Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте бихте ли ми препоръчали фотоапарат до 200 лв,който ще се ползва най вече за заснемане на текстови документи.Мислех си за скенер но ми трябва нещо преносимо на добра цена.Благодаря предварително на отзовалите се.

Това метода ти за заснемване на текст и обработката му в текстов документ чрез фотозаснемване е неправилен и само ще те подведе. Скенер до 200лв също се продава - може да са куче марка но до 1-3 години работен живот си струват парите. Като снимаш текст - ако текста не е опънат като хората в сенките програмата няма да го разчете и ще ти дава грешки, които ти трябва да оправяш ръчно. И то по добре си го препиши. Една книга примерно от 300 страници и след като ги късаш една по една отнема около 1 месец или 15 дни ако се занимавш само с това докато пренесеш текста върху файл; прегледаш за грешки и т н.... С фотоапарат ще стане още по зле - трябва и светкавица да ползваш задължително. Но ако изпържиш страницата и я оставиш много бяла - преекспонирана пак не става разчитането на текст - или става на 30%. Купи си скенер не се стискай :ph34r: Снимам текстове с апарат за 5000лв и пак внимавам много, едно погрешно заъгляване на текста и не се разчита нищо.... Да не говоря пък ако снимаш стари книги-учебници и т н.....всяка подчертаване с химикал - молив дето някое хлапе го е правило на книгата преебава текста на това място и отива на ръчна редакция. И ако е супер ценен текста - намери си един диктовач и пиши бързо. Времето изхарчено и за двата процеса е еднакво. Ако умееш да пишеш бързо и диктовача четливо и монотонно и ясно ти произнася думите - ще препишеш 300 страници пак за 15 дни. Методи има много. Всяко прегъване на хартията; петна; подчертавания и т н. прецакват разчитането на текста.

• Автор

Благодаря за съветите,но май не сме се разбрали целта не ми е да извадя текста от снимката ,а просто искам като го заснема той да се вижда добре във снимката.Знам че е малко необичайно но това ми трябва.Не да вадя текста от снимката в текстов документ.Целта ми е текста да може да се разчете в самата снимка.

Благодаря за съветите,но май не сме се разбрали целта не ми е да извадя текста от снимката ,а просто искам като го заснема той да се вижда добре във снимката.Знам че е малко необичайно но това ми трябва.Не да вадя текста от снимката в текстов документ.Целта ми е текста да може да се разчете в самата снимка.

Публикувано изображение

Това с гадната двумегапикселова камера на GSM-а ми. Чете ли се текста? :speak: Чете се.

Всеки фотоапарат ще се справи по-добре. Затова напиши какви текстове ще снимаш, с каква цел, и при какви условия.

ПП. Искрено се надявам да не е за пищови ... :P

• Автор

Другата седмица ще имам изпит по физика,имам двигателни проблем който не ми позволява да се кача до кабинета защото сградата е стара и няма нито асансьор нито парапед за стълните.Преподавателя ми предложи да ме изпита по електронен начин,като иска да му снимам решенията на задачите,които естествено ще са написани на ръка,и искам да се виждат ясно и отчетливо.Затова питам кое ще е по добро (фотоапарат който ще ми трябва и в бъдеще и лесно ще може да се пренася ,или скенер).Надявам се да съм изяснил нещата.

П.П:Не е за пищови. :speak:

Другата седмица ще имам изпит по физика,имам двигателни проблем който не ми позволява да се кача до кабинета защото сградата е стара и няма нито асансьор нито парапед за стълните.Преподавателя ми предложи да ме изпита по електронен начин,като иска да му снимам решенията на задачите,които естествено ще са написани на ръка,и искам да се виждат ясно и отчетливо.Затова питам кое ще е по добро (фотоапарат който ще ми трябва и в бъдеще и лесно ще може да се пренася ,или скенер).Надявам се да съм изяснил нещата.

П.П:Не е за пищови. :speak:

Какъв е проблема да ги напишеш направо на компютъра ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.