Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да запазя качеството при намаляване на резолюцията на 971mb/21s. видео

Featured Replies

Здравейте! :P

Имам 971mb/21 секунди видеофайл/DIB (_RGB)BI_RGB Raw Bitmap/ от Camtasia Studio 7 с резолюция 1280/1024.

Искам да я намаля на 720/576 независимо какъв размер ще се получи крайния файл, като се запази качеството. Става въпрос за текст, който да се чете добре във видеофайла.

Как да го постигна - пробвах с най-различни кодеци и програми.

Текстът се размазва, когато се намали резолюцията.

;)

А иначе казано:

Как да прихвана видео от десктоп 1280х1024 на желаната от мен резолюция 720х576, като искам да хвана целия десктоп. :)

Редактирано от anastasia (преглед на промените)

Здравейте! :blink:

Имам 971mb/21 секунди видеофайл/DIB (_RGB)BI_RGB Raw Bitmap/ от Camtasia Studio 7 с резолюция 1280/1024.

Искам да я намаля на 720/576 независимо какъв размер ще се получи крайния файл, като се запази качеството. Става въпрос за текст, който да се чете добре във видеофайла.

Как да го постигна - пробвах с най-различни кодеци и програми.

Текстът се размазва, когато се намали резолюцията.

:lol6:

С кои кодеци? пробвайте като начало с virtualdub и изберете като начало Indeo 5.10

• Автор

Благодаря,capnemo :beer: ще пробвам довечера с Indeo 5.10 на virtualdub.

А иначе пробвах с Total video converter,SUPER ©,AVI ReComp,Аdobe converter,Camtasia Studio 7 и др.

като не държа изходния файл да е компресиран,но не се получава.

Входния видеофайл е с абсолютно качество.

Само при запазване на резолюцията и примерно с mpeg се получава добро качество.

Но целта е да намаля резолюцията.

Дали е нормално да се размазва текста от видеото до степен на нечитаемост при смяна на резолюцията от 1280/1024 на 720/576. :)

Благодаря,capnemo :beer: ще пробвам довечера с Indeo 5.10 на virtualdub.

А иначе пробвах с Total video converter,SUPER ©,AVI ReComp,Аdobe converter,Camtasia Studio 7 и др.

като не държа изходния файл да е компресиран,но не се получава.

Входния видеофайл е с абсолютно качество.

Само при запазване на резолюцията и примерно с mpeg се получава добро качество.

Но целта е да намаля резолюцията.

Дали е нормално да се размазва текста от видеото до степен на нечитаемост при смяна на резолюцията от 1280/1024 на 720/576. :)

Да, размазването на образа е нещо нормално, защото променяте разделителната способност.. Особено ако текста е дребен това може да има още по-голям ефект. В този ред на мисли възможно ли е да изберете друга разделителна способност за резултата, конкретно 640х512, защото мисля че тогава ефекта на загуба на детайли ще е по-малък?
  • Автор

Да, наистина текстът е дребен. Но се учудвам, че след промяната почти не се чете. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Предложената резолюция е с идея да бъде 2 пъти помалка. Различава ли се тази идея от резолюцията към която се стремя - 1,777 пъти по малка от изходната.

По принцип се стремя резултата да е 720х576,но за идеята, ще пробвам и 640х512.

А като говорим за други идеи, как изобщо да направя така, че да запиша видео от десктоп 1280х1024 на резолюция 720х576, като искам да хвана целия десктоп. :rolleyes:

Да, наистина текстът е дребен. Но се учудвам, че след промяната почти не се чете. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Предложената резолюция е с идея да бъде 2 пъти помалка. Различава ли се тази идея от резолюцията към която се стремя - 1,777 пъти по малка от изходната.

По принцип се стремя резултата да е 720х576,но за идеята, ще пробвам и 640х512.

А като говорим за други идеи, как изобщо да направя така, че да запиша видео от десктоп 1280х1024 на резолюция 720х576, като искам да хвана целия десктоп. :rolleyes:

1. ако правите от 1280х1024 -> 720х576 по площ намалявате картината 3 пъти (по брой пиксели), за да е 2 пъти трябва да е 905х724

2. като я смалявате от 1280 -> 720 всеки два пиксела стават 1.777 пиксела, при предложената от мен всеки два стават точно 1

3. доколкото ми е известно не можете, имате някаква разделителна способност, програмите я прихващат и записват с нея

П.П. Не е ли по-добре да споделите основната идея, а не пътя, който смятате че трябва да извървите за да я осъществите?

• Автор

Ами основната идея е да запиша видео от десктоп 1280х1024 на резолюция 720х576, като искам да хвана целия десктоп. Това е едната част, която ще включа в презентация. Другия материал за нея е с резолюция 720х576 и след това ще ги съединя. Резултатът е препоръчително да е 720х576.

Редактирано от anastasia (преглед на промените)

Ами основната идея е да запиша видео от десктоп 1280х1024 на резолюция 720х576, като искам да хвана целия десктоп.

Това е част от презентация.

Другия материал от нея е с резолюция 720х576 и след това ще ги съединя.

Резултатът е препоръчително да е 720х576.

Не е ли по-лесно да превърнете презентацията във видео с някакъв инструмент вместо да прихващате екрана? И след това конвертирате втория материал в желаната разделителна способност и ги обединявате.

П.П. Все съм си мислел че презентацията не е да преразказва историята, а да акцентира на основните моменти т.е. текста да не е много и дребен, а малко и едър :rolleyes:

• Автор

Благодаря за съвета,capnemo, но презентацията сега се опитвам да я направя/сглобя.

Аз не преразказвам, а ще покажа текстов/снимков материал и с него ще направя презентацията. Текстът не е за четене, но все пак искам да се вижда, защото сега резултат е силно мъглив екран и някак не стои естетично.

Налага се да използвам прихващане на екрана.

Та това е идеята. :lol6:

Ще се възползвам от разяснението за пикселите и ще опитам в друга резолюция. :ph34r:

Благодаря за съвета,capnemo, но презентацията сега се опитвам да я направя/сглобя.

Аз не преразказвам, а ще покажа текстов/снимков материал и с него ще направя презентацията. Текстът не е за четене, но все пак искам да се вижда, защото сега резултат е силно мъглив екран и някак не стои естетично.

Налага се да използвам прихващане на екрана.

Та това е идеята. :lol6:

Ще се възползвам от разяснението за пикселите и ще опитам в друга резолюция. :ph34r:

Използвайте увеличение на част от материала за да се види текста. Простете ми, но ми звучи малко абсурдно да имате текст във видео и да искате да се чете. Това е неприемливо )според мен) смесване на медиите, ако е текст за четене нека да е текст, ако е видео то основното е движението, не точно съдържание на конкретна картина
  • Автор

Може би изисквам твърде много качество, :wink12:

но просто ме яд как на 1280х1024 всичко е кристално чисто,

а когото го намаля на 720х576 е толкова омазано. ;)

Както казах не държа да е компресирано, само резолюцията ме интересува.

В примера дадох сниман текст, но същото се получава когото имам и картинки само.

И те се размазват при смяна на резолюцията.

За съжаление, не помогна Indeo 5.10 на virtualdub. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Също и варианта с резолюция 640х512. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Резултатът е все същия. :tongue2:

Във VirtualDubMod има един вътрешен филтър - Resize. С него може да променяш резолюцията без загуба на качеството.

post-148794-0-78750200-1307377584_thumb.

• Автор

Благодаря, shanto. :angry:

Пробвах точно с него, но за съжаление няма ефект.Разликата между входа и резултата е плачевна.

Пробвах и с различните Filter mode на Resize филтъра.

Може би е невъзможно това което искам.

Във VirtualDubMod има един вътрешен филтър - Resize.

С него може да променяш резолюцията без загуба на качеството.

Моля? Без загуба на качество? Това приказки от 1001 нощ ли са?

Благодаря, shanto. :angry:

Пробвах точно с него, но за съжаление няма ефект.Разликата между входа и резултата е плачевна.

Пробвах и с различните Filter mode на Resize филтъра.

Може би е невъзможно това което искам.

опитайте divx или xvid като настроите качеството на изображението на максимум

Моля? Без загуба на качество? Това приказки от 1001 нощ ли са?

Да, може би се изразих малко неточно - с приемлива загуба на качество. :blink:

За да запазиш максимално качеството трябва да настроиш видео декодера.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Да, може би се изразих малко неточно - с приемлива загуба на качество. :)

За да запазиш максимално качеството трябва да настроиш видео декодера.

Освен това има значение какъв алгоритъм за интерполиране ще се избере при промяна на размера. Като цяло задачата е многопараметрична и няма единствен отговор

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.