+ AM2+ . При натоварване се изпича много здраво до около 70 градуса по Целзий. Виждам, че не му е достатъчно охлаждането, лошото в случая, е че е с фиксирани обороти 1300 в момента 1400+ +-30%. И не мога нито да ги намалям, нито да ги увеличавам. Другото, което е само вентилатора на процесора ли да сменя, или със радиатора направо. Като цяло искам, и да е тих, но ефективен този в момента е тих даже малко прекалено, но е неефективен, явно за моя процесор. Вентилаторчето е 92мм. Благодаря, за отговорите, ще очаквам предложения :cool:. Като за начло т.е само смяна на вентилатора, се бях насочил към това: http://www.dekada.com/catalog/arctic-fan-f9-pro-tc-92mm5002000rpm-p-628.html , обаче не знам дали ще пасне, на радиатора. Като цяло тези 2000 оборота пак ми се виждат малко :) , обаче, май за момента няма друго.

Едно време имах такъв процесор и го хладих с http://www.hardcoreware.net/reviews/review-216-1.htm Потърси подобен с възможност за регулиране на оборотите. Лятно време идва и ще береш ядове... http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=22238 Този е по-високооборотен от твоя, но шума сигурно ще е убийствен...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Само със смяна на вентилатора няма да има почти никакъв ефект, най-много да свалиш 2-3 градуса надолу. Пък и не си казал колко имаш възможност да отделиш за охлаждане. Иначе по принцип ето това е доста ефективен вариант: CoolerMaster CPU Cooler Hyper TX3

• Автор

Затова първо си мислех, някакво по-оборотно вентилаторче, че захранването ми не, кой знае колко мощно Hyper 425W. Иначе, стига да може, да се нагоди към дъното: GA-MA69VM-S2 40-тина лева ще мога да отделя, стига да не остана и без захранване, като го натоваря :cool:

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

Ти реално със смяната не натоварваш системата с нищо повече. Сменяш радиатора - той ток не иска и на мястото на стария вентилатор, включваш нов. Потреблението ще си ти остане същото. Охладителя има планка за твоя сокет, така че ще стане. Друг е въпросът, че можеш да минеш и по-евтино с нещо такова например: COOLER MASTER Hyper 101, щом не гониш клок.

Аз съм с Cooler Master TX3 и съм доста доволен. С боксовия температурите бяха 50-60 градуса в зависимост от товара, през зимата(15-20 градуса в стаята)!!! А сега с TX3-то са 35-45 при максимален товар и при 28 градуса в стаята.Не вярвам с повече от 5-10 градуса да се вдигнат температурите на процесора през лятото, така че за 25лв е супер оферта според мен :biggrin:

За около 40-те лева има много вариянти.

1- COOLER MASTER Hyper TX3, s.775/1156/AM2/AM3, 800-2800 rpm, 17-35 dB 34.58 лв.

2-SCYTHE KATANA 3, s.775/1366/AM2/AM3, 300-2500 rpm, 7.2-31.07 dB 39.45 лв.

3- ARCTIC Freezer 7 PRO Rev.2 PWM, s. All CPU, 900-2500 rpm 40.36 лв.

4- XIGMATEK Direct Touch HDT-SD964, s.775/AM2/AM3, 1200-2800 rpm, 22-34 dB 43.05 лв.

5- AKASA Nero AK-967 LGA1366, s.775/AM2/AM3, 500-1500 rpm, 18.3-24.6 dB 44.30 лв.

6- XIGMATEK Direct Touch HDT-D1284, s.775/AM2/AM3, 800-1500 rpm, 26.4 dB 47.11 лв.

А пък ако можеш да отделиш и 54 лв за този охладител COOLER MASTER Hyper 212 Plus, s.All CPU, 600-2000 rpm, 13-32 dB 53.30 лв. никакък няма да съжаляваш.

Редактирано от c-xooper (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, за предложенията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.