Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Trichocephalus

Пациентите в Румъния остават без семейни лекари от 14 юни

Препоръчан отговор


Публикувано изображение

Семейните лекари в Румъния са отказали да подпишат обществения рамков договор за здравеопазването, което означава, че от 14 юни може да се наложи пациентите да плащат от джоба си за проведени прегледи и консултации, съобщава Mediafax. След преговори със здравния министър Атила Чеке и президента на националната здравноосигурителна каса Лучиан Дута вчера представители на общопрактикуващите лекари са заявили, че няма да подпишат рамковия договор, докато не постигнат договореност. Днес общопрактикуващите лекари са съобщили, че все пак ще подадат необходимите документи за сключване на договорите, за да покажат воля за слагане край на конфликта със здравноосигурителните каси.

Лучиан Дута е съобщил вчера пред Mediafax, че до момента едва 35% от семейните лекари са подписали договора.

Според Дута в новия договор е заложен 10-процентов ръст на финансирането за първичната помощ, а лекарите настояват за 30-процентно увеличение. Той обаче е подчертал, че държавата не разполага с достатъчно средства, за да си позволи 30% ръст.

zdrawe.net

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поредната загубена държава след България, която няма пари за основното си богатство-хората!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.