Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам няколко въпроса, относно рутер

Featured Replies

Имам рутер Tenda w311r+ 1.Как по принцип един рутер се конфигурира най-лесно и бързо. 2.Кога се дава Dinamic ip и кога PPPOE 3.Знам, че става за рипитър, но незнам как да активирам тази функция, ако някой може да ми помогне, ще съм му много благодарен. Предварително благодаря

Имам рутер Tenda w311r+ 1.Как по принцип един рутер се конфигурира най-лесно и бързо. 2.Кога се дава Dinamic ip и кога PPPOE 3.Знам, че става за рипитър, но незнам как да активирам тази функция, ако някой може да ми помогне, ще съм му много благодарен. Предварително благодаря

1, като се прочете документацията

2. зависи как доставчика е организирал нещата

3. От къде знаете и имате ли си идея каква е тази функционалност? И защо мислите че е нужно да е активира?

• Автор

1, като се прочете документацията

2. зависи как доставчика е организирал нещата

3. От къде знаете и имате ли си идея каква е тази функционалност? И защо мислите че е нужно да е активира?

Имам 2 рутера и искам единия да е рипитър към другия, затова.
  • Автор

точка 1.

Като се ресетне рутер, достатъчно ли е да се конфигурира от куик сетюп и да му се сложи парола, или трябва да се правят още неща(става да имам нет на лаптопа без мак филтриране)

Като се ресетне рутер, достатъчно ли е да се конфигурира от куик сетюп и да му се сложи парола, или трябва да се правят още неща(става да имам нет на лаптопа без мак филтриране)

Нямам спомени какво точно включва тази бърза настройка, но мисля че ако искате да настроите криптирана безжична връзка, повторител и други неща ще трябва да позлвате уеб интерфейса.
  • Автор

Нямам спомени какво точно включва тази бърза настройка, но мисля че ако искате да настроите криптирана безжична връзка, повторител и други неща ще трябва да позлвате уеб интерфейса.

Портокола на доставчика име на мрежа, криптиране, канал, радиомодем.

Портокола на доставчика име на мрежа, криптиране, канал, радиомодем.

Радиомодем? какво е това в смисъла на WiFi?

Имате за настройка пароли, диапазони на раздаване на адреси, евентуално NAT, повторител...

• Автор

Радиомодем? какво е това в смисъла на WiFi?

Имате за настройка пароли, диапазони на раздаване на адреси, евентуално NAT, повторител...

Радиомодемите са b,g,n

Благодаря за отзивите. Ако има нещо так ще питам. Лека вечер

Моля. Само прочетете преди това документацията ма маршрутизатора
  • Автор

Моля. Само прочетете преди това документацията ма маршрутизатора

Възникна и друг въпрос: Имам рутер TP-LINK TL-WR340G в Перник. Настоящия ми интернет доставчик е Випнет, който ми предава по динамично аипи. Рутерът ми показва безжично свързаните абонати, но не и този компютър, който е с кабел. Защо се получава така. Когато беше на статично аипи си показваше всички абонати.

Възникна и друг въпрос: Имам рутер TP-LINK TL-WR340G в Перник. Настоящия ми интернет доставчик е Випнет, който ми предава по динамично аипи. Рутерът ми показва безжично свързаните абонати, но не и този компютър, който е с кабел. Защо се получава така. Когато беше на статично аипи си показваше всички абонати.

според мен това е особеност на firmware. Но ако мислите само заради това да префлашвате силно ще ви препоръчам да не поправяте нещо, което работи :)
  • Автор

според мен това е особеност на firmware. Но ако мислите само заради това да префлашвате силно ще ви препоръчам да не поправяте нещо, което работи :help:

Няма да го правя, защото си работи добре. Просто попитах от любопитство.

Ако не съм сигурен, дали доставчика предавa по pppoe или по dinamic ip, има ли проблем да опитам първо динамичното аипи, ако не стане после да пробвам с pppoe.(разбирасе и да клонирам мак адреса на компютъра, към който доставчика ми предава интернета)

Редактирано от HACKER_WIFI_01 (преглед на промените)

Няма да го правя, защото си работи добре. Просто попитах от любопитство.

Ако не съм сигурен, дали доставчика предавa по pppoe или по dinamic ip, има ли проблем да опитам първо статичното аипи, ако не стане после да пробвам с pppoe.(разбирасе и да клонирам мак адреса на компютъра, към който доставчика ми предава интернета)

какъв е смисъла от статично ИП ако доставчика ви раздава динамично? И ако сте си вързали машината директно към доставчика би трябвало да знаете как се свързвате: PPPoE, , статичен адрес, динамичен адрес
  • Автор

според мен това е особеност на firmware. Но ако мислите само заради това да префлашвате силно ще ви препоръчам да не поправяте нещо, което работи :)

Ако не съм сигурен, дали доставчика предавa по pppoe или по dinamic ip, има ли проблем да опитам първо динамичното аипи, ако не стане после да пробвам с pppoe.(разбирасе и да клонирам мак адреса на компютъра, към който доставчика ми предава интернета)

как не сте сигурен, не сте ли настройвал достъпа от компютъра? какви интерфейси има вдигнати когато сте свързан към интернет?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.