Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SSL сертификат

Featured Replies

Здравейте, скоро бях направил една тема за мейл съврър.

Та инсталирах Xeams конфигурирах го направих SSL достъпен за SMTP, но не мога за pop/imap може ли да ми помогнете?

В сайта на сървъра видях документация за това, ама нищо не ми стана ясно Xeams

Мерси предварително.

Редактирано от Лисица (преглед на промените)

Здравейте, скоро бях направил една тема за мейл съврър.

Та инсталирах Xeams конфигурирах го направих SSL достъпен за SMTP, но не мога за pop/imap може ли да ми помогнете?

В сайта на сървъра видях документация за това, ама нищо не ми стана ясно Xeams

Мерси предварително.

Кое не е ясно? Обяснено е доста добре
  • Автор

Кое не е ясно? Обяснено е доста добре

Cut/copy and paste the generated CSR into enrollment form of your certificate authority.

Ето тази стъпка не ми е ясна.

Cut/copy and paste the generated CSR into enrollment form of your certificate authority.

Ето тази стъпка не ми е ясна.

Copy synametrics.cert file $INSTALLDIR\config folder and restart Xeams. Once the certificate is installed, you should be able to use SSL for SMTP, POP3 and IMAP.

Next, look for a file called server.properties in the config folder. If this file does not exist, create it and append the following content:

javax.net.ssl.keyStore=config/synametrics.cert

javax.net.ssl.keyStorePassword=password

SSLCertificatePassword=password

Replace password with the actual value and restart Xeams.

копиране на файла със сертификата в указаната папка

търсене на файла server.properties, ако го няма се създава. и в него се добавя текста, където password е паролата, която сте задали при генерирането на сертификата, точка 3

• Автор

Извинавй не си зададох въпроса правилно, разбирам стъпиките, но не разбирам този сертификат на кой трябва да го дам? Трябва да го купя ли, защо трябва да купувам SSL сертификат за pop/imap а за outgoing имейлите не? Мерси, че се занимаваш с мен. :)

Извинавй не си зададох въпроса правилно, разбирам стъпиките, но не разбирам този сертификат на кой трябва да го дам?

Трябва да го купя ли, защо трябва да купувам SSL сертификат за pop/imap а за outgoing имейлите не?

Мерси, че се занимаваш с мен. :)

Ясно ли ви е въобще за какво служат тези сертификати и как се осъществява доверителността. Ако пощенския сървър е за ваши лични цели то няма нужда да купувате сертификат. Ако обаче искате хората да вярват на вашия сървър трябва сертификата да е от някой от издателите.

Освен това явно не сте разбрал че с предишните стъпки вие си създавате този сертификат

• Автор

Създадох го и изпълних стъпките, но въпреки това thundebird не ми дава да подкарам мейл акаунта на порт 993. "Thunderbird failed to find the settings for your email account" Това е само при imap/pop при smtp използва зададения ssl port без проблеми.

Създадох го и изпълних стъпките, но въпреки това thundebird не ми дава да подкарам мейл акаунта на порт 993.

"Thunderbird failed to find the settings for your email account"

Това е само при imap/pop при smtp използва зададения ssl port без проблеми.

проверете дали няма някаква настройка за потребителя за ползване на SSL портове. Пробвайте да създадете потребител от нулата

• Автор

Тези неща ги пробвах вчера, но нищо не стана, а днес ми показва, че имам SSL за imap, но пък сега не иска да ми го отчете за smtp...

Тези неща ги пробвах вчера, но нищо не стана, а днес ми показва, че имам SSL за imap, но пък сега не иска да ми го отчете за smtp...

Явно е нещо в продукта, а фирмата предлага поддръжка, но платена...

• Автор

Оправих го, преинсталирах продукта и всичко е наред, а защо се получаваше така и представа си нямам настройките са същите като преди.... Мерси много за помощта. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.