Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изключително популярни,но на практика НЕОТКРИВАЕМИ български песни-рикуест

Featured Replies

Здравейте...Позволявам си да предложа тази Тема, въпреки многото теми за търсене във форума...Става въпрос за български песни, които поколения хора са слушали-кой от Радио, кой от плочи или ленти, кой от свои родители, или баби и дядовци..Всеки знае заглавието на песента или поне част от текста (и мелодията), но тези песни са на практика НЕОТКРИВАЕМИ...на носител...За тях няма или почти няма никаква информация и в интернет.. Започвам с рикуест за 2 песни: 1. Стар шлагер, може би от 50-те години на 20 век: "Скъсвайки със всички спомени предишни, сал един спомен остава във мен, за ученичката с черна престилчица, за ученичката с руси коси..." Песен номер 2: "Там дето буки сплитат върхари", известна е под още едно заглавие "Трима другари"... Ако някой може-да помага...

Става въпрос за български песни, които поколения хора са слушали-кой от Радио, кой от плочи или ленти, кой от свои родители, или баби и дядовци..Всеки знае заглавието на песента или поне част от текста (и мелодията), но тези песни са на практика НЕОТКРИВАЕМИ...на носител...За тях няма или почти няма никаква информация и в интернет.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Темата е много актуална но имам съмнение за развитие,дано се окажа лош пророг

• 4 седмици по-късно...

И аз търся две песни (по скоро техните текстове). Първата е (moonlight shadow) със текст на БГ. Ето малко по спомен - "че води лунната пътека двама ни стеб към една надежда", а на припева се пее - "ние говорим нежни и прости слова за красиви и прости неща...." А втората е Марина Марина, с Български текст. Немога да ги открия никаде, помагайте. Благодаря. :clap::) :)

И аз търся две песни (по скоро техните текстове). Първата е (moonlight shadow) със текст на БГ. Ето малко по спомен - "че води лунната пътека двама ни стеб към една надежда", а на припева се пее - "ние говорим нежни и прости слова за красиви и прости неща...."

А втората е Марина Марина, с Български текст.

Немога да ги открия никаде, помагайте.

Благодаря. :yanim::speak::cool:

Ако знаеш кой изпълнява песента на Mike Oldfield - "Moonlight Shadow" българският вариянт напиши.

Ако знаеш кой изпълнява песента на Mike Oldfield - "Moonlight Shadow" българският вариянт напиши.

Не знам как се казва песента на Български и кой я пее. Само знам че съм я чувал през 1985г. и я пее жена. :biggrin::lol6::)

Редактирано от misho.d (преглед на промените)

Здравейте...Позволявам си да предложа тази Тема, въпреки многото теми за търсене във форума...Става въпрос за български песни, които поколения хора са слушали-кой от Радио, кой от плочи или ленти, кой от свои родители, или баби и дядовци..Всеки знае заглавието на песента или поне част от текста (и мелодията), но тези песни са на практика НЕОТКРИВАЕМИ...на носител...За тях няма или почти няма никаква информация и в интернет..

Започвам с рикуест за 2 песни:

1. Стар шлагер, може би от 50-те години на 20 век:

"Скъсвайки със всички спомени предишни,

сал един спомен остава във мен,

за ученичката с черна престилчица,

за ученичката с руси коси..."

Песен номер 2:

"Там дето буки сплитат върхари", известна е под още едно заглавие "Трима другари"...

Ако някой може-да помага...

Като ученици в прогимназията пеехме следния текст на втората песен:

"Там, дето буки сплитат върхари,

вятъра дето шуми,

минали снощи трима другари

в черните нощни тъми.

Ала врагът ги дебнел в засада,

чакал ги зъл и свиреп.

Пукнала пушка, първият паднал,

паднал юнакът ранен.

Текнали кърви в жълтата шума,

гаснели сини очи

и граничарят тихо продумал:

„Сбогом, другари добри.

На ви вземете моята пушка,

тя ще ви бъде другар.

С нея пазете гроба хайдушки,

родния свиден Балкан.”

От първата песен си спомням само това:

„Отиват си всички спомени предишни,

ала във мен ще остане един –

Спомням си срещите в тъмни алеи

...............................

Ти може би вече си станала дама

и майка на някое мило дете,

което нарича те, боже мой, мамо

и те целува тъй нежно кат мен.”

• Автор

Като ученици в прогимназията пеехме следния текст на втората песен:

"Там, дето буки сплитат върхари,

вятъра дето шуми,

минали снощи трима другари

в черните нощни тъми.

Ала врагът ги дебнел в засада,

чакал ги зъл и свиреп.

Пукнала пушка, първият паднал,

паднал юнакът ранен.

Текнали кърви в жълтата шума,

гаснели сини очи

и граничарят тихо продумал:

„Сбогом, другари добри.

На ви вземете моята пушка,

тя ще ви бъде другар.

С нея пазете гроба хайдушки,

родния свиден Балкан.”

От първата песен си спомням само това:

„Отиват си всички спомени предишни,

ала във мен ще остане един –

Спомням си срещите в тъмни алеи

...............................

Ти може би вече си станала дама

и майка на някое мило дете,

което нарича те, боже мой, мамо

и те целува тъй нежно кат мен.”

Песента "Ученичката вече открихме"...За "Трима другари"-и аз съм я пял в прогимназията, и аз знам този текст..Но търсим плочата, на която е била издадена песента...

Здравейте,имаше една песен през седемдесетте,изпълнена мисля от три наши естрадни певици,които пееха нещо такова-Цветнице дъжд баирите мие,жълт минзухар ще блесне в яворова кория.Бялата къща глинена вървяла,вървяла,вървяла.Цялата гора минала,на баирчето спряла. :) В годините преди интернет си мислех,че това е Яворова пролет,но очевидно не е .Ако някой желае-нека помогне.

• 5 месеца по-късно...

Спасител

/НЛО/

Начало на сезона-месец юни,

море и плаж, тук - там златисти дюни,

спасител съм и мога да ви кажа -

за кратки авантюри съм готов.

Със сини панталони - тип каубойски,

изцяло татуиран, с вид геройски,

с бинокъл търся нещичко по плажа,

какво е днес спасител без любов ?!

Марина, Марина, Марина, Марина се казваше тя.

Марина, Марина, Марина, във нея открих любовта.

Почна да се дави - бързо я извадих;

тя прегърна ме и каза "I love you, I love you !".

Марина бе швейцарка т.е. вносна марка,

аз тогава също казах "I love you, I love you !".

После тя ме почерпи, аз отвърнах й на жеста,

после само тя ме черпи - щото бил съм много свестен,

и чудесно си живеем, но...

докато тръгна тя.

После беше унгарка,

после някаква германка - не е Пенка ,не е Станка

и чудесно си живеем, но...

докато тръгна тя.

И така какво да се прави,

всеки ден някой се дави,

някоя тръгва друга пристига при мен.

Ей така е в живота,

някой си е само зрител,

аз обаче тук работя

със професия спасител,

а за мойте авантюри...

е, това е друг въпрос!

• 2 седмици по-късно...

Бих добавил песента "Кой е той" на Георги Христов:

http://vbox7.com/play:b78cf873

Има доста модерен (за 80-те) ритъм, но я няма никъде плочата "Естрадна мозайка 4" на която е. Чудя се дали е кавър, защото по принцип повечето БГ песни от 80-те с диско ритъм са кавъри на западни парчета?

Здравейте. търся една песен - Диди Господинова "Вярвам в моята звезда" . Може би някой може да помогне. благодаря..

• 2 седмици по-късно...

Ако щеш вярвай същата песен се опитвам да я открия от около година из нета и като се сетя за нея винаги ровя около час и не успявам и не успявам... едва ли някой ще успее да ти помогне... :(

• 2 седмици по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Търся албума на Иван Балсамаджиев- Балсам фолк (мани, мани).Ако някой може да помогне

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте,имаше една песен през седемдесетте,изпълнена мисля от три наши естрадни певици,които пееха нещо такова-Цветнице дъжд баирите мие,жълт минзухар ще блесне в яворова кория.Бялата къща глинена вървяла,вървяла,вървяла.Цялата гора минала,на баирчето спряла. :rolleyes: В годините преди интернет си мислех,че това е Яворова пролет,но очевидно не е .Ако някой желае-нека помогне.

Отдавна не съм влизал тук...твоята песен е лесна..Казва се ЛАЗАРКИ...Пее Маргарита Хранова...1975 годинна...Има я в нета...Издадена е на грамофонната плоча ХОРИЗОНТ-3 от 1975...

Отдавна не съм влизал тук...твоята песен е лесна..Казва се ЛАЗАРКИ...Пее Маргарита Хранова...1975 годинна...Има я в нета...Издадена е на грамофонната плоча ХОРИЗОНТ-3 от 1975...

Наистина е тя и много,много благодаря.
  • 1 месец по-късно...

Здравейте, търся неоткриваема поп-фолк песен, кавър на Василис Карас "To Telefteo Sagapo". В припева се пее: "На мойта майчица добра, как мога да се отплатя, чуйте ме всички хора и песен аз ще посветя, повярвайте че на света без нея сам не мога". Певеца наподобява Коцето -сланинката, но не е той. Парчето го пускаха по радио Веселина през 1998г. Песента започва така: "Сълза блести в окото и бръчки по челото, ала още красива си ти, моя майко сега, години минали са, знам не леки те били са..."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 1 година по-късно...

Здравейте...Позволявам си да предложа тази Тема, въпреки многото теми за търсене във форума...Става въпрос за български песни, които поколения хора са слушали-кой от Радио, кой от плочи или ленти, кой от свои родители, или баби и дядовци..Всеки знае заглавието на песента или поне част от текста (и мелодията), но тези песни са на практика НЕОТКРИВАЕМИ...на носител...За тях няма или почти няма никаква информация и в интернет..Започвам с рикуест за 2 песни:1. Стар шлагер, може би от 50-те години на 20 век:"Скъсвайки със всички спомени предишни,сал един спомен остава във мен,за ученичката с черна престилчица,за ученичката с руси коси..."Песен номер 2:"Там дето буки сплитат върхари", известна е под още едно заглавие "Трима другари"...Ако някой може-да помага...

Скъсах със всички, отминали спомени.

Сал един ще остана за теб.

За ученичката с черна престилчица,

за ученичката с руси коси.

Спомням си срещи във тихи алеи,

косите и руси що милвах тогас.

А сега някой друг ти ги милава

Но не ги милва тъй нежно кат мен.А може би вече си станала дама,

майка на някое русо дете.То нежно те гали и шепне о мамаи те целува тъй нежно кат мен.

Мисля че така беше, бог да го прости баща ми ми я пееше. това само си спомням от песента.

Редактирано от BONTER (преглед на промените)

Песента "Ученичката вече открихме"...

Може ли тогава да пуснеш целия текст тука моля?

Здравейте.Търся текста и хармонията за китара на песента от филма "Търси се съпруг за мама" на Орлин Горанов.Благодаря предварително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.